طرفداری - لیگ برتر انگلستان و سری آ ایتالیا همواره بهترین لیگ های اروپا بوده اند و با وجود افت کنونی لیگ ایتالیا هنوز هم می توان شاهد حضور تیم های قدرتمند این کشور در لیگ قهرمانان بود.
با توجه به رکود اقتصادی و فساد های اخیر در کشور ایتالیا لیگ فوتبال این کشور در دوران افت به سر می برد و از شرایط آرمانی دهه نود فاصله گرفته است اما نتایج اخیر یوونتوس و برد میلان در مقابل بارسلونا، نشان داد که تیم های سرزمین چکمه هنوز هم توانایی رقابت با بهترین های اروپا را دارند.
در طول دهه نود، سری آ ایتالیا قدرمند ترین لیگ فوتبال را در بین کشور های اروپایی داشت و با وجود هفت تیم قدرتمند آن زمان ملقب به ۷ خواهر که شامل تیم های، یوونتوس، اینتر میلان، آث میلان، آ.اس رم، پارما، فیورنتینا و لاتزیو می شد، برای فوتبال دوستان در سراسر جهان جذابیت های زیادی داشت.
اما اکنون لیگ برتر انگلستان جای سری آ را گرفته است. لیگ برتر انگلیس با باز گذاشتن درهای خود بر روی سرمایه گذاران خارجی توانست پول زیادی را به این کشور سرازیر کند و با خرید بازیکنانی از سرتاسر جهان توانست به تقویت تیم های خود بپردازد. مسلما ورود سرمایه گذاران خارجی و بازیکنان فراوانی از افریقا، آسیا و آمریکای جنوبی باعث پیشرفت لیگ فوتبال این کشور شد اما به اعتقاد خیلی ها این عامل دلیل اصلی ناکامی های اخیر تیم ملی انگلستان است.
نکته ای دیگری که باعث تقویت لیگ برتر انگلستان شد، وجود علاقه شدید مردم این کشور به این رشته ورزشی است. وجود تیم های ریشه دار با هوادارانی متعصب که همیشه ورزشگاه های تیمشان را مملو از جمعیت نگه می دارند عاملی مشترک بین تیم های ایتالیایی و انگلیسی است. در هردو کشور تیم هایی وجود دارند که و با توجه به افت شدیدی که در سال های اخیر داشته اند همواره مورد حمایت شدید هواداران خود بوده اند.
تیم هایی مانند لیدز یونایتد، نیوکاسل و شفیلد یونایتد در انگلستان از این قبیل هستند.
در این مقاله قصد داریم به ۵ نبرد به یاد ماندنی تیم های انگلیسی و ایتالیایی حاضر در لیگ قهرمانان بپردازیم
اینتر میلان ۴ - ۳ تاتنهام ، سال ۲۰۱۰
مسلما این بازی نقطه اوج گرث بیل، ستاره کنونی تیم تاتنهام است. در این بازی بیل توانایی های خود را به دنیا نشان داد و از آنجا شد که تیم های زیادی خواهان به خدمت گرفتن این هافبک ولزی تاتنهام شدند. این بازی آخرین نبرد کلاسیک بین دو تیم انگلیسی و ایتالیایی است و یکی از هیجان انگیر ترین بازی های چند سال اخیر لیگ قهرمانان می باشد.این بازی در مرحله گروهی لیگ قهرمانان و در ورزشگاه سن سیرو برگزار شد و بیل توانست در این بازی هتریک کند. تاتنهام تنها به لطف درخشش فردی گرث بیل توانست ۳ گل در خانه اینتر بزند و امیدوار به پیروزی در بازی برگشت در انگلستان باشد. در آن بازی زانتی و استانکویچ یکبار و اتوئو ۲ بار برای اینتر گلزنی کردند و هر ۳ گل تاتنهام را بیل به ثمر رساند. هری ردنپ سرمربی آن زمان تاتنهام بود و روز های خوبی را در آن تیم سپری می کرد. .تاتنهام در بازی برگشت در ورزشگاه وایت هارت لین توانست با نتیجه ۳ بر یک اینتر را شکست دهد.
.تاتنهام در همان سال نیز موفق به شکست دادن دیگر تیم شهر میلان یعنی آث میلان شد . تاتنهام با نتیجه ۱ بر صفر میلان را در ایتالیا شکست داد و با کسب تساوی ۰-۰ در انگلستان توانستند آث میلان قهرمان ۷ دوره از رقابت های لیگ قهرمانان را از این رقابت ها حذف کنند.
