طرفداری- نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا در فصل 2011/12، بازی برگشت رئال مادرید و بایرن مونیخ در سانتیاگو برنابئو؛ زور دو تیم در دو بازی رفت و برگشت به یکدیگر نرسیده و ضیافت پنالتی ها تیم صعود کننده به فینال را مشخص خواهد کرد. نویر به سمت دروازه می رود، می پرد و با دست روی تیر افقی دروازه می کوبد تا چارچوب دروازه به لرزه بیافتد، مصمم مقابل فوق ستاره های دنیای فوتبال، رونالدو و کاکا، با جهشی تماشایی پنالتی هر دویشان را با یک دست مهار می کند، دنیا حالا حساب دیگری روی سوپر مانو باز کرده است.
مانوئل نویر در تاریخ 27 مارچ سال 1986 در شهر گلزن کرشن آلمان غربی چشم به جهان گشود. تنها 5 سال داشت که فوتبالش را در آکادمی شالکه شروع کرد. در آغاز فوتبالش دروازه بان نبود و در پست های هجومی بازی می کرد. نویر سال ها در تیم های پایه شالکه دروازه بانی کرد. در آن دوران مانو آرزوی حضور در فینال لیگ قهرمانان اروپا را در سر می پروراند. مانوئل برای رسیدن به آرزویش آنقدر با انگیزه بود که بازوبند کاپیتانی شالکه را هم بر بازو بست تا جوان ترین کاپیتان آبی های سلطنتی نام بگیرد.
روز نوزدهم می سال 2009 مانوئل نویر برای شرکت در یک تور آسیایی به ترکیب تیم ملی بزرگسالان کشورش دعوت شد؛ یواخیم لو تصمیم به جوان گرایی و تغییر نسل در آلمان را گرفت و با این تصمیم، جا برای حضور جوانانی نظیر نویر در مانشافت باز شد. مانوئل جوان و پر انگیزه در جام جهانی 2010 بسیار خوش درخشید. در دیدار حساس آلمان و انگلیس شاهکار کرد و با ارسال پاس گل از مقابل دروازه برای میرو کلوزه نگاه های زیادی را متوجه خود کرد! این دروازه بان جوان با این عملکرد نام خودش را در تاریخ جام های جهانی ثبت کرد. دیگر نویر آن پسرک جوانی نبود که آرزوی پیوستن به تیم های بزرگ را داشت، او به آرزوهایش رسیده بود، تیم هایی نظیر بایرن مونیخ و منچستر یونایتد خواهان جذب او بودند، اما هنوز وقتش نرسیده بود. نویر یک فصل دیگر در شالکه ماند. و در آخرین فصل خود در شالکه با نمایش های درخشانش کمک فراوانی به شالکه برای رسیدن به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا کرد.
نویر و پیوستنش به بایرن مونیخ
سال 2011 و برگ جدیدی از زندگی مانوئل؛ بایرن مونیخ، بزرگترین باشگاه آلمان نویر را به خدمت گرفت. نویر یک قرارداد پنج ساله با بایرن مونیخ امضا کرد، مبلغ قرارداد وی22 میلیون یورو اعلام شد، این مبلغ نویر را بعد از جیانلوئیجی بوفون به دومین دروازه بان ارزشمند تاریخ فوتبال جهان جهان تبدیل کرد. نویر می دانست کار سختی در آلیانتس آرنا خواهد داشت. پوشیدن پیراهن شماره یک بایرن آسان نیست، این پیراهن بر تن بزرگانی چون سپ مایر و اولیور کان بوده است و این بار نوبت سنگربان 193 سانتی متری شالکه بود که ثابت کند لیاقت پوشیدن پیراهن شماره یک را دارد. جایگزینی تیتان کار راحتی نبود. اما نویرِ فرصت طلب و مغرور عاشق چنین چالش هایی بود. تیفوسی های باواریا دل خوشی از او نداشتند، دلیل؛ کری خوانی های مانو پس از پیروزی شالکه در برابر بایرن بود.
