اختصاصی طرفداری- چلسی با داشتن 22 بازیکن قرضی در تیم های دیگر, رتبه اول را به لحاظ داشتن بازیکنان قرضی در تیم های دیگر دارد که یکی از این بازیکنان روملو لوکاکو می باشد.
روملو لوکاکو تابستان اعلام کرد که هرگز در تیم بوآس به وی بها داده نمی شد و قصد دارد قرضی از چلسی جدا شود. وی به سرعت با پیشنهاد وست برومویچ روبرو شد و مسئولین چلسی ترجیح دادند تا وی را برای تجربه اندوزی زیر نظر استیو کلارک بفرستد.
پس ادامه ناکامی های تورس در چلسی, مسئولین چلسی قصد داشتند تا لوکاکو را از انتقال قرضی بازگردانند اما این کار با مخالفت شدید لوکاکو روبرو شد.
بحث های زیادی بر سر این وجود دارد که آیا لوکاکو بهتر است برای چلسی یا تورس و ما قصد داریم با تجزیه و تحلیل آماری این قضیه را بررسی کنیم و به یک جمع بندی کلی برسیم.
معرفی دو بازیکن:
فرناندو تورس:
مهاجم نام آشنا و اسپانیایی چلسی که در ژانویه 2011 با رکورد شکنی و با مبلغ 50 میلیون پوند آنفیلد را به مقصد استمفوردبریج ترک کرد تا دوران سیاهی را در کارنامه ورزشی خود رقم بزند.
این مهاجم 28 ساله چلسی دوران افت خود را در همان لیورپول و از زمان مصدومیت وی پیش و بعد از جام جهانی 2010 آغاز کرد. عملکرد تورس در جام جهانی آنقدر بد بود که بعضی افراد به مزاح بگویند موی کوتاه عامل این افت تورس است. (تورس پیش از جام جهانی موهای خود را کوتاه کرده بود)
با آمدن وی به چلسی چیزی عوض نشد و دوران افت وی همچنان وی زا به قعر می کشید و تلاش های مسئولین چلسی و خود تورس راه به جایی نبرد.
روملو لوکاکو:
مهاجم سیه چرده و 19 ساله بلژیکی چلسی که در تابستان 2011 بر طبق خواسته سرمربی وقت چلسی, آندره ویلاس بوآس از اندرلخت بلژیک به چلسی پیوست.
وی را برخی دروگبا دوم چلسی می دانستند و سبک بازی قدرتی و نوع حرکت با توپ وی شباهت بسیاری به دروگبا داشت البته لا قدی بلند تر و تجربه ای کمتر نسبت به مهاجم ساحل عاجی.
لوکاکو پس از پیوستن به چلسی فرصت زیادی برای بازی در تیم اصلی چلسی نداشت گرچه در تیم رزرو چلسی عملکرد فوق العاده ای داشت. با توجه به بازیهای درخشان وی در پیش فصل جاری وی باز هم به ویت برومویچ قرض داده شد. تصمیمی که بعد ها با انتقادات فراوانی از سوی هواداران و کارشناسان روبرو شد.
بازی انفرادی:
تورس عموما علاقه به دریبل زنی دارد اما پس از ورود به چلسی و نمایان شدن ضعف وی در حفظ توپ مجبور شد به کناره های زمین برود و اقدام به بازیسازی کند.
بر خلاف وی لوکاکو از تکنیک بالایی برخوردار نیست و بیشتر تمایل دارد تا با قدرت بدنی توپ را رو به جلو ببرد و بیشتر تمایل به گلزنی دارد تا اینکه با رفتن به کناره ها بازیسازی کند.
لیگ انگلیس لیگی بسیار فیزیکی است و مهاجمان نیاز دارند تا از پس مدافعان تنومند انگلیس بر آیند. لوکاکو با 190 سانتیمتر و 90 کیلیو وزن به طور حتم فیزیک قویتری نسبت به تورس با 183 سانتیمتر قد و 70 کیلوگرم وزن دارد.
البته فرناندو تورس از فیزیک بدنی خوبی برخوردار است اما بر طبق گفته بنیتز توان بدنی وی به شدت افت کرده است و در نبردهای فیزیکی بسیار ضعیف تر از لوکاکو ظاهر می شود.
میل به گلزنی تورس نیز گویی فروکش کرده است. وی در هر بازی به طور متوسط 2.2 شوت انجام داده است در طورتی که این آمار برای لوکاکو 2.5 شوت می باشد.
نکته جالب توجه این است که این آمار تورس با ماتا که یک خط عقب تر از تورس بازی می کند برابری می کند در صورتیکه این آمار برای دمبا با دیگر مهاجم چلسی عدد 4.5 است.
هنگامی که به درصد پاس های صحیح دو بازیکن توجه می کنیم متوجه می شویم که هر دو بازیکن با عدد 69.8 درصد با هم برابری می کنند.
بازی تیمی:
پیش از بررسی عملکرد تیمی این دوبازیکن باید به این نکته توجه کنیم که تورس پشت سر خود بازیکنان خلاقی نظیر اسکار, ماتا, هازارد و موزس را دارد در حالی که لوکاکو در وست برومویچ بازیساز سرشناسی پشت سر خود ندارد و بیشتر بر توانایی های خود متکی است.
تورس تا به اینجا فصل در لیگ برتر انگلیس 21 بار به صورت ثابت و دو بار به صورت تعویضی به میدان آمده است و نتیجه این بازیها 7 گل و یک پاس گل بوده است.
در طرف دیگر روملو لوکاکو تنها 9 بار به صورت ثابت و 12 بار به صورت تعویضی به میدان آمده است و موفق به ثمر رساندن 9 گل و دادن 2 پاس گل شده است.
شاید عمق فاجعه اینجا مشخص شود که به آمار پاس گل دقت کنیم. تورس بیشتر از لوکاکو تمایل به بازیسازی دارد اما باز هم تعداد پاس گلهایش از وی کمتر است.
جالب اینجاست که تورس بیشتر از لوکاکو نیز اقدام به پاس دهی می کند. وی به طور متوسط در هر بازی 20 پاس داده است ولی این آمار برای لوکاکو 13.9 پاس می باشد.
در مقایسه آمار دریبل زنی این دو بازیکن نیز متوجه می شویم که تورس با 1.2 اقدام برای دریبل زنی در هر بازی بسیار بیشتر از لوکاکو با آمار 0.7 می باشد.
با اینکه لوکاکو بیشتر از تورس با مدافعان به صورت فیزیکی درگیر می شود اما باز هم آمار خطای کمتری نسبت به تورس دارد. تورس در هر بازی 1.3 خطا انجام داده است اما لوکاکو تنها 0.1 خطا.
فقط کافی است به آمار متوقف کردن این دوبازیکن توسط خطا دقت کنیم تا توان فیزیکی هر دو بازیکن را محک زده باشیم. تورس در هر بازی به طور متوسط 1.2 بار با خطا متوقف شده است در حالیکه این امار برای لوکاکو 0.5 می باشد.
شاید جالب توجه ترین نکته در بازی این دو بازیکن این باشد که تورس سال ها در لیگ برتر انگلیس آن هم در دو تیم بزرگ توپ زده است و تجربه بیشتری نسبت به لوکاکو دارد که تنها 1سال و نیم در این لیگ بازی کرده است.
باید این نکته را هم متذکر شوم که آمار های بررسی شده تنها آمار بازی در لیگ برتر انگلیس می باشد.
نویسنده: سینا تاکایدی