منچستر یونایتد ۳ - ۲ یوونتوس ، سال ۱۹۹۹
یوونتوس ایتالیا در آن زمان به رهبری مارچلو لیپی و با در اختیاز داشتن ستارگان مانند، اینزاگی، ادگار داویدس و زیدان یکی از بهترین تیم های اروپا به شمار می رفتند و مدعی قهرمانی. منچستر یونایتد نیز با ستارگانی همچون بکهام، روی کین و اندی کول باید در ورزشگاه تورین ایتالیا در مقابل پرافتخار ترین تیم سرزمین چکمه قرار می گرفتند. بازی رفت دو تیم در ورزشگاه اولدترافورد با نتیجه دو بر یک به سود شاگردان الکس فرگوسن به پایان رسید و آن ها با امید های فراوان به ایتالیا سفر کردند. منچستر یونایتد در این بازی گیگز را به دلیل مصدومیت در اختیاز نداشت.
در این بازی شاگردان مارچلو لیپی با حمایت هوادارن خود در اوایل بازی فشار بسیار زیادی به منچستر یونایتد وارد کردند و فیلیپو اینزاگی در کمتر از ۶ دقیقه از شروع بازی روی سانتر زیبای زیدان، توانست یوونتوس را به گل برساند. یوونتوس با همین نتیجه می توانست به دور بعد صعود کند اما در کمتر از ۵ دقیقه پس از رسیدن به گل اول و در دقیقه ۱۱ بازی، اینزاگی برای بار دوم توانست پیتر اشمایکل را مغلوب خود کند تا ورزشگاه ترین غرق در شادی شود. در دقیقه ۱۱، نتیجه بازی با دو گل به سود یوونتوس دنبال می شد و کمتر کسی شانسی برای صعود منچستر قائل بود.
شاگردان فرگوسن که از شروع طوفانی یوونتوس شوکه شده بودند سعی در بازیابی روحیه خود داشتند و حملات خود را به سمت دروازه یوونتوس بیشتر کردند. اولین گل منچستر توسط روی کین روی سانتر زیبای بکهام از روی نقطه کرنر به ثمر رسید تا منچستر بتواند با این گل به بازی برگرد.
در ادامه یوونتوس به لطف زیدان بازی را در میانه میدان در اختیاز گرفته بود و بار دیگر با سانتر این بازیکن فرانسوی از جناح راست دروازه منچستر، اینزاگی در آستانه زدن گل سوم خود در این بازی بود که یاپ استام توانست توپ را از روی خط دروازه برگرداند و مانع گلزنی یوونتوس شود.
پس از به پایان رسیدن نیمه اول منچستر توانست بازی را به تساوی بکشاند و اندی کول با پاس زیبای خود، دوایت یورک را در موقعیت گلزنی قرار داد تا این مهاجم توباگویی منچستر بازی را به تساوی بکشاند. در ادامه نیمه اول که منچستر به شدت روحیه گرفته بود می توانست به گل سوم خود دست یابد که توپ اندی کول با بدشانسی به تیرک دروازه یوونتوس برخورد کرد. نیمه اول بازی با نتیجه ۲-۲ به پایان رسید که نشان دهنده صعود منچستر از این مرحله بود.
یوونتوسی ها نیمه دوم بازی همانند نیمه اول طوفانی آغاز کردند و در همان دقایق ابتدایی اینزاگی موفق به گلزنی شد که داور مسابقه به علت قرار داشتن وی در آفساید آن گل را مردود اعلام کرد. منچستر که امید به ضد حمله ها دوخته بود بار دیگر تیرک دروازه حریف را به لرزه در آورد تا نشان دهد که هنوز هم به دنبال گلزنی است. در ادامه روی شروع مجدد بازی از دروازه منچستر، مدافعان یوونتوس با اشتباه محض خود توپ را در اختیار یورک قرار دادند و یورک پس از عبور از ۲ مدافع یووه در حالتی تک به تک با دروازه بان قرار گرفت و پس دریپل دروازه بان و ایجاد موقعیت دروازه خالی با خطا متوقف شد ولی در همان لحظه اندی کول از راه رسید و توپ را وارد دروازه خالی یوونتوس کرد تا شاگردان فرگوسن بتوانند با شکست یووه جواز حضور در فینال نیو کمپ را بدست آورد. منچستر در همان سالی در فینالی دراماتیک توانست بایرن مونیخ را در دقایق پایانی بازی شکست دهد.
