طرفداری- نگاهی متفاوت خواهیم داشت به بازی های مهم هفته 30 سری آ با رویکردی آماری و فنی به تیم های حاضر و نگاهی ویژه به بازی های بزرگ این هفته.
نگاه اول (رم1-اینتر1):
یک بازی بسیار حساس و شاید بتوان گفت کلیدی ترین بازی دو تیم در این فصل بود که هر دو برای کسب سهمیه سوم ایتالیا در لیگ قهرمانان اروپا، در تلاش هستند. تساوی در این بازی را می توان بی خاصیت ترین نتیجه برای هر دو تیم دانست.
ابتدا ایوان پریشیچ که این روزها در اوج دوران آمادگی قرار دارد، پاس مارسلو بروزوویچ را تبدیل به گل کرد اما رجا نئینگولان در فاصله 6 دقیقه به پایان بازی، توپ دریافتی از ادین ژکو را وارد دروازه سمیر هندانوویچ نمود تا همه چیز با تساوی به پایان برسد و اینتر همچنان در حسرت پیروزی مقابل رم در ورزشگاه المپیکو از سال 2008 بماند .
لوچانو اسپالتی مربی رم که در این بازی و پس از بازگشت آنتونی رودیگر از مصدومیت دست، از زوج رودیگر-مانولاس در قلب خط دفاعی استفاده می کرد، مجبور به نیمکت نشین کردن اروین زوکانوویچ شد. دیگو پروتی در این بازی به یک خط جلوتر رفت تا به عنوان مهاجم مرکزی رم در کنار محمد صلاح و استفان الشراوی قرار بگیرد.
روبرتو مانچینی مربی اینتر که ایکاردی و یووتیچ را به علت مصدومیت و پالاسیو را به علت محرومیت در اختیار نداشت، به ناچار از ادر و جاناتان بیابیانی در خط حمله استفاده کرد. دومین تغییر در ترکیب اصلی اینتر در مقایسه با بازی قبل، در خط دفاعی انجام گرفت که مانچینی ترجیح داد جیسون موریو را جایگزین خوان خسوس نماید. اسپالتی پس از دریافت گل اول، با بیرون کشیدن کیتا و به میدان فرستادن ژکو، سیستم بازی رم را از 3-3-4 به 1-3-2-4 تغییر داد.
60 درصد مالکیت توپ در اختیار رم قرار داشت و اینتر فقط دو شوت داخل چارچوب داشت یعنی یک چهارم تیم رم. بدین ترتیب، اینتر و رم به ترتیب پس از 3 و 4 پیروزی متوالی، متوقف شدند. تقابل آدام لیاییچ با تیم سابقش را باید از نکات بارز این بازی دانست.
نگاه دوم (فروزینونه صفر-فیورنتینا صفر):
یک بازی کم حادثه در ورزشگاه کوموناله ماتوسا با تساوی بدون گل به پایان رسید تا بنفش های فلورانس بیش از حریف خود، بابت از دست دادن امتیاز متضرر شوند. پائولو سوسا مربی فیورنتینا در این بازی در مقایسه با هفته قبل، دو تغییر را در خط دفاعی ایجاد کرد و به جای توموویچ مصدوم و پاسکوال، ترجیح داد که از رونکلیا و رودریگز استفاده نماید.
اما تصمیم عجیب سوسا در خط هافبک و میانی بود که 5 بازیکن ثابت فیورنتینا در هفته قبل را روی نیمکت قرار داد و از بازیکنان دیگری در ترکیب اصلی استفاده نمود. به جز بورخا والرو، بقیه هافبک ها و مهاجمان فیورنتینا تغییر کرده و بازیکنانی همچون برناردسکی، ایلیچیچ و کالینیچ به ترکیب اصلی این تیم برگشتند.
در این بازی پر برخورد، 69 درصد مالکیت توپ در اختیار تیم میهمان قرار داشت و تعداد شوت های شاگردان سوسا در داخل و خارج چارچوب بسیار بیشتر از فروزینونه بود ولی حاصلی جز تساوی بدون گل نداشت. فیورنتینا در 5 بازی اخیرش در کلیه رقابت ها، بدون برد بوده و فروزینونه در این بازی اخیر فقط یک بار پیروز شده است.
