طرفداری- بهمن رضایی، دبیر سابق فدراسیون اسکیت به انتقاد از رئیس فدراسیون اسکیت پرداخته است.
بهمن رضایی ، درباره مدالهای کسب شده در رقابتهای اسکیت آسیایی چین اظهار کرد:
کسب این تعداد مدال در اسکیت کار خوبی بود و نمیتوان زحمات آنهارا نادیده گرفت اما اینکه گفته میشود برای نخستین بار مدال کسب شده است، این گونه نیست. در سال 85 و مسابقات آسیایی آن زمان در رشته پیست و جاده، توسط بانوان و آقایان 13 مدال کسب شد. اما اکنون در پیست 3 هزار متر امدادی تنها یک مدال برنز توسط تیم آقایان کسب شد و بانوان نتوانستند مدال کسب کنند.
او در ادامه در مورد پیشرفت این رشته، بیان کرد:
نمیتوان گفت پیشرفتی نسبت به سالهای قبل حاصل شده است و به نظر میرسد تنها آنها وضعیت موجود را حفظ کردهاند. ما اگر بخواهیم رشد و پیشرفت یک رشته را متوجه شویم، باید خودمان را با گذشته خود و یا با دیگر کشورهایی که هم سطح ما هستند مقایسه کنیم. آن موقع هند در اینلاین هاکی جایگاهی نداشت به طوریکه حتی در مسابقههای آسیایی سال 87 که به میزبانی خودشان برگزار شد، با کفش اینلاین هاکی نمیتوانستند راه بروند، اما اکنون همین هندیها از ما پیشی گرفتهاند. ما حتی در مقایسه با 10 سال پیش خود، و با مقایسه با سایر کشورها رشدی نداشتهایم.
رضایی در مورد سرمربیان تیمهای ملی اینلاین هاکی گفت:
هرچند دوست ندارم خیلی وارد این موضوع شوم، شاید اگر من هم باشم همین تصمیمات را بگیرم. نمی خواهم خیلی در بحث مدیریتی اعمال نظر کنم ولی در مجموع خیلی از سرمایههای فنی گذشته حذف شده اند. به جای اینکه نیروی جاذبه داشته باشند، نیروی دافعه داشتند و سرمایههای فنی توسط یک گروه خاص حذف شده است.
وی به زمان دبیری خود در فدراسیون اسکیت اشاره کرد و گفت:
در آن زمان که خود در فدراسیون بودم، فردی که به تجارت میپرداخت و فدراسیون را محل درآمد خود میکرد، سعی میکردم او را به عنوان کادر یا اعضای تیم ملی استفاده نکنم. حتی به عنوان نمونه با آقای مسعود نیکمهر که آن زمان سیتیرام را آورد، قطع همکاری کردم و به جای او فرد دیگری را به عنوان مربی تیم ملی انتخاب کردم. اما اکنون در فدراسیون افرادی که نمایندگی یک برند خاصی را دارند، به عنوان مربی و داور بینالمللی تصمیمگیرندههای اصلی هستند و این باعث میشود مقداری شبهه ایجاد شود.
دبیر سابق فدراسیون اسکیت در مورد مربیان خارجی تیمهای ملی اسکیت هاکی نیز گفت:
آوردن مربی خارجی قانونی دارد. در ابتدا باید دانست که مربی از چه کانالی و به چه صورتی انتخاب میشود. آیا این مربی رزومهای دارد؟ در زمان خود من کریستف را آوردیم. او رزومه کاری قوی و موجود داشت، اما اکنون مربیانی آمدهاند که هیچ رزومه کاری ندارند. نمیگویم مربی ضعیف است یا اینکه علم او را زیر سوال ببرم. ولی در مجموع این فرد به عنوان مربی فعالیتی نکرده است. او عضو کمیته داوران فیز است که برخی به واسطه اینکه میخواهند ارتباطاتشان را داشته باشند، ایشان را به عنوان مربی انتخاب کردهاند. در نهایت باید بگویم که همیشه باید نیمه پر لیوان را دید. کارهای خوبی نیز انجام شده و باید خوب و بد را در کنار هم دید.
او با بیان اینکه پیست آزادی از سال 2009 کلنگ زده شد گفت:
در مهر 87 زمین پیست آزادی که 30 هزار متر نیز بود، تهیه شد. طرحی که برای این زمین در زمان توسط رییس فدراسیون وقت توسط مهندسین مطرح کشور طراحی شد، به گونهای بود که از ذره ذره زمین استفاده ورزشی شود. در آن زمان چهار رشته اسکیت سرعت، اسکیت هاکی، اسکیت نمایشی و اگرسیو تحت پوشش فدراسیون اسکیت بود. در آن طرح برای تمام این رشتهها و حتی ساختمان فدراسیون، خوابگاه، فروشگاه و خیلی چیزهای دیگر در این پیست جانمایی کردیم. پیست 200 متر و 400 متر نیز طراحی شده بود که پیست 200 متر به بهرهبرداری رسید، اما 400 متر به دلیل نداشتن اعتبار، زیرسازی شد و به بهرهبرداری نرسید.
