طرفداری- شاهین درستکار نماینده شرکت توسعه،تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی کشور در آذربایجانشرقی در خصوص آخرین وضعیت زمین چمن ورزشگاه یادگار امام تبریز توضیحاتی را ارائه کرده است که ماحصل آن را در ادامه میخوانید:
درستکار ابتدا با اشاره به اینکه ورزشگاه یادگار امام ره تبریز به منظور برگزاری مسابقات آماده است، در خصوص ایجاد خرانه جهت کشت چمن اصلی این ورزشگاه اظهار داشت:
ما در قراردادی که با پیمانکار داریم چمن اصلی ورزشگاه یادگار امام تبریز با انجام فرآیندهای برش، رول کردن، بارگیری، حمل و نصب با بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا جایگزین خواهد شد و پیمانکار با امضای این قرداد مکلف است با امکانات و دستگاههای مربوطه، چمن اصلی را به زمین منتقل کند، حال ماشین آلات این کار با اعلام مسئولین استانی به خصوص مهندس پورمهدی معاون عمرانی استاندار، آقای نظمی مدیرکل ورزش و جوانان استان باید خریداری شده و مورد استفاده قرار گیرد.
وی درباره اینکه آیا چمن اصلی در اردیبهشت ماه آماده انتقال به زمین خواهد بود یا خیر، گفت:
پیمانکار 18 هزار متر مربع تصدیع و بازسازی زمین را انجام داده تا کشت پاییزی را تا اواخر این ماه انجام دهد و چون کشت جداگانه این چمن در قرارداد قید شده است، لیکن اگر پیمانکار تضمینات لازم درخصوص تعویض چمن کنونی با چمن اصلی کشت شده در خزانه را در موعد مقرر بدهد، این مورد هم اشکال ندارد.
نماینده شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی کشور در آذربایجانشرقی تصریح کرد:
نگهداری از چمن در سال نخست با 3 سال گارانتی مصالح به صورت ضمانتنامه برعهده پیمانکار است، پس بنابراین در این 4 سال بهرهبردار باید خزانهای داشته باشد چرا که چمن آسیب میبیند و این طبیعی است چون هر چمنی هنگام بازیها بنابه دلایلی و باید در بین هر دو بازی چمن آسیب دیده ترمیم شود که اگر چمن خزانه در کنار زمین آماده باشد، مشکلی بوجود نمیآید.
وی درباره تحویل پروژه توسط پیمانکار و تاخیر در بهرهبرداری آن نیز بیان داشت:
در این باره به بندی از قرارداد پیمانکار اشاره میکنم، در این بند میگوید مدت پیمان قرارداد 60 روزه است یعنی از روزی که چمن را تحویل دادیم - 95/4/8 - در واقع پیمانکار باید در تاریخ 95/6/8 این پروژه را تحویل میداد و در صورت تاخیر غیرمجاز در انجام کار در مدت معین مقرر بود تا به ازای هر روز تاخیر مبلغ 20 میلیون ریال از پیمانکار کسر شود، یعنی پیمانکار بابت هر روز تاخیر باید روزانه 2 میلیون تومان خسارت بپردازد.
به نقل از آناج، این مقام مسئول با بیان اینکه چمن ورزشگاه در حال حاضر مشکلی برای برگزاری مسابقه ندارد، یادآور شد:
پیمانکار برای 29 مهرماه چمن را آماده و عملیات بازکاشت انجام گرفته بود ولی با بازدیدی که آقای قلعهنویی از چمن ورزشگاه داشت و با صحبتی که با آقای نظمی انجام داده بودند، ایشان اعتقاد داشتند چمن سن کمی دارد و باید به شرایط ایدهآل برسد و به همین دلیل از برگزاری بازی در این ورزشگاه امتناع کردند و بدین ترتیب یک بازه زمانی یک ماهه باتوجه به تعطیلی لیگ بوجود آمد و پیمانکار عملیات بازکاشت، سم پاشی و قارچ کشی را در این مدت انجام داد.
درستکار تأکید کرد:
روز 29 مهر ماه چمن مشکلی برای بازی نداشت و اگر الان هم مسابقهای در این زمین انجام شود، مشکلی نخواهد بود، منتهی برای قوام نهایی، سرمربی تراکتورسازی موافقت نکردند که بازی با فولاد در ورزشگاه یادگار امام انجام شود و این را هم باید بگویم تاج چمن باید به 4 الی 5 سانتیمتر برسد و بعد از کوتاهزنی و کاهش آن به اندازه 2/5 سانتیمتری برسد تا آماده بازی شود.
این مقام مسئول خاطرنشان ساخت:
عملیات خاکی خزانه هفته پیش به اتمام رسیده و فقط مصالح آر تی اس بصورت ماسه صفر چهار با قطر دو میلیمتر و ضخامت 10 سانتیمتر در سطح پهن خواهد شد تا خزانه آماده شود و انشاءلله در اردیبهشت ماه جایگزین چمن فعلی خواهد شد.
وی بهرهبردار پروژه چمن ورزشگاه یادگار امام را اداره کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی دانست و ابراز داشت:
ما به عنوان مجری پروژههای ملی کشور، پروژهها را اجراء و در اختیار اداره کل ورزش و جوانان استان قرار میدهیم و طبیعتاً آنها بهرهبردار پروژه محسوب میشوند.