آرسنال ۵ - ۱ اینتر میلان ، سال ۲۰۰۳
این بازی می تواند یکی از به یادماندنی ترین خاطرات هواداران آرسنال باشد.آرسنالی ها در دور گروهی لیگ قهرمانان باید به مصاف اینتر میلان ایتالیا می رفتند. آن ها در بازی رفت و در ورزشگاه هایبری با نتیجه ۳ بر صفر و با گل های خولیو کروز، گئورگی وان در میده و ابافمی مارتینز مغلوب اینتر میلان شده بودند و امید زیادی برای صعود از این مرحله نداشتند . اما در بازی برگشت و در ورزشگاه سن سیرو با کسب یک نتیجه عجیب توانستند از سد اینتر میلان عبور کنند. در این بازی تیری هانری ستاره آن روز های آرسنال با بازی تماشایی خود نقش به سزایی در کسب این نتیجه تاریخی برای تیمش داشت. گل اول بازی برای شاگردان ونگر در نیمه اول به ثمر رسید. همکاری زیبای پیرس و اشلی کول و هانری باعث گلزنی این مهاجم فرانسوی شد. در ادامه نیمه اول تیری هانری که در ان شب به کابوس مدافعان اینتر تبدیل شده بود، توانست پاس گل دوم تیم آرسنال را بدهد. در ادامه آرسنال پس از کرنر اینتر میلان در موقعیت ضد حمله قرار گرفت و در مصاف تک به تک هانری و زانتی، این مهاجم فرانسوی آرسنال بود که پیروز شد و توانست گل سوم آرسنال را به ثمر برساند. در ادامه آرسنالی ها دست بردار نبودند و باز هم هانری که این بار جناح بازی خود را عوض کرد بود و به سمت راست زمین رفته بود موفق به دادن پاس گل چهام تیمش شد تا با زدن ۲ گل و ۲ پاس گل به تنهایی اینتر میلان را به آتش بکشد. در اواخر نیمه اول اینتری ها که بازی را از دست داده بودند روی اشتباه محض مدافع خود ، رابرت پیرس را در موقعیت گلزنی قرار دادند تا هافبک فرانسوی آرسنال موفق به زدن گل پنجم بازی شود.
آرسن ونگر پس از پایان این بازی گفت که در بهترین رویاهایش نیز چنین نتیجه را پیش بینی نمی کرده است
. توپچی های لندن که در آن سال در روز های اوج خود به سر می بردند توانستند در فصلی تاریخی بدون کسب حتی یک باخت قهرمان لیگ برتر انگلستان شوند.
چلسی ۴ - ۱ ناپولی ، سال ۲۰۱۲
این بازی را می توان نقطه عطف چلسی دانست برای کسب قهرمانی لیگ قهرمانان در سال ۲۰۱۲.
آن ها پس از ارائه یک بازی ضعیف در ایتالیا و با کسب شکست با نتیجه ۳-۱ حال و روز خوشی نداشتند. رومن آبراموویچ نیز که در آن فصل به دلیل شباهت های بین ویلاس بواس جوان و مورینیو، این مربی پرتغالی را به خدمت گرفته بود، پس از این باخت ویلاس بواس را اخراج کرد تا هواداران کمترین امیدی برای صعود نداشته باشند. بازی رفت در ایتالیا با نتیجه ۳ بر یک به سود ناپولی به پایان رسید، در آن بازی ماتا برای چلسی و کاوانی یک گل و لاوتزی دو گل برای ناپولی به ثمر رساندند.
چلسی که در آن سال شرایط خوبی در لیگ برتر نداشت و تنها امیدش به لیگ قهرمانان بود توانست در یک بازی به یادماندنی با چهار گل ناپولی را در ورزشگاه استمفورد بریج شکست دهد. روبرتو دی ماتئو در این بازی به خوبی بازیکنان چلسی را هدایت کرد و در آخر نیز توانست این تیم را قهرمان این رقابت ها بکند.
در این بازی در ابتدا این دروگبا بود که توانست با یک ضربه سر زیبا دروازه ناپولی را باز کند. در ادامه نیمه اول روی سانتر فرانک لمپارد، جان تری با ضربه سر برای بار دوم چلسی را به گل رساند. در همان نیمه اول ایلنر برای ناپولی گلزنی کرد تا امید های این باهشگاه ایتالیایی برای صعود زنده شود. پس به پایان رسیدن نیمه اول بازی با اعلام خطای پنالتی به سود چلسی، فرانک لمپارد گل سوم بازی را وارد دروازه ناپولی کرد تا دو تیم در مجموع بازی های رفت و برگشت ۴-۴ مساوی شوند.