نگاه سوم (تورینو یک-یوونتوس4):
داربی تورین حال و هوای خاصی داشت و شاید بیش از نتیجه، همه توجهات به رکوردشکنی بوفون در دقیقه 4 بازی جلب شده بود. بوفون توانست با بسته نگهداشتن دروازه خود تا دقیقه 4، رکورد دقایق بسته نگهداشتن دروازه در سری آ را که متعلق به سباستیانو روسی بود، بشکند.
یووه برای باز کردن دروازه همشهری خود، 33 دقیقه صبر کرد تا پل پوگبا با یک ضربه بسیار زیبا، گلزنی های بیانکونری را آغاز نماید. سامی خدیرا هم در اواخر نیمه اول توانست توپ دریافتی از ماریو مانژوکیچ را تبدیل به گل دوم نماید تا شاگردان آلگری با خیال راحت به رختکن بروند.
جامپیرو ونتورا مربی کهنه کار تورینو در بین دو نیمه تشخیص داد که خط حمله تیمش نیاز به یک روح تازه دارد. به همین دلیل، ماکسی لوپز را به جای چیرو ایموبیله به میدان فرستاد. تورینو که جسورانه بازی می کرد، در همان دقایق نخستین نیمه دوم، صاحب یک ضربه پنالتی شد تا آندریا بلوتی با گل کردن آن، اجازه ندهد که دقایق گل نخوردن های بوفون افسانه ای به 1000 دقیقه برسد.
کم شدن اختلاف دو تیم باعث شد تا انگیزه تورینو برای به تساوی کشاندن بازی افزایش یابد اما آلوارو موراتا در ادامه فصل رؤیایی خویش، دو گل دیگر را وارد دروازه عنابی ها کرد که هر دو گل موراتا با پاس پوگبا به ثمر رسید.
سامی خدیرا نیز در آخرین دقایق بازی و به علت استفاده از الفاظ نامناسب توسط نیکولا ریتزولی اخراج شد. جالب اینجاست که هر دو تیم با سیستم 2-5-3 به میدان رفته بودند. آلگری پس از باخت دردناک مقابل بایرن مونیخ، 4 تغییر را در ترکیب اصلی یووه ایجاد کرد و موراتا، کوادرادو، هرنانس و اورا را روی نیمکت گذاشت تا از روگانی، لمینا، مانژوکیچ و دیبالا در ترکیب اصلی استفاده نماید.
مصدومیت دیبالا و تعویض زودهنگام وی، نیمکت نشین شدن اورا پس از آن اشتباه نابخشودنی در مونیخ، تعویض شدن لیخشتاینردر اوایل نیمه دوم با کوادرادو و ادامه غیبت کیلینی و مارکیزیو به علت مصدومیت را می توان از نکات بارز این بازی دانست.
تورینو که فصل گذشته و پس از 19 بازی متوالی، بالاخره یوونتوس را شکست داده بود، در این بازی حرفی برای گفتن نداشت تا یوونتوس به رکورد بیستمین بازی متوالی بدون باخت در سری آ دست یابد هر چند که پس از 10 بازی پیاپی، دروازه بوفون باز شد. نکته عجیب در مورد این بازی، تعداد 46 خطای دو تیم بود که آمار بسیار بالایی به نظر می رسد.
یوونتوس 58 درصد مالکیت توپ را در اختیار داشت. جالب اینجاست که این دو تیم چندی پیش در جام حذفی هم به مصاف یکدیگر رفته بودند که آن بازی با برتری 4-0 یوونتوس به پایان رسیده بود. تورینو در 11 بازی اخیر خود در سری آ فقط یک بار پیروز شده است. تقابل امیلیانو مورتی مدافع تورینو با تیم سابقش را باید از نکات جالب این بازی دانست.
نگاه چهارم (ناپولی3-جنوا 1):
یک بازی جذاب که دو نیمه متفاوت داشت. نیمه اول با گل زودهنگام توماس رینکون ونزوئلایی که همچون آب سردی بود بر پیکر ناپولی و در شوک فرو بردن این تیم. اما ناپولی در آغاز نیمه دوم عنان کار را به طور تمام و کمال در اختیار گرفت و گل زودهنگام گونزالو هیگواین اعجوبه آرژانتینی ناپولی با پاس السید هیسای، بدترین اتفاق ممکن برای جنوا بود.
