طرفداری- گرندپری ایتالیا چهاردهمین دوره از رقابت های این فصل فرمول یک با قهرمانی نیکو روزبرگ ار مرسدس به پایان رسید.
شش گرندپری گذشته در مونزا با قهرمانی راننده ای به پایان رسید که رقابت را در پول پوزیشن استارت زده بود، اما نیکو روزبرگ این روند را بر هم زد و هم تیمی اش همیلتون که در دور تعیین خط مقام اول را کسب کرده بود، مغلوب کرد.
برنده ها
نیکو روزبرگ
هفت روز پس از قهرمانی در گرندپری بلژیک و پیست بی نظیر اس پا، روزبرگ در پیست جادویی مونزا هم به قهرمانی دست پیدا کرد. مرد آلمانی که در دورهای تمرینی و تعیین خط رقابت را به هم تیمی اش واگذار کرده بود، توانست از استارت فاجعه بار همیلتون نهایت استفاده را برده و با فاصله 15 ثانیه رقابت را به سود خود به پایان ببرد.
این هفتمین قهرمانی روزبرگ در این فصل است و با کاپ مونزا او توانسته در نیمی از رقابت های این فصل به قهرمانی دست یابد که تا اینجا عملکرد خوبی بوده است. با کسب رتبه اول در سرزمین چکمه روزبرگ حالا تنها 2 امتیاز با قهرمان جهان در جدول رده بندی کلی فاصله دارد و می تواند امیدوار باشد طی 7 گرند پری باقیمانده برای اولین بار در دوران حرفه ای خود به قهرمانی جهان دست یابد.
قبل از شروع تعطیلات تابستانی و پس از گرندپری آلمان لوییس همیلتون موفق شده بود از هفت گرند پری در شش تای آن ها به قهرمانی دست یابد، اما حالا با توجه به دبل روزبرگ در بلژیک و ایتالیا همه چیز به تساوی کشیده شده است.
قاتل خندان ردبول
در آخر هفته مونزا، ردبول توانایی رقابت با مرسدس و فراری را نداشت و تنها به رتبه های 5 و 6 چشم دوخته بود، هدفی که با مقام پنج والتری بوتاس در دور تعیین خط دست نیافتنی تر شد.
دنیل ریکیاردو اما همه چیز را جبران کرد و کسی که قبلا هم بهترین سبقت ها را در رقابت های فرمول یک داشت، در پیچ 1 مونزا در اقدامی شگفت انگیز والتری بوتاس را جا گذاشت و راننده ویلیامز را در رقابت مغلوب کرد. او با این سبقت چشم نواز و نفس گیر مقام پنجم را برای خود و تیم اتریشی حفظ کرد و توانست در طول رقابت ایتالیا بیشترین بازده را از خودروی خود بیرون بکشد.
ویلیامز
اگرچه بوتاس جایگاهش را به ریکیاردو باخت اما درکل این رقابت برای تیم ویلیامز خوب بود. تنها یک هفته پس از اینکه آن ها مقام چهارم تیمی را به فورس ایندیا واگذار کرده بودند، دوباره به رقابت بازگشته و رقیبی جدی برای تیم هندی به شمار می آیند. آن ها در جمعه و در دور های تمرینی اول و دوم از رقیبشان سریع تر بودند و حتی با اینکه ماسا نتوانست در دور تعیین خط عملکرد خوبی داشته باشد، اما ویلیامز موفق شد امتیازات ارزشمندی را از ایتالیا به بریتانیا بیاورد.
جنسن باتن
اوضاع دیگر بدترین از این نمی توانست برای باتن در خط استارت پیش برود، او از مقام 14 به رده آخر سقوط کرد و این در حالی بود که آلونسو موفق شد از رده 12 به رده 9 برود. چهل و سه دور پس از استارت اوضاع دگرگون شده بود، جایی که باتن آلونسو را در مسیر مستقیمی گرفت. راننده بریتانیایی موفق شد تایرهای سافت خود را بیش از حد معمول حفظ کند و این امر به او اجازه داد که دیر تر از تایرهای سوپر سافت استفاده کند. ست تایر جدید باعث شد باتن نیم ثانیه زودتر از رومن گروزان از خط پایان عبور کند. باتن در این باره گفته بود:
پس از دور اول دیگر نمی توانستم چیزی بهتر از این را آرزو کنم. در دور اصلی لذت بردم و چندین سبقت خوب در پیست مونزا گرفتم. یکی از این سبقت ها در قسمت خارجی پاراپوبلیکا بود که به ندرت اتفاق می افتد. از عملکردم راضی ام، کسب رتبه 12 خوب نیست اما با توجه به دور اول آن قدر ها هم بد نیست. همیشه اگر و اما ها وجود دارند؛ اگر در دور اول آن اتفاق نمی افتاد به نظرم می توانستیم امروز امتیاز کسب کنیم.
