طرفداری- تیم ملی فوتبال ایران در پنجمین بازی خود از مرحله گروهی مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه فردا در مالزی به مصاف تیم ملی سوریه می رود.
به همین بهانه سراغ آنالیز خط دفاع تیم سوریه رفته ایم تا نقاط ضعف این تیم را با هم مرور کنیم. در این مطلب سه بازی سوریه مقابل ازبکستان، کره جنوبی و چین را بررسی کرده ایم.
دیدار سوریه مقابل ازبکستان در تاشکند
این دیدار اولین بازی سوریه در مرحله مقدماتی بود که با شکست 1-0 این تیم در تاشکند همراه بود. با بررسی این بازی در همان ابتدا به این نکته در خط دفاعی سوریه رسیدیم که این تیم در فاز دفاعی به شدت در پشت محوطه جریمه خود تجمع می کند تا به نوعی فضای شوت زنی و البته پاس های عمقی هافبک های حریف را مهار کند. اما این حربه سوری ها باعث شده که این تیم به شدت در کنار ها فضای خالی در اختیار حریفان قرار بدهد.
*این تصویر اول بازی این تیم با ازبکستان است که اولین موقعیت جدی تیم ازبکستان خلق می شود.این تیم کاملا فضای سمت راست دفاعی خود را خالی گذاشته و هافبک تیم ازبکستان با یک پاس در عمق مهاجم خود را صاحب موقعیت می کند.
تصویر دوم باز هم ضعف تیم سوریه را در کانال های کناری نشان می دهد که البته این تصویر ضعف شدید جا گیری خط دفاعی سوریه را نیز به تصویر کشیده است. پنج بازیکن تیم سوریه به سمت چپ خود مایل شده اند که این اتفاق باعث شده مهاجم ازبکستان در فضای خالی سمت راست دفاعی سوریه قرار بگیرد و خود را صاحب موقعیت کند. بنابراین این ضعف سوریه می تواند این فرصت را به بازیکنان تیم ملی ایران بدهد که وقتی در یک قسمت زمین تجمع ایجاد شد و بازی پر فشاری در کناره ها شاهد هستیم با یک تعویض بازی مناسب به این تیم ضربه بزنند.
و تصویر سوم در این بازی که باز هم تیم ازبکستان را از کنار ها صاحب موقعیت می کند و این توپ در انتها تبدیل به تک گل ازبک ها در این بازی می شود. با یک پاس در عمق در کنار ها همان طور که می بینید سه بازیکن سوریه محو می شوند و فضای بسیار خوبی در اختیار وینگر ازبکستان قرار می گیرد و این بازیکن با یه پاس کات بک بازیکن خود را صاحب موقعیت می کند و گنریخ در نهایت این توپ را تبدیل می کند. نکته مشترک سه موقعیت جدی ازبکستان در مقابل سوریه همان طور که گفتیم ضعف بسیار شدید مدافعان راست و چپ سوریه است که مسلما با وجود وینگر های بسیار خوبی که تیم ملی ایران در اختیار دارد می تواند از این ضعف شدید سوری ها استفاده کند.
دیدار سوریه مقابل کره جنوبی در مالزی
اما بازی دوم سوریه که این دیدار در نهایت منجر شد که سوریه اولین امتیاز خود را مقابل تیم قدرتمند کره کسب کند. با بررسی این بازی باز همان ضعف تیم سوریه در کنار ها را می بینیم. اولین موقعیت کره ای ها در مقابل سوریه از این راه به دست آمد و البته جاگیری خط دفاع سوریه و در راس آنها بازیکن شماره 15 این تیم که مایل به دو دفاع مرکزی این تیم شده و کاملا وینگر سمت چپ کره را در فضای مناسب قرار داده که این توپ در ادامه به همین بازیکن کره می رسد که ضربه سر او را دروازه بان سوریه مهار می کند.
دومین موقعیت جدی کره در این بازی روی یک پاس در عمق به دست آمد اما روی این تصویر فضای خالی سمت چپ دفاعی تیم سوریه باز هم به چشم می آید، سوریه در آن نقطه به شدت آسیب پذیر است و این ضعف در بازی های این تیم نمایان است. در دیدار مقابل سوریه روز خوب سمت راست ایران می تواند ضربه بزرگی به این تیم بزند.
تصویر سوم کاملا نشان دهنده همان حربه سوری ها است که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد که این تیم پشت محوطه خود تجمع می کند که این موضوع باعث ایجاد فضای خالی در کنار ها می شود که این موقعیت کره ای ها باز هم از سمت راست تهاجمی خود و چپ دفاعی سوریه ایجاد شد که البته این توپ نیز با درخشش گلر سوری ها تبدیل به گل نشد.
و موقعیت آخر کره های در این بازی که باز هم توسط وینگر سمت راست این تیم خلق می شود، بررسی این بازی کاملا نشان می دهد که کادر فنی تیم کره جنوبی به این موضوع اجحاف کاملا داشته که سمت چپ دفاعی سوریه پاشنه آشیل این تیم است. البته یک نکته دیگر در مورد ضعف دفاعی تیم ملی سوریه وجود دارد که باید به آن اشاره کنیم. در تصویر بالا کاملا مشخص است که بازیکنانی که از پشت برای زدن ضربه نهایی روی ارسال از کنار ها اضافه می شوند می توانند بهترین گزینه برای ضربه زدن به تیم سوریه باشند چرا که کاملا خط دفاع سوری از این بازیکنان قافل اند، دقیقا مانند پاس کات بکی که در تصویر بالا اتفاق می افتد، البته همان طور که اشاره شد ازبکستان نیز از این راه به سوریه ضربه زد.
دیدار سوریه مقابل چین در چین
یک تصویر را از بازی سوم که با پیروزی تیم سوریه همراه بود انتخاب کرده ایم، در این بازی سوریه سعی کرده بود نقاط ضعف خود را پوشش دهد اما باز هم این تصویر ضعف عمده سوریه در در جاگیری و غافل شدن از بازیکنی است که کاملا خلاف جهت بازی قرار دارد را نشان می دهد. در این صحنه سه بازیکن میانی سوریه از بازی خارج شدند تا همین باعث شود تعداد بازیکنان چین و سوریه با هم برابر شود و حضور دو بازیکن چین شماره 10 و 21 در فضای مناسب که با یک تعویض بازی تیم چین می تواند صاحب موقعیت جدی شود که البته در ادامه این اتفاق نیز می افتد و بازیکن شماه 10 چین نمی تواند از دفع ناقص مدافعان سوری استفاده کند.
اما اگر بخواهیم در آخر نقاط ضعف دفاعی سوریه را جمع بندی کنیم به سه نکته اساسی می رسیم که در مطالب بالا نیز بارها به آن اشاره شد.
1. ضعیف شدید سوریه در سمت چپ دفاعی باعث ایجاد فضای خالی در آن قسمت شده و بازیکنان حریف به راحتی می توانند از این ضعف استفاده کنند.
2. جاگیری بد خط دفاعی این تیم به خصوص در مواقعی که توپ از کنار ها ارسال می شود و بازیکنانی که از پشت محوطه این تیم اضافه می شوند بهترین گزینه برای ضربه زدن به این تیم هستند.
3. نکته سوم ضعف این تیم روی بازی های پر فشار است که بیشتر بازیکنان این تیم به دلیل اینکه به راحتی در مقابل بازیکنان تکنیکی جا می مانند به سمتی که توپ قرار دارد مایل می شوند که این باعث می شود در جهت مخالف بازیکنان تیم حریف در فضای مناسب قرار بگیرند.