اختصاصی طرفداری - استعدادها و بی استعدادهای بسیاری تاکنون از قاب دوربین این مسابقه هنر خود را به رخ کشیده اند. برخی انقدر خوب بوده اند که از حذفشان متعجب شدیم، برخی انقدر عالی که جایشان را در صدا و سیما خالی می دانستیم، برخی آنقدر ضعیف که رسیدنشان به همان مرحله را هم بر نمی تافتیم و بسیاری ندانسته صدا و سیما را به خاطر عدم ارائه فرصتی به بهترین های این مسابقه زیر شلاق انتقاد بردیم. نوروز امسال فصل سوم مسابقه آقای گزارشگر روی آنتن شبکه 3 سیما رفت. برنامه ای که سه سالی است جای مسابقه پرحاشیه مردان آهنین را در کنداکتور نوروزی این شبکه پر کرده و از همان فصل نخست انتقادهای وسیعی را چه در زمینه نحوه برگزاری و چه در زمینه رویکرد سازمان صدا و سیما در خصوص بهره برداری از استعدادهای برآمده از این برنامه متحمل شد.
سری نخست این مسابقه به تهیه کنندگی آقای محمدی و در برج آزادی تهران جهت پخش در نوروز 93 برگزار شد و با اقبال عمومی غیر قابل انتظار مواجه گردید. سیل عظیم جمعیت علاقمند به این حرفه که با وجود اعلام قبلی مبنی بر عدم جذب هیچ یک از برگزیدگان این مسابقه، پس از سال ها فرصتی برای نمایش استعداد خود یافته بودند سختی کار سازندگان این برنامه را به رخ کشید اما با مدیریت مناسب از تک تک علاقمندان که از شهرهای دور و نزدیک خود را به برج آزادی رسانده بودندتوسط گزارشگران با تجربه تست صدا، تست گزارش و سپس از برگزیدگان بخش نخست آزمون کتبی اطلاعات فوتبالی گرفته شد و در نهایت 108 نفر در 17 گروه اصلی و یک گروه ذخیره به مرحله نهایی رسیدند.
اما کم تجربگی تیم سازنده و کمبود وقت در این مرحله خودنمایی کرد و تعدادی از گروه ها با وجود طی مراحل دشوار و با دنیایی امید و آرزو اصلا مجال ضبط برنامه خود را نیافتند. جابجایی شک برانگیز چند شرکت کننده از گروه های ضبط نشده و ذخیره ها و عدم پخش مسابقه ضبط شده یکی از گروه ها و حذف بی دلیل نفر صعود کرده از این گروه، بزرگترین علامت سوال های این دوره بودن . همچنین یکسان نبودن بخش های مسابقه برای هر شرکت کننده از دیگر ایرادات مهم این دوره بود. هر چند استفاده از گزارشگران با تجربه و سخت گیر به عنوان داور که به شکل ثابت در همه قسمت ها حضور داشتند را می توان از نکات مثبت این دوره بر شمرد ولی استفاده از یک کارشناس مسائل حقوقی و یک دروازه بان به عنوان داور و همچنین برخورد نامناسب داوران با شرکت کنندگان به شائبه هراس گزارشگران از احتمال پر شدن جایگاه شان توسط نیروهای تازه نفس دامن زد و تا مدت ها نقل محفل شبکه های اجتماعی بود.
پس از مشاهده اقبال عمومی نسبت به دور نخست، ساخت سری دوم این برنامه برای نوروز 94 به یک تیم فنی مجرب به تهیه کنندگی محمد کاشانی سپرده شد. این تیم با بررسی نقاط قوت و ضعف سری نخست، ابتدا فیلتر مدرک تحصیلی کارشناسی را مطرح کرده و سپس از حدود 7 هزار شرکت کننده اولیه در سالن بسکتبال مجموعه ورزشی آزادی آزمون کتبی اطلاعات فوتبالی گرفت که در نهایت 178 نفر را جهت شرکت در تست صدا و گزارش حضوری در مرحله دوم معرفی نمود. از این جمع 30 نفر مورد تائید گزارشگران با تجربه قرار گرفتند و به مرحله نهایی رسیدند. همچنین گروه تولید کننده در حرکتی پسندیده 3 شرکت کننده سال گذشته که تصاویر ضبطی آنها به دلایل نامعلوم پخش نشده بود را به مرحله نهایی این دوره اضافه کردند.
