طرفداری- شايعات و ابهاماتی درباره قرارداد فدراسيون با درک باورمن هنوز به پايان نرسيده است. فدراسيون بسکتبال، سرمربي سابق تيمملي را به بياخلاقي متهم کرده و مدعي است که شکوائيهای 15 صفحهاي عليه او تنظيم کرده و بائرمن هم معترض بوده که چرا فدراسيون ايميلهاي او را بيجواب گذاشته است؛ ايميلهايي را که براي فسخ قرارداد به فدراسيون ارسال کرده بود.
قرارداد درک بائرمن با فدراسيون در روزهاي المپيک 2016 ريودوژانيرو به پايان رسيد اما آبان بعد از مذاکرات طولاني، قرارداد او براي چهار سال ديگر تمديد شد. درحاليکه فدراسيون به فکر حضور در مسابقات غرب آسيا بود، بهيکباره باورمن به آلمان رفت و با يکي از تيمهاي باشگاهي اين کشور قرارداد بست. از همان روز، فدراسيون مدعي است که عليه او به مرجع حلاختلاف فدراسيون بينالمللي بسکتبال شکايت کرده اما عجيب است که ديروز خبر رسيد که باورمن در ايميلي به فدراسيون ايران اعلام کرده که چرا جواب او را نميدهند. بائرمن مدعي شده است که يک ماه پيش که از ايران رفت، در ايميلي به فدراسيون اطلاع داده بود که قراردادش را فسخ کرده ولي فدراسيون جوابي به او نداد. اظهارنظرهاي محمود مشحون، رئيس فدراسيون بسکتبال عجيبتر از ادعاي باورمن است. او به مهر گفت:
«چه پاسخي بايد به اين مربي ميداديم؟ اين اقدام به قدري غيراخلاقي و غيرحرفهاي بود که جاي هيچ پاسخي باقي نگذاشته بود.
بائرمن چون هيچ واکنشي از فدراسيون ايران نديد، پیگير وضعيتش شد. درک بائرمن همين روزها پاسخ فدراسيون بسکتبال ايران را نسبت به اقدامش دريافت ميکند. ما شکوائيهای ۱۵-۱۰ صفحهاي تنظيم کردهايم که بهزودي و پس از طيشدن مراحل ترجمه و آمادهشدن براي ارسال به مرجع حل اختلاف فدراسيون جهاني بسکتبال (BAT)، عينا در اختيار باورمن هم قرار خواهد گرفت. اين شکوائيه پاسخ بسکتبال ايران به او خواهد بود.»
مشحون درحالي از شکوائيه صحبت ميکند که با توجه به نوع قرارداد فدراسيون با بائرمن به نظر نميرسد اين شکوائيه به نتيجه برسد. حتي گفته ميشود فدراسيون چون شرايط قرارداد را ميداند، شکوائيهاي هم تنظيم نکرده و فقط بهخاطر اينکه افکار عمومي و جامعه بسکتبال را توجيه کند، مدعي شکايت از اين مربي است. يکي از افراد نزديک به فدراسيون به «وقايعاتفاقيه» ميگويد:
«اگر خاطرتان باشد تمديد قرارداد باورمن با فدراسيون خيلي طولاني شد. بائرمن مثل هر مربي ديگري تلاش ميکرد قرارداد سفت و محکمي ببندد اما اين اتفاق نيفتاد. تصور فدراسيون اين بود که اين مربي مشتري ندارد بههميندليل قرارداد طوري بسته شد که اگر فدراسيون يا باورمن راضي به ادامه همکاري نبود، بتوانند يکطرفه فسخ کنند. برنامه فدراسيون اين بود که اگر در مقدماتي المپيک نتوانست با باورمن به نتيجه برسد، خيلي زود او را کنار بگذارد.»
به نقل از وقایع اتفاقیه، اين ترفند فدراسيون عليه خودش استفاده شد. باورمن يکي از مربيان معروف اروپا در بسکتبال است اما به نظر ميرسد فدراسيون اين نکته را فراموش کرده بود. او که خيلي از اين قرارداد راضي نبود، با اولين پيشنهاد ترجيح داد از ايران برود. فدراسيون از جريمه و شکايت صحبت ميکند اما بعيد است که خيلي در اين راه موفق باشد. طبق قرارداد، هر طرفي که تصميم به فسخ بگيرد، يک ماه حقوقي را که براي باورمن در نظر گرفته شده بود، بايد بپردازد؛ فقط 14 هزار يورو. اين جريمه بهطور حتم براي باورمن مبلغ زيادي نيست. درباره شکايت هم بعيد است که فدراسيون بتواند به نتيجهاي برسد. مسئولان خودشان از قراردادي که نوشته و ميدانند طبق بندي که به آن اضافه کردهاند، حقي براي اعتراض ندارند. اگر غيراز اين بود، بائرمن هم براي رفتن به تيم جديد ريسک نميکرد. طبق قوانين در قرارداد مربيان با باشگاهها بندي وجود دارد که مربيان تضمين ميدهند با تيم ديگري قرارداد ندارند. به نظر نميرسد باورمن که تجربه چندين ساله مربيگري در تيمها و باشگاههاي اروپايي دارد، بدون توجه به اين بند، قرارداد جديدش را امضا کرده باشد.
طعنهاي هم که ديروز بسکتباليها به مشحون ميزدند، جالب بود. آنها در جواب مشحون که گفته 15 صفحه عليه بائرمن شکوائيه نوشته، ميگفتند:
«قرارداد فدراسيون با بائرمن دو صفحه نيست. چطور براي اين دو صفحه 15 صفحه شکوائيه نوشته شده است.» مشحون چند هفته پيش هم از نوشتن اين شکوائيه خبر داده بود؛ شکوائيهاي که قرار است به دو زبان انگليسي و فرانسوي ترجمه شود. منتقدان مشحون با استناد به همين حرفهاي مشحون ميگويند: «نوشتن يک شکوائيه چقدر طول ميکشد؟ اگر قرار بود شکايتي شود، از هفتهها قبل بايد به فيبا ميرسيد.» نظر آنها اين است که مشحون فرافکني ميکند و تا چند روز ديگر همهچيز فراموش ميشود.