نویر خیلی زود با نمایش هایی درخشان محبوب بایرنی ها شد. کارش را فوق العاده آغاز کرد، چند هفته بسته نگه داشتن دروازه و ثبت رکورد 1000 دقیقه کلین شیت! سوپر مانو با این عملکرد رکورد بیشترین دقایق بسته نگه داشتن دروازه در بایرن را مال خود کرد. سرمربی بایرن، یوپ هاینکس اعتقاد فراوانی به مانو داشت، او از شماره یک بایرن به عنوان ستون اصلی تیمش یاد می کرد. روزهای خوب نویر در بایرن تمامی نداشت، او در بازی مقابل رئال مادرید در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو توجه جهان فوتبال را معطوف خود کرد. بازی به ضربات پنالتی کشیده شد و نویر موفق شد پنالتی کریستیانو رونالدو و سپس پنالتی کاکا را مهار کند؛ پنالتی بهترین های دنیا که گران ترین بازیکنان جهان در آن زمان بودند. نمایش های نویر آن قدر عالی بود که بوفون به تمجید از او پرداخت.
دروازه بانی که پنالتی می زد! فوتبال برای او در محوطه جریمه خلاصه نمی شد، خالق سبک جدید دروازه بانی، یک سوییپر کیپر، شماره یکی که دفاع آخر تیمش است، از همان خط دروازه بازی سازی می کند، و روی کرنرهای تیمش، روی خط دایره مرکز زمین می ایستد. عملکرد نویر فراتر از دروازه بانی است و همین ها او را تبدیل به بهترین گلر فوتبال جهان کرده است.
نامزد دریافت توپ طلای سال 2014
نمایش های بی نظیر در جام جهانی 2014، دروازه بان تیم ملی آلمان و بایرن مونیخ را در لیست سه نفره کاندیداهای نهایی دریافت توپ طلای سال 2014 قرار داد اما در شرایطی که بسیاری او را کاندید اصلی می دانستند، توپ طلا به وی نرسید. از سویی دیگر نویر جایزه بهترین فوتبالیست آلمانی را در این فصل از آن خود کرد، او همچنین توانست با رای کاربران وب سایت یوفا در تیم منتخب سال یوفا قرار گیرد.
اوج کار او در جام جهانی برزیل بازی مقابل الجزایر بود، بارها و بارها از محوطه بیرون آمد و در نقش یک دفاع آخر ضدحمله های الجزایر را خنثی کرد. در فینال ماراکانا ستاره های آرژانتین را ناکام گذاشت، 30 دقیقه وقت اضافه، آلمان یک بر صفر پیش افتاده است، توپی به فضای خالی محوطه آلمان می رسد، روخو به دنبال توپ، نویر با کف دست توپ را بالای سر روخو می اندازد و در نزدیکی خط محوطه آن را مهار می کند. "فکر می کنید گلر دیگری در جهان بتواند این کار را انجام دهد؟" این ستایش گزارشگر بی بی سی از نویر پس از آن صحنه بود، کارهایی که دروازه بان های دیگر در دنیا نمی کنند او را شایسته و خاص کرده است.
کارهای خیریه
فعالیت نویر تنها در مستطیل سبز خلاصه نمی شود، او فعالیت زیادی در کارهای خیریه دارد. او موسسه کودکان مانوئل نویر را جهت کمک به کودکان فقیر تاسیس کرده است. نوامبر 2011 در مسابقه چه کسی می خواهد میلیونر باشد برنده 500 هزار یورو شد و تمام این مبلغ را صرف انجام امور خیریه کرد.
همیشه دروازه بانی را یک پست خاص و دروازه بانان را یک بازیکنان خاص نامیده اند و این امر در تمام دوران بوده است. اما نویر را می توانیم خاص ترین فرد در میان این قشر خاص بدانیم که رفتارها و توانایی هایش وی را یک سطح بالاتر از هم پستی های فعلی اش قرار داده و از او به عنوان معمار سبک جدید دروزن دروازه ها یاد می شود. شاید زمانی هر کودکی آرزوی رونالدو شدن و یا زیدان شدن داشت اما این روزها نویر به قدی جذبه و ابهت پیدا کرده و شخصیت دوست داشتنی به خود گرفته که دستکش و شماره یک و نام نویر پشت پیراهن به یک آرزوی جدید در میان فوتبال دوستان خردسال نیز تبدیل شده است. سوپر مانوی بایرن و مانشافت، امروز 30 ساله شد، سومین دهه از زندگی اش، بیشتر عمر خود را صرف فوتبال کرده و حتی اگر همین امروز از فوتبال خداحافظی کند، تاثیرات فراوان او بر پست دروازه بانی در ذهن فوتبالی ها باقی خواهد ماند.