نیمه دوم بازی بدون گل به پایان رسید تا تکلیف برنده بازی در وقت های اضافه مشخص شود. در وقت های اضافه بازی روی حرکت فوق العاده دروگبا و پاس او ، ایوانویچ در محوطه جریمه صاحب موقعیت گلزنی شد و توانست با ضربه ای دقیق گل چهارم چلسی را وارد دروازه کند. این پیروزی آغازی راهی بود که شاگردان دی ماتئو جوان توانستند در پایان آن در فینال لیگ قهرمانان در ورزشگاه خانگی بایرن مونیخ این تیم را شکست دهند و برای اولین بار قهرمان لیگ قهرمانان شوند.
لیورپول ۳-۳ آث میلان ، پیروزی لیورپول در ضربات پنالتی فینال سال ۲۰۰۵
پس فینال دراماتیک منچستر در مقابل بایرن مونیخ و پیروزی در آخرین دقایق بازی، این بازی را می توان دراماتیک ترین فینال تارخ لیگ قهرمانان دانست. در این بازی شاگردان بنیتز در یک بازگشت رویایی توانستند جام را از چنگ میلان در آورند. سرمربی آن زمان میلان کارلو آنجلوتی بود که توانسته بود در سال ۲۰۰۳ این تیم را قهرمان لیگ قهرمانان بکند. میلان با در اختیار داشتن بازیکنانی همچون کاکا، اینزاگی، پیرلو، مالدینی و شوچنکو روی کاغذ شانس قهرمانی بیشتری داشت. قرمز و مشکی پوشان شهر میلان در یک نیمه کاملا یک طرفه توانستند با ۳ گل لیورپول را راهی رختکن کنند تا هواداران لیورپول جام را دور تر از همیشه ببینند. در نیمه اول گل اول بازی توسط کاپیتان محبوب میلانی ها ، مالدینی به ثمر رسید.
مالدینی با ضربه ای چکشی به توپ، سانتر پیرلو را تبدیل به گل اول میلان کرد. این اتفاق در دقیقه اول بازی رخ داد تا یکی از سریع ترین گل های تاریخ لیگ قهرمانان لقب بگیرد
گل دوم میلان روی حرکت کاکا اتفاق افتاد. کاکا با پاس چیپ خود شوچنکو را در موقعیت تک به تک قرار داد و پاس گل شوچنکو به کرسپو منجر به گل دوم میلان شد.
کاکا در گل سوم میلان نیز نقش داشت و پاس توی عمق زیبای او کرسپو را با دروازه بان تک به تک کرد تا این مهاجم آرژانتینی با ضربه ای چیپ گل دوم خود و گل سوم میلان را وارد دروازه لیورپول بکند.
لیورپول با کسب ۳ گل در نیمه اول به رختکن رفت و هواداران این تیم در آن زمان فقط به باختی آبرومندانه فکر می کردند و در خوش بینانه ترین حالت نیز شانسی برای قهرمانی تیم محبوبشان قائل نبودند.
شادی های آنجلوتی در کنار زمین پس زدن گل سوم تیمش نشان دهنده این بود که میلانی ها بازی را تمام شده می دانستند اما رافا بنیتز به کمک کامپیتان تیم خود، استیون جرارد توانستند در شبی به یاد تکرار نشدنی بازی را برگردانند.
لیورپولی ها در نیمه دوم و در عرض تنها شش دقیقه توانستند ۳ گل خورده را جبران کنند تا میلانی ها از لحاظ روحی در شرایط بسیار سختی قرار بگیرند. در ابتدا این جرارد بود که با ضربه سری دقیق قفل دروازه میلان را باز کرد. دقایقی بعد اسمیچر با شوتی از راه دور گل دوم لیورپول را وارد دروازه دیدا کرد و در ادامه ژابی آلونسو از روی نقطه پنالتی گل سوم را به ثمر رساند تا همه چیز به تساوی کشیده شود.
در ادامه حملات هر دو تیم بی نتیجه ماند تا در پایان، بازی به ضربات پنالتی کشیده شود. در ضربات پنالتی لیورپولی ها به خاطر بازگشت تاریخی خود روحیه بسیار بهتری داشتند، در ضربات پنالتی دودک، دروازه بان لیورپول با تقلید از حرکت بروس گروبلار در فینال ۱۹۸۴ و لرزاندن پاهایش تمرکز بازیکنان آث میلان به خوبی برهم زد. سرجینیو پنالتی خود را به بیرون زد و پیرلو و شوچنکو نیز ضربات خود را به دست های دودک زدند تا میلانی ها در کمال ناباوری جام را از دست بدهند.