طرفداری- فضل الله باقر زاده، رئیس فدراسیون شمشیربازی می گوید در بازیهای آسیایی جاکارتا به دنبال مدال طلا هستیم.
به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، فضل الله باقرزاده با نقش رشتههای پرمدال را در بازیهای المپیک و بازیهای آسیایی تعیین کننده عنوان کرد و اظهار داشت:
آمریکا، چین و بریتانیا که کشورهای سرآمد در بازیهای المپیک هستند با سرمایه گذاری و توجه به رشتههای پرمدال موفق به کسب رتبههای برتر در رده بندی مدالها میشوند.
رییس فدراسیون شمشیربازی موفقیت کشورهای صاحب نام در رده بندی مدالها را حاصل توجه آنها به رشتههای پرمدال دانست و تصریح کرد:
متاسفانه ایران در این رشته ها سهمی ندارد و تنها یک مدال نقره احسان حدادی در رشته پرتاب دیسک تنها موفقیت کشورمان از رشتههای پرمدال در بازیهای المپیک است؛ در حالی که آمریکا و چین بیشترین مدالها را از رشتههای پایه و پرمدال به دست میآورند.
به گفته باقرزاده رویدادهایی چون بازیهای المپیک و آسیایی دارای جنبه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند که کشورهای توسعه یافته با سرمایه گذاری در رشتههای پرمدال تمام تلاش خود را برای موفقیت در این رویدادها به کار میبندند.
عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک رویکرد دکتر سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان را به رشتههای پرمدال به منظور افتخار آفرینی در بازیهای المپیک و آسیایی، ستایش کرد افزود:
برای اینکه دیگر دستمان از رشتههای پرمدال خالی نماند باید به رشتههایی که میتوانند موجبات ارتقا رنکینگ ایران در رویدادهای عظیم المپیک و بازیهای آسیایی را پدید آورند، توجه ویژه داشت و روی آنها سرمایه گذاری کرد، بنابراین ورود وزیر ورزش و جوانان به این مقوله مثمر ثمر است.
باقرزاده با اشاره به اهمیت رشته شمشیربازی به عنوان یک رشته پرمدال خاطرنشان ساخت:
بازیهای المپیک ریو که با درخشش مجتبی عابدینی همراه بود، پتانسیل ایران در این رشته را آشکار کرد و این واقعیت را به اثبات رساند که شمشیربازی در مسیر رشد و پیشرفت قرار گرفته و چه بسا اگر این رشته هم مثل بقیه ورزشهای المپیکی دارای مقام سوم مشترک بود، مدال برنز عابدینی نیز به ثبت میرسید اما با این حال بازیهای المپیک ریو اراده فدراسیون را برای افتخار آفرینیهای بیشتر در بازیهای آسیایی جاکارتا و المپیک توکیو قویتر از قبل کرده است.
رییس فدراسیون شمشیر بازی توضیح داد:
ستاد بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا و بازیهای المپیک 2020 توکیو را بعد از المپیک ریو تشکیل دادیم و جلسات به صورت برنامه زمانبندی به پیش می رود، چرا که اعتقاد داریم اکنون باید این رشته را به سمتی هدایت کرد که به توسعه پایدار برسد و به یک رشته مدال آور برای ایران در بازیهای المپیک تبدیل شود .
باقرزاده به برنامههای استعدادیابی فدراسیون شمشیر بازی اشاره کرد و اظهار داشت:
استعدادیابی در شمشیر بازی نتایج خوبی به همراه داشته و همچنان به منظور موفقیت در رویدادهای پیش رو به استعدادیابی به صورت ویژه ادامه میدهیم و با وجود همه مشکلاتی که فرا روی این رشته قرار دارد اما کار را زمین نمی گذاریم و ابتدا هدفمان حضور مقتدرانه در بازیهای آسیایی جاکارتا و سپس مدال آوری در المپیک است.
رییس فدراسیون شمشیربازی در ادامه این بحث گفت:
در بازیهای آسیایی اینچئون مدال نقره رشته سابر را به دست آوردیم اما اکنون در جاکارتا به دنبال طلای این رشته هستیم و برنامه ریزیها به سمتی ادامه خواهد یافت که شمشیر بازی در المپیک توکیو، بعد از کشتی، وزنه برداری، تکواندو و دو ومیدانی به پنجمین رشته مدال آور ایران تبدیل شود.
باقرزاده تاکید کرد:
برای تحقق اهدافی که داریم، برنامه ریزی کردهایم و امیدواریم رشتههای پرمدال با حمایت و سرمایه گذاری به سمت افتخار آفرینی حرکت کنند.
رییس آکادمی ملی المپیک از رشتههای مدال آورایران در تاریخ بازیهای المپیک نیز به نیکی یاد کرد و در عین حال اظهار داشت:
توجه ویژه به رشتههای پرمدال از سوی وزیر ورزش و جوانان در کنار ورزش های پرافتخار، می تواند روزهای خوبی را در عرصه مهم بازیهای آسیایی و المپیک برای کشورمان به ارمغان آورد.
باقرزاده بار دیگر از شمشیر بازی به عنوان ورزشی که جایگاه خوبی در کشور پیدا کرده است نام برد و گفت:
وقتی در کنگره بین المللی شمشیربازی نمایندگان کشورهای مطرح از من سوال میکردند چه اتفاقی در ایران رخ داده، بسیار خشنود شدم و توضیح دادم که با یک مربی ایرانی این موفقیتها به دست آمده است.
وی ادامه داد:
جای خوشحالی است که شمشیربازی هم مورد توجه مردم و دوستداران ورزش در ایران قرار گرفته و از همه مهمتر ورزش کاران شمشیربازی، تعدادشان افزایش پیدا کرده و به خودباوری رسیدهاند و در استانها نیز مدیران کل ورزش و جوانان توجه بیشتری نسبت به گذشته در قبال این رشته دارند، بنابراین عزممان را برای قرار گرفتن در مسیر مدال های خوشرنگ تر در بازیهای آسیایی و کسب مدال در بازیهای المپیک جزم کرده ایم.