به گزارش ایسنا،رضایی معتقد است که مدیران جدید مدیریتهای گذشته را زیر سوال میبرند. او در این خصوص گفت:
متاسفانه مدیریتهای کشور ما به گونهای است که مدیریت جدید، مدیریت قبلی را زیر سوال میبرد و این برای کشور جای تاسف دارد. مدتی پیش به این پیست رفتم و با کمال تاسف دیدم جایی که قرار بود پیست اگرسیو ساخته شود، تنها ستون خوابگاه، آنهم ستونهایی بیارتباط با ورزش زده شده است. محل قرارگیری فدراسیون نیز تبدیل به سه مغازه شده و در اختیار افرادی است که دست اندرکار فدراسیون هستند و از آن بهرهبرداری اقتصادی میکنند. در محل پیست هاکی نیز کافی شاپ ساخته شده است. همه چیز به هم ریخته است و تنها پیست و زمین ورزشی که از آن استفاده میشود پیست 200 و 400 متر است که نتوانستهاند تغییر کاربری دهند.
وی ادامه داد:
حیف بود باید کارهای گذشته ادامه مییافت. اگر سالن هاکی و یا پیست اگرسیو آنجا احداث میشد یک محل تمرین برای تیم ملی و ملی پوشان راهاندازی میشد و اکنون از آنها استفاده میشد.
رضایی با بیان اینکه اگرسیو به المپیک راه پیدا کرده است، گفت:
تیم ملی اگرسیو در مسابقههای گوانگجو مقام هشتم را گرفت، اما اکنون به آن بها داده نمیشود. این به این دلیل است که اگرسیو درآمدی ندارد. اسکیت سرعت جامعه بزرگی را به خود اختصاص داده است و از محل فروش کفش و تجهیزات ایمنی این رشته درآمد بیشتری نسبت به اگرسیو کسب میشود. اگرسیو جمعیت ورزشیاش از 200 نفر هم تجاوز نمیکند، بنابراین به سمت رشتهای که درآمد بیشتری دارد، خواهند رفت. اگر اگرسیو که یک رشته المپیکی است به خوبی کار شود، باتوجه به اینکه زمان کافی هم تا المپیک مانده است میتوان مقامهای خوبی را در این رشته کسب کنیم.
او با اشاره به موضوع بازنشسته بودن رییس فدراسیون اسکیت نیز گفت:
محمدیان بازنشسته شده است. این موضوع را خود او در نامهای که به آقای عباسی زده، تاکید کرده است. در زمان انتخابات، او با اکثریت آرا به این سمت انتخاب شد، اما نماینده سازمان بازرسی به موضوع بازنشستگی او ایراد گرفت و یک زمان 20 روزه به خانم محمدیان داده شد تا نسبت به ارائه مجوز هیات دولت اقدام کند. با توجه به ماده 65 قانون، مقامات، اعضای هیات علمی، ایثارگران و جانبازان از قانون بازنشستگی مستثنی هستند. خانم محمدیان قبل از اینکه سمت هیات علمی دانشگاه را داشته باشد، با توجه به نامه خود بازنشسته آموزش و پرورش است. البته قانون در کشور ما تنها نوشته میشود و مجریان، قوانین را به نحو احسنت انجام نمیدهند.
دبیر سابق فدراسیون اسکیت گفت:
به هرحال خانم محمدیان مدتی است که رییس فدراسیون اسکیت است. اما با توجه به قوانین جدید مبنی بر اینکه هیچ نهاد و ارگانی که از منابع دولتی استفاده میکند، نمیتواند از اشخاص بازنشسته استفاده کند. طبق این قانون جدید بکارگیری افراد بازنشسته منع قانونی دارد و سازمانهای نظارتی و کنترلی باید این موضوع را پیگیری کنند که چرا اینگونه افراد تاکنون با توجه به دو ماه فرصتی که بعد از ابلاغ این قانون داشتند، استعفا نکردهاند؟ این در حالی است که این قانون را دکتر سجادی از حدود سه ماه قبل به صورت محرمانه به تمام فدراسیونها ابلاغ کرده است.
معاون دفتر استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان در مورد انتخاب ملیپوشان و استعدادیابی در این رشته گفت:
برای انتخاب ملیپوشان رکوردگیری مهم است. براساس نظر کمیته فنی، شاخصی برای انتخاب اعضا تعریف میکنند و براساس رکوردگیری بازیکنان انتخاب میشوند. در بحث استعدادیابی نیز، وظیفه اصلی فدراسیونها استعدادیابی نیست. فدراسیونها باید به هدایت، برنامهریزی و سیاستگذاری اهتمام ورزند و هیاتها را به سمت استعدادیابی سوق دهند. اکنون نیز دارد استعدادیابیهایی انجام میشود، اما نسبت به زمان آقای وزیری رییس سابق فدراسیون خیلی ضعیفتر است. در زمان وزیری تلاشهای زیادی در بحث استعدادیابی و نخبهگزینی انجام شد. در آن موقع نخبههایی در مسابقات نونهالان کشف شد و بعد از آن با برگزاری کمپهای ارتقای سطح در تمام کشور استعدادهای زیادی کشف شد. میتوان گفت ترکیب اصلی تیمهای ملی کنونی از 10 سال پیش است. افرادی که اکنون به مسابقات اعزام میشوند مربوط به آن زمان هستند. اکنون نیز با توجه به توانایی هایشان به امر استعدادیابی میپردازند و نمیتوان گفت کاری انجام نمی شود.
بهمن رضایی در انتهای سخنانش خاطر نشان کرد:
ما باید همه کمک کنیم که اگر مشکلی هم هست برطرف شود. باید همه به هم کمک کنیم تا کار پیش رود. من با تغییر موافق نیستم، اما با تحول موافقم. باید تحول ایجاد کنیم، هر کسی یک توانایی دارد، افرادی که در گذشته بودند نیز تواناییهایی داشتند. نباید آنها را به راحتی به خاطر اختلاف نظر و سلیقه نادیده گرفت و کنار گذاشت و از صفر شروع کرد.