پس از قرعه کشی ، بر اساس نمرات کسب شده در مراحل قبل ، نفرات در 11 گروه 3 نفری تقسیم و مسابقه ای شکیل و کم نقص برگزار شد که پس از پخش و طی نظر سنجی انجام شده به عنوان بهترین برنامه تولیدی نوروز 94 از سوی بینندگان انتخاب شد. البته در این فصل نیز معضل استفاده از داوران ناآشنا با فن گزارشگری همچنان پابرجا بود و همچنین از نحوه صعود شرکت کنندگان به نیمه نهایی این دور نیز انتقاداتی صورت پذیرفت زیرا مقرر بود بر اساس نمرات کسب شده، بهترین 9 نفر همه گروه ها در مجموع به نیمه نهایی راه یابند که به دلیل متفاوت بودن داوران هر گروه جانب انصاف رعایت نشد. با این حال جلوه های بصری دیدنی، موسیقی موزون و گوش نواز و برگزاری کلاس های آموزشی در خلال این مسابقه از نقاط قوت این دوره بود.
اما با وجود موفقیت نسبی فصل دوم برگزاری سومین فصل این مسابقه به تیمی به تهیه کنندگی آقای قنبری سپرده شد و به نیت کشف استعدادهای گزارشگری سایر رشته ها، از علاقمندان گزارشگری همه رشته های ورزشی در این دوره دعوت به عمل آمد اما پس از پخش این فصل از مسابقه مشخص شد محکم ترین ضربات برای فروپاشی پایه های بنایی که در دو فصل قبلی در حال تبدیل شدن به یک برند بود ، به این مسابقه پر طرفدار زده شده است. علاوه بر استفاده مجدد از داوران بی تجربه در امر گزارشگری، این بار مجری برنامه نیز کوچکترین آشنایی با گزارشگری مسابقات ورزشی نداشت و نمایش عجیب پانتومیم، طرح سوالات پراکنده و تقریبا بی ربط و... تنها بخشی از ایرادات تهیه این دوره بود که سردرگمی بیننده و عدم جذابیت برنامه را در پی داشت.
اما با وجود همه قوت و ضعف های این برنامه نوپا و برخلاف تصور اکثر مخاطبین، برخی از برنامه سازان صدا و سیما بر خلاف اعلام قبلی مبنی بر عدم جذب نیرو از طریق این برنامه تعدادی از استعدادهای موفق این مسابقه را جذب برنامه های خود کردند. پیمان احمدی مومنی و مهرداد خمیرگیر نفرات اول و سوم فصل نخست جذب شبکه استانی سهند شده و تاکنون بارها مسابقات تیم های تبریزی در لیگ برتر و دسته اول را گزارش کرده اند. رضا یونسیان نفر دوم فصل نخست همراه با بهزاد مختاری، نوید استادرحیمی و محمدحسین ایوبیان هم اکنون از دست اندرکاران برنامه نود هستند. فرشاد محمدی مرام و رضا محمد علی نفرات اول و دوم فصل دوم همراه با آتور چهاربخشی نفر چهارم فصل اول به عنوان گزارشگر در شبکه ورزش فعالیت می کنند و عباس قانع از استعدادهای فصل نخست گزارشگری والیبال و هندبال در شبکه ورزش را بر عهده دارد. مکانیزم استعدادیابی در فصل سوم هم ادامه یافته و علیرضا واحدی از این فصل به عنوان گزارشگر در برنامه شب های فوتبالی مشغول به کار شده است.
با این تفاسیر به نظر می رسد جوانان علاقمند و با استعداد کشورمان با وجود همه بی توجهی ها تنها با تکیه بر تلاش و کوشش خود آرام آرام راه خود را در راستای فعالیت رسانه ای پیدا کرده و آرام آرام گزارشگران بی دانش و پر اشتباه را کنار خواهند زد.