طرفداری- برنده های مدال المپیک و مسئولان سازمان دوپینگ بر این باورند که دوپینگ در ورزش های تیمی مانند فوتبال کمتر به چشم می آید.
به گزارش گاردین، در روزهای اخیر صحبت هایی مبنی بر متهم شدن باشگاه منچسترسیتی به نقض قوانین ضد دوپینگ مطرح بوده و مسئولان مربوطه معتقدند که این باشگاه اطلاعات دقیقی از تمرینات و هم چنین سه نوبت آزمایش دوپینگ بازیکنانش در طول 1 سال نداده است.
اگر این اتهام ثابت گردد، باشگاه منچسترسیتی موظف است تا جریمه 25 هزار پوندی را پرداخت کند.
با این حال در ورزش های فردی مانند دو و میدانی اگر ورزشکاری در 3 تست دوپینگ در مدت یک سال شرکت نکند، می تواند تا مدت 2 سال از حضور در تمام رقابت ها محروم گردد.
آندره استیل، دونده بریتانیایی دوی 400 متر که در المپیک 2008 به دلیل دوپینگ دونده روسی، مدال برنز را دریافت کرد، معتقد است که این جریمه ها باید فردی اجرا شوند.
تاکید سازمان های مربوطه باید روی بازیکنانی باشد که تست هایشان را انجام نداده و کل مجموعه باشگاه نباید متهم گردد. این مسئله، بخشی از یک مشکل گسترده تر است.
کریگ پیکرینگ، دارنده مدال جهانی در دوی 400 متر نیز معتقد است که قوانین جدید باید اصلاح گردند.
محرومیت لیزی امیرستد (دوچرخه سوار بریتانیایی که در 2016 به دلیل همین مسائل 4 سال محروم شد) را با محرومیت منچسترسیتی مقایسه کنید. مقایسه این دو صحیح نیست ولی مشابه اتفاقات اخیر است. در گذشته قوانین بهتر بود ولی اکنون این گونه نیست. برای مثال مارک ریچاردسون در سال 1999 به دلیل استفاده از ناندرلون (داروی قوی کننده عضلات) به مدت دو سال محروم شد و یک مدت پس از این اتفاق، پپ گواردیولا و یاپ استام به دلیل های مشابه تنها 4 یا 5 ماه محرومیت سپری کردند و به باشگاه آن ها جریمه ای تعلق نگرفت.
ریچارد اینگز، عضو سابق کمیته دوپینگ کشور استرالیا این مسئله را یک تناقض بزرگ دانست.
این مسائل نباید روی کل تیم اعمال شود؛ باید به صورت فردی به این مسائل رسیدگی کرد. نظریه آن ها این است که همه بازیکنان با یکدیگر سفر کرده و تمرین می کنند. اما چرا وقتی یک نفر قوانین را نقض کرده، 16 نفر دیگر هم متهم می شوند؟ باید ملایم تر با بازیکنان حرفه ای یک تیم تا بازیکنان ورزش های فردی برخورد شود. این فقط مربوط به اتحادیه فوتبال نیست؛ تناقض و ناهماهنگی بین کمیته جهانی دوپینگ است.
جوزف دی پنسر، رییس اجرایی موسسه ملی مبارزه با دوپینگ نیز این مسئله را جرقه ای برای بهبود قوانین دانست.
شکی نیست که مسئله به وجود آمده در مورد باشگاه منچسترسیتی، جرقه ای برای ارزیابی مجدد قوانین است. امیدوارم که این قوانین در مورد تیم های ورزشی بهبود یابند.
اتحادیه فوتبال انگلستان تا 19 ژانویه در خصوص این اتهامات از باشگاه منچسترسیتی جواب خواسته و انتظار می رود که این اتحادیه ادعای به روز نشدن تست ها و گزارش تمرینات را از علل نقض قوانین بداند.