طرفدارى- تيم ملى انگليس با بر جاى گذاشتن آمارى فوق العاده جواز حضور در رقابت هاى يورو 2016 را كسب كرده و انتظارات از اين تيم بعد از شوك حذف ناباورانه از جام جهانى 2014 براى كسب عنوان قهرمانى و درخشش در فرانسه بالا رفته است. تيم در فاز تهاجمى با حضور مهاجمى نظير وين رونى كه به تازگى ركوددار برترين گل زن تاريخ تيم سه شيرها را از آن خود نموده بى نقص به نظر مى رسد و در خط دفاعى نيز با وجود كناره گيرى مدