طرفداری - علی اشکانی درباره کسب عنوان قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان در آسیا که با شش مدال طلا و یک نقره و یک برنز به دست آمد، به ایسنا گفت: واقعا جا دارد از همت و تلاش کشتیگیران نوجوان ایران به خاطر کسب عنوان قهرمانی در این رقابتها و تلاشی که از خود نشان دادند قدردانی کنم. از آنجا که امسال تیمها میتوانستند با دو کشتیگیر در هر وزن به رقابت ها بیایند سطح مسابقات نسبت به سالهای گذشته بالاتر بود و تعداد زیادی از کشتیگیران به این مسابقات آمده بودند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان، افزود: تیمهایی مانند قزاقستان، قرقیزستان و هند در هر وزن هم در کشتی مردان و هم در کشتی زنان دو کشتیگیر داشتند و به نوعی با یک کاروان عریض الطویل پا به این مسابقات گذاشته بودند. ما هم سعی کردیم هیچ حریفی را دست کم نگیریم، چرا که در رده نوجوانان هر حریفی میتواند خطرناک باشد. کار بسیار سختی داشتیم و حتی در مقاطعی فکر کردیم حتی به عنوان چهارمی هم نتوانیم برسیم، ولی خوشبختانه مقتدرانه در نهایت به عنوان قهرمانی رسیدیم. معتقدم که نباید غرور قهرمانی ما را بگیرد، چرا که مسابقات قهرمانی جهان را یک ماه و نیم دیگر پیشرو داریم و باید حضور مقتدرانهای در این مسابقات داشته باشیم.
وی درباره نحوه محاسبه امتیاز تیمهایی که با دو کشتیگیر در هر وزن حضور داشتند، عنوان کرد: در ابتدا این موضوع مطرح شد که جمع امتیازات دو کشتیگیر هر کشور در هر وزن با هم جمع زده شود که این موضوع کار ما را بسیار سخت میکرد، ولی در نهایت به این جمع بندی رسیدند که امتیاز کشتیگیر برتر را برای هر کشور محاسبه کنند.
اشکانی در پاسخ به این پرسش که چرا تیم ایران کشتیگیران بیشتری را به این مسابقات نبرد تا بتوانند تجربه کسب کنند، گفت: اتفاقا ما هم خیلی دوست داشتیم در هر وزن دو کشتیگیر را به آسیا ببریم چرا که فرصت بسیار ارزشمندی برای کسب تجربه آنها بود، اما مشکلات مالی فدراسیون این اجازه را نداد که بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم. مشکلات مالی تا حدی است که حتی به کشتیگیرانی که مدال طلای آسیا را گرفتهاند نتوانستیم ریالی پاداش دهیم. نه این که نخواهیم ، بلکه پولی نبوده که بخواهیم به آنها بدهیم. پس چطور میتوانستیم با این شرایط کشتیگیران بیشتری را اعزام کنیم؟
وی با گلایه از بی توجهی مسئولان نسبت به قهرمانی آینده سازان کشتی ایران، بیان کرد: از مسئولان خواهش میکنم قبل از مسابقات جهانی حداقل به این نوجوانان انگیزه بدهند و با آنها جلسهای را برگزار کنند تا حرفهایشان را بشنوند. بسیاری از این کشتیگیران از قشر ضعیف جامعه هستند، اما هیچ وقت خم به ابرو نیاوردهاند که چرا جایزه نگرفتیم، ولی وظیفه من این است که حق آنها را پیگیری کنم. امید آرامی، کشتیگیر سیستانوبلوچستان ما که از روستاهای زابل آمده و موفق شد مقتدرانه به مدال طلای آسیا برسد، حتی پول خرید بلیت هواپیما را نداشت تا به شهرش برود و مجبور است یک شبانه روز با اتوبوس در مسیر باشد. این کشتیگیر با سن کمش همیشه در طول سال کارش همین است و همیشه این مسیر طولانی را با اتوبوس می آید و میرود و در تمرینات تیم ملی شرکت میکند. وقتی پای صحبتهای او و امثال او در تیم ملی بنشینید واقعا گریهات میگیرد که این کشتیگیران با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند. امیدوارم مسئولان بیشتر به ردههای پایه توجه داشته باشند.این کشتیگیران آینده ورزش ایران هستند و هر کشوری آرزوی داشتن چنین ورزشکارانی را دارد اما در کشور ما مسولان یک تشکر خشک و خالی هم از آنها نمیکنند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان، افزود: واقعا برای ما سخت است وقتی می بینیم که تیمهایی مانند قرقیزستان و هندوستان هر کدام با 50 – 60 کشتیگیر به این رقابتها آمده بودند. حتی وقتی با مربیانشان هم صحبت میکردم همگی پاداش و جایزه میگیرند، اما ما که مقتدرانه و با کمترین امکانات قهرمان آسیا شده ایم اصلا مورد توجه نیستیم.