طرفداری- اریک کانتونا امروز 50 ساله شد و این روزها هنوز هم در حال انجام دادن کاریست که در آن بهترین است: "اریک کانتونا بودن"! او اکنون در شرایطی به سر می برد که زمان دوری اش از فوتبال حرفه ای بیش از زمانی شده که عضوی یاغی و بیش از اندازه با استعداد از این ورزش محسوب می شد.
پدربزرگ و مادربزرگ کانتونا از طرف پدری اسپانیایی بودند. آن ها در زمان جنگ داخلی اسپانیا از این کشور فرار کردند و به مدت یک سال در کمپ پناهجویان در شهر الجرس فرانسه به سر می بردند. چند ماه پیش بود که کانتونا در بحبوحه بحران پناهجویان در اروپا قول داد تا مسئولیت خانواده ای سوری را برای دو سال بر عهده گیرد و به آن ها مسکن و خوراک دهد. او در این مصاحبه از انجام این قول خود پرده برداشت.
من یک خانه کوچک را به آن ها دادم. شبیه یک قصر نیست، اما در جای خیلی خوبی از مارسی قرار دارد و 200 متر مربع باغ دارد. ما آن خانه را نوسازی و رنگ آمیزی کردیم. برایش ست کاملی از مبلمان و ظروف خریدیم. من با آن ها عکس نگرفتم و عکسی را با آن ها در فیسبوک و توئیتر به اشتراک نگذاشتم. من چنین فردی نیستم. اگر در این باره از من نمی پرسیدید، چیزی به شما نمی گفتم. چند ماه قبل با این امید این قول را دادم که مردم دیگری که توانایی انجام این کار را دارند نیز دست به انجام چنین اقدامی بزنند. برخی از افراد که دوست دارند دائماً مصاحبه کنند، بازیگران و این نوع از افراد، همگی ثروتمند هستند اما به کسی چیزی نمی دهند.
کانتونا به عنوان یک بازیکن رابطه پیچیده و مغشوشی را با فدراسیون فوتبال فرانسه و چندین سرمربی تیم ملی این کشور داشته است. وی در جمله ای تاریخی عنوان کرده بود در حین شنیدن سرود ملی بریتانیا (خداوند ملکه را حفظ کند) مبادی آداب عمل می کند، اما سرود ملی کشورش (La Marseillaise) هیچ حسی را در او بر نمی انگیزد. بنابراین شاید عجیب نباشد که کانتونا دوست دارد انگلستان در تابستان امسال و در فرانسه، قهرمان یورو 2016 شود. با این وجود، اسطوره منچستریونایتد معتقد است که ذهنیت مدیریتی تیم ملی انگلیس غلط است.
به (تیم ملی) فرانسه اهمیتی نمی دهم. مطلقاً به (تیم ملی) فرانسه اهمیتی نمی دهم. در دنیای فوتبال، من یک انگلیسی ام. در رگ هایم خون آبی انگلیس در جریان است. سرمربیان تیم ملی انگلستان نباید تیم را برای یک ماه کامل به فرانسه ببرند. این گونه آن ها تمام انرژی خود را از دست می دهند. همه آن ها با هم خواهند بود و خسته خواهند شد. ذهنیت انگلیسی این گونه است که 3 ساعت قبل از بازی در محل بازی حاضر شوی، بازی را انجام دهی و از آن لذت ببری. اگر من سرمربی انگلستان بودم، برای یک ماه کامل همه بازیکنان را با خودم به یورو نمی بردم. آلمانی ها می توانند این کار را انجام دهند، ایتالیایی ها می توانند این کار را انجام دهند. اما انگلیسی ها فقط باید در موعد برگزاری بازی ها در آن جا حاضر شوند و بازی کنند. اگر قهرمانی دانمارک در رقابت های یورو را به یاد بیاورید، آن ها تا یک هفته قبل از شروع مسابقات در تعطیلات به سر می بردند. افراد در برخی فرهنگ ها می توانند دو ماه در کنار هم دوام بیاورند. اما افرادی که فرهنگ انگلیسی دارند، نه. این بدین معنی نیست که آن ها حرفه ای نیستند. انگلیسی ها خیلی حرفه ای هستند، اما این موضوع در ذهنیت آن ها نیست.
اریک کانتونا می گوید که قهرمانی پرتغال در یورو 2016 را می تواند تصور کند. او معتقد است کریستیانو رونالدو شایسته رسیدن به این افتخار است و علاوه بر این ها، خودش نیز می تواند در جشن های قهرمانی در پرتغال شرکت کند (کانتونا در بخش اول مصاحبه عنوان کرده بود که لیسبون را به عوان محل دائمی زندگی خود انتخاب کرده است). وی از زندگی در لیسبون بسیار خوشحال است، جایی که به همراه خانواده اش در آن زندگی می کند. وی درباره لیسبون می گوید:
من در اینجا احساس سرزندگی می کنم.
امسال فیلم جدیدی از این – حالا بازیگر – فرانسوی اکران خواهد شد که Anka نام خواهد داشت. او همچنین قرار است برای بازی کردن در یک فیلم به چین برود و دیالوگ هایش را با نوشتن تلفظ های چینی به زبان انگلیسی حفظ خواهد کرد. در پایان، کانتونا به دوران فوتبالی خودش نگاهی می اندازد و به نظر می رسد که به هیچ وجه از این که در عرصه ملی نتوانسته کاری را برای کشورش کند ناراحت نیست.
من تمام سعی ـم را کردم. هر کاری که از دستم بر می آمد را انجام دادم. گاهی اوقات پیروز می شوید و گاهی اوقات بازنده. من همه سعی ـم را کردم. حسرتی ندارم. قبل از هر بازی به همه بازیکنانتان بگویید –تمام تلاشت را بکن، همه سعی ـت را بکن و چنانچه باختی، حسرتی نداشته باش. این طوری می توانید بخوابید. همانند یک نوزاد. من همچون یک نوزاد می خوابم.
شما می توانید برای خواندن بخش اول مصاحبه روی این لینک و برای خواندن بخش دوم روی این لینک کلیک کنید.