طرفداری - اعضای کنگره باشگاه گالاتاسارای در جلسه سالانه باشگاه حاضر شدند تا در مورد چالش های مدیریتی و مالی باشگاه به بحث و تصمیم گیری بپردازند. تمام روند جلسه عادی بود. از ارائه گزارش دورسون ازبک، رئیس باشگاه تا مشخص شدن رقم دقیق بدهی ها: یک میلیارد و 850 میلیون لیر. اما قصه وقتی عوض شد که موضوع اخراج برخی اعضا مطرح شد.
به گزارش CNN Turk در 15 جولای 2016 بخشی از فرماندهان ارتش علیه دولت کودتا کردند اما همراهی نکردن بخشی از سران عالی رتبه ارتش، مقاومت مردم و تلاش نیروهای امنیتی دولت باعث شد کودتا چندساعتی بیشتر دوام نداشته باشد و صبح روز بعد تمام سربازان کودتاچی دستگیر شدند و مردم به شادی در خیابان ها پرداختند. گفته می شود طراح و مدیر این کودتا فتح الله گولن، یکی از قدرتمندترین و پرنفوذترین شخصیت های سیاسی و مذهبی ترکیه است. او در پنسیلوانیای آمریکا ساکن است و تمام تلاش دولت ترکیه برای استرداد او (در زمان دولت اوباما و ترامپ) بی نتیجه مانده است.
در داخل کشور هم بعد از کودتای نافرجام، خیل عظیمی از طرفداران گولن موسوم به FETO ای ها دستگیر شدند. این دستگیری ها از ارتش و دادگاه ها و سیستم قضایی شروع شد و به وزارت آموزش و پرورش و ورزش و جوانان هم رسید. هاکان شوکور و عارف اردم دو شخصیت برجسته فوتبال ترکیه هم متهم به همکاری با FETO شدند و چند روز بعد از کودتای نافرجام از ترکیه فرار کردند.
در جلسه دیشب (شنبه) باشگاه گالاتاسارای موضوع اخراج 7عضو باشگاه به خاطر همکاری با FETO مطرح شد و رای گیری آغاز شد. در نتیجه با اکثریت آراء اخراج 5 عضو باشگاه تایید شد: زکریا اوز، شهاب الدین هارپوت، حسین آونی موتلو، اسماعیل دمیریز، هازیم سسلی. اما نکته جالب اینجاست که با اخراج شوکور و اردم مخالفت شد. بعد از مشخص شدن نتیجه رای گیری، بخشی از اعضا به تشویق شدید این رای پرداختند و جلسه حال و هوای سیاسی به خود گرفت. طبیعتا بعد از پایان جلسه، واکنش های مختلفی در مورد این تصمیم صورت گرفت.
هاکان شوکور، بازیکن افسانه ای گالاتاسارای و تیم ملی ترکیه بعد از مشخص شدن نتیجه رای گیری در حساب رسمی اش در توییتر واکنش نشان داد:
گفته بودم که به نتیجه رای گیری در کنگره عمومی باشگاه گالاتاسارای احترام خواهم گذاشت. امیدوارم این نتیجه برای همه مان منشا خیر باشد. واقعا احساساتی شدم.
چاعاتای کیلیچ، وزیر ورزش و جوانان ترکیه هم به شدت این تصمیم را محکوم کرد:
من واقعا نمی دانم کسانی که به چنین تصمیم عجیبی رای دادند چطور می خواهند به ملت ترکیه، خانواده شهدای کودتا و جامعه بزرگ گالاتاسارای جواب بدهند. باشگاه گالاتاسارای باید این رای را تغییر دهد چون ما نمی توانیم با کسانی که به کشور، دولت و مردم ما خیانت کردند در یک صف باشیم.
تازه این اول ماجراست و همه منتظر پس لرزه های این تصمیم سیاسی-ورزشی هستند. باید دید موضع دولت در قبال باشگاه گالاتاسارای چه خواهد بود و آیا این باشگاه بزرگ و محبوب ترکیه دوباره یک کنگره عمومی فوق العاده برپا کرده رای را برمی گرداند یا بر اخراج نکردن شوکور و اردم پافشاری خواهد کرد.