رانندگی باتن الهام بخش بود در حالی که منجر به کسب امتیاز نشد و این برای مک لارن چیز عجیبی نیست چرا که مونزا پیستی برای خودروهای پر قدرت است. نکته مهم دیگر برای تیم این بود که آلونسو توانست رکورد سریع ترین دور را به نام خود ثبت کند.
استفال وندورن
برنده ای که حتی در رقابت حضور پیدا نکرده بود و این اتفاق پس از آن رخ داد که مک لارن تایید کرد او در سال 2017 هم تیمی آلونسو خواهد شد و جای باتن را می گیرد. راننده بلژیکی در جی پی 2 به قهرمانی رسیده بود، او با استعداد بالا و سخت کوشی حالا می تواند در رقابت های فرمول یک حضور پیدا کند.
تیفوسی ها
رقابت های فرمول یک امسال تحت تاثیر حضور زیاد تماشاگران برگزار شده، پس از حضور فوق العاده هواداران در سیلور استون و اس پا، مونزا شاهد یکی از بهترین جمع هواداران در سال 2016 بود.
بازنده ها
لوییس همیلتون
همه چیز در دور های تمرینی و تعیین خط برای همیلتون به خوبی پیش رفت و این راننده با استعداد، موفق شد پول پوزیشن را با اختلافی در حدود نیم ثانیه کسب کند و پس از آن همه چیز در خط استارت به بدترین شکل ممکن پیش رفت. راننده بریتانیایی در استارت هرز گردی زیادی را تجربه کرد و تا قبل از رسیدن به پیچ 1 از مقام اول به ششم سقوط کرده بود. پس از آن او به سرعت از ریکیاردو عبور کرد و طی 10 دور آینده به دنبال والتری بوتاس حرکت کرد. در آخر استراتژی یک توقف مرسدس همیلتون را جلو تر از راننده های فراری قرار داد اما او نتوانست اختلاف 10 ثانیه ای خود را با روزبرگ کاهش دهد. بعضی ها معتقد بودند که مشکل از کلاچ مرسدس بود و بلایی که سر روزبرگ در هاکنهایم آمد، در مونزا تکرار شده بود. با تمام این اوصاف و مشکل از هر جا که بود نتیجه یکسان بود، صدر نشینی همیلتون در جدول فصل، حالا با اختلاف 2 امتیازی با روزبرگ به خطر افتاده است و این در حالی است که نیکو 7 گرندپری را تا به حال فتح کرده و همیلتون شش تا.
کسانی که در خط استارت ضعیف ظاهر شدند
همیلتون تنها کسی نبود که در مونزا و خط استارت دچار مشکل شده بود، مکس ورشتپن که رقابت را از خط 7 استارت می زد، قبل از پیچ 1 به پشت ورلاین و رده 12 رسیده بود. در باقی رقابت او موفق شد چند سبقت خوب بگیرد اما در نهایت رده ای بهتر از همان خط استارت، نصیبش نشد.
استبان گوتیرز هم سرنوشتی مشابه داشت، راننده مکزیکی که برای اولین بار در هاس دور تعیین خط را با رده 10 به پایان رسانده بود، در خط استارت به رده 20 سقوط کرد و در نهایت هم با توجه به تلاش زیاد نتوانست رده ای بهتر از 13 برای خود دست و پا کند.
پالمر و نصر
رقبای رقابت های جی پی 2 2014 در دور دوم رقابت مونزا با هم برخورد سختی داشتند، تصادفی که در نهایت هر دور را از جریان رقابت خارج کرد. نصر تقصیر را به گردن راننده رنو انداخت و پالمر هم به هیچ وجه زیر بار این مسئولیت نرفت، اما در نهایت هر دو رقابت را باختند و هیچ چیز آن طور که برای این دو راننده برنامه ریزی شده بود، پیش نرفت.
فورس ایندیا
مانند ردبول، فورس ایندیا هم می دانست در مونزا کار سختی پیش رو دارد و در نهایت این امر به اثبات رسید. بهترین نتیجه ای که پرز و هالکنبرگ موفق به کسب آن شدند رده 8 و 10 بود. اگرچه 5 امتیاز چشم گیر نبود و همین هم باعث شد دوباره در رده تیمی آن ها پشت سر ویلیامز قرار بگیرند و رده چهارم فصل را از دست بدهند.