نماینده شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی درخصوص تغییر رنگ صندلیهای ورزشگاه یادگار امام عنوان کرد:
این موضوع به اداره کل ورزش و جوانان و مسئولین استانی مربوط میشود، بالاخره این استادیوم یک ورزشگاه ملی است و با توجه به اینکه تنها تراکتورسازی در این ورزشگاه بازی نمیکند، لذا این موضوع به مسئولین استانی بستگی دارد که تصمیم بگیرند صندلیهای ورزشگاه را چه رنگی کنند.
وی درباره تفاوت پروژه یادگار امام با ورزشگاه نقش جهان اصفهان و امام رضا (ع) مشهد نیز تصریح کرد:
ما در مشخصات اجرایی تفاوتی با آنها نداریم اما در مشخصات فنی تفاوتهایی وجود دارد؛ ورزشگاه یادگار امام بروزتر از ورزشگاههای مشهد و اصفهان است چون هم به لحاظ شیببندی در سطح بالاتری قرار دارد و هم برای اولین بار در کشور لولههای هیتینگ در ورزشگاه لوله PEX-a است و یا از لولههای کلکتور هیتینگ PP استفاده شده و این در حالی است که در ورزشگاههای مشهد و اصفهان از لولههای چند لایه به کار رفته است.
درستکار در رابطه با زیباسازی اطراف زمین چمن ورزشگاه متذکر شد:
عمدهترین مشکلی که در بهرهبرداری ورزشگاه یادگار امام مواجه بودیم چمنهای پیرامونی چمن اصلی بود؛ همانطور که میدانید حدود 4 هزار متر مربع در پیرامون چمن اصلی، چمن پیرامونی وجود داشت یعنی نصف زمین چمن اصلی و اگر اعتباری برای نگهداری این موضوع اختصاص مییافت 1/5 برابر قرداد افزایش پیدا میکرد، پس بنابراین برای نگهداری چمنهای پیرامونی اتفاق خاصی رخ نداده و آفت میگرفت و به چمن اصلی انتقال مییافت و عمدهترین مشکل ما این آفتها بود که تصمیم گرفتیم چمنهای پیرامونی را برداشته و عملیات بتنریزی را انجام دهیم. انشاءلله در فرصتهای آتی با برنامهریزی و هماهنگی مدیران شرکت توسعه و تجهیز با تخصیص اعتبار چمنهای مصنوعی را در کنار چمن اصلی نصب و زیباسازی اطرف چمن انجام شود.
وی اذعان کرد:
مشکل اساسی دیگری که ما در چمن جدید ورزشگاه با آن روبرو هستیم خاک رسی است که چمن با خود آورده ولی ما مجاز نیستیم در زمین سند بیسی که در زیرسازی مشخصات فنی اتفاق میافتد، از چمن لومیروسی استفاده کنیم اما با اتفاقاتی و موانعی که درخصوص واردات چمن رخ داد و سازمان نباتات با ورود چمن خارجی مخالفت کرد و همچنین با توجه به اینکه چمن سند بیس تولید داخل کشور وجود نداشت، پیمانکار اجباراً به صورت موقت از چمن لومیروسی استفاده کرد که از نظر کیفیت هم مشکل خاصی ندارد.
نماینده سازمان توسعه و تجهیز اماکن ورزشی ادامه داد:
بحث ما فقط خاک رسی است که در زیر چمن وجود دارد و اگر استفاده بیش از یکسال انجام شود، آسیبرسانی میکند، به همین علت از بذر اسپورت هلندی استفاده کردیم و با درنظر گرفتن این مسئله که آذربایجانشرقی در منطقه سردسیری واقع شده است، استفاده از این چمن هم مشکل خاصی ندارد.
درستکار درخصوص نقش رسانهها در حمایت از این پروژه ملی گفت:
اصحاب رسانه در این مدت پیگیر اجرایی شدن این پروژه بودند که جا دارد از آنها تشکر کنم اما دیدید که همه درست اندرکاران پروژه شبانه روز با تمام توان تلاش کردند تا هرچه سریعتر زمین چمن جدید ورزشگاه یادگار امام حاضر شود و الحمدالله تا به امروز هم به 90 درصد خواستههایمان رسیدهایم.
وی عنوان کرد:
چه از لحاظ جنس مصالح مصرفی و چه از لحاظ مشخصات فنی، اجرایی کاملاً منطبق بر پیشبینی و طراحی شده پیش رفت و حال اگر تاخیری در بهرهبرداری چمن استادیوم صورت گرفته است، هواداران و فوتبالدوستان استان به بزرگواری خود ببخشند. ما در این تاخیر بیتقصیر بودیم چون بخاطر قضیه واردات چمن بوجود آمد. ضمن اینکه اخیراً در شبکههای مجازی عکسی از چمن دست به دست شد که مربوط به دوره کوددهی بود و طبیعی است وقتی کود حیوانی را به هر جایی پخش کنید تا بعد از 10، 15 روز سیاهی روی سطح آن دیده میشود.
شاهین درستکار در خاتمه عنوان داشت:
مهمترین دغدغه ما آمادهسازی ورزشگاه برای برگزاری هرچهسریعتر مسابقات بود و الان هم هیچ مشکلی برای برگزاری بازی در ورزشگاه نداریم و منتظریم که اولین بازی تراکتورسازی روز 5 آذرماه بعد از مدتها در استادیوم یادگار امام انجام و چمن هم به بهرهبرداری برسد.