تساوی 1-1 تا دقیقه 81 ادامه یافت ولی از آنجا که ناپولی با حملات پیاپی به دنبال کسب 3 امتیاز این بازی بود، در نهایت باز هم با تکیه بر نبوغ گلزنی هیگواین و پاس مارک هامشیک به برتری دست یافت. گل سوم در آخرین لحظات بازی توسط عمر الکدوری همچون تیر خلاصی بود بر پیکر تیم میهمان.
ترکیب اصلی ناپولی در مقایسه با پیروزی 1-0 هفته گذشته در برابر تیم پالرمو، هیچ تغییری نداشت و تیم آقای مائوریتزیو ساری با همان 11 نفر اصلی به میدان رفت. برتری آماری این بازی نیز به طور مطلق در اختیار ناپولی بود.
68 درصد مالکیت توپ، 11 کرنر در مقابل یک کرنر و 11 شوت داخل چارچوب در مقابل فقط دو شوت حریف. بدین ترتیب هشتمین بازی بدون باخت متوالی ناپولی مقابل تیم جنوا رقم خورد و ناپولی به ششمین بازی متوالی بدون باخت در کلیه رقابت ها دست یافت در حالی که جنوا پس از دو برد متوالی، طعم تلخ شکست را چشید.
بازگشت گوران پاندف و بلریم ژمایلی به ورزشگاه سن پائولو و تقابل آنها با تیم سابق خود را می توان از نکات جالب این بازی دانست. نیکولاس بوردیسو مدافع سرشناس جنوا نیز در اوایل بازی مصدوم شد و جای خود را به ریکاردو فیاموتزی 22 ساله داد.
نگاه پنجم (میلان1-لاتزیو1):
نام این دو تیم کافی است تا انتظار یک بازی زیبا را از آنها داشته باشیم. این بازی در 15 دقیقه نخست، دو گل داشت که سهم هر تیم، یک گل بود ولی در ادامه، هیچ توپی از خط دروازه ها عبور نکرد.
ابتدا مارکو پارولو توانست با پاس لوکاس بیلیا دروازه روسونری را باز کند اما توپ دریافتی از لوئیز آدریانو توسط کارلوس باکا تبدیل به گل تساوی میلان شد. پائولو تالیاونتو داور این بازی با دادن کارت زرد دوم در دقایق پایانی بازی، سناد لولیچ را اخراج کرد.
میلان که در 7 بازی نخست این فصل، 4 باخت را در کارنامه داشت، در 15 بازی اخیرش در کلیه رقابت ها، فقط یک بار باخته که آن هم باخت دو هفته قبل در برابر ساسولو بود اما تساوی در این بازی به معنای سومین بازی متوالی بدون برد روسونری می باشد که بدون شک انتقادهایی را به همراه خواهد داشت.
لاتزیو هم که در میانه جدول حضور داشته و شاید بزرگ ترین آرزوی بیانکوچلستی، کسب سهمیه لیگ اروپا باشد، همان جامی که هفته قبل با شکست عجیب خانگی 3-0 مقابل اسپارتا پراگ، موجب عصبانیت هواداران لاتزیو گردید.
لاتزیو در 9 بازی اخیرش در کلیه رقابت ها فقط 2 برد را به دست آورده که به هیچ وجه برای چنین تیم بزرگی ایده آل نیست. سینیشا میهایلوویچ مربی میلان که حتی شایعاتی مبنی بر حضور وی در لاتزیو برای فصل آینده شنیده می شود، ترجیح داد که در مقابل تیمی که سال ها پیراهنش را بر تن کرده بود، 3 تغییر را در ترکیب اصلی میلان ایجاد نماید.
کریستین زاپاتا، ریکاردو مونتولیوو و لوئیز آدریانو به جای الکس، آندریا پولی و جرمی منز در ترکیب میلان قرار گرفتند. استفانو پیولی مربی لاتزیو هم در مقایسه با آن بازی تلخ مقابل اسپارتا پراگ، 4 تغییر را در ترکیب اصلی بیانکوچلسی پدید آورد.
عبدولایه کونکو، استفانو مائوری، کیتا و میرو کلوزه روی نیمکت نشستند تا پاتریک، ادسون برافهاید، الساندرو ماتری و فلیپه اندرسون در ترکیب اصلی لاتزیو قرار بگیرند. مصدومیت هفته قبل دوناروما نیز جدی نبود و باز هم او درون دروازه میلان قرار گرفته بود. جالب اینجاست که لاتزیو با سه مهاجم بازی می کرد ولی میلان با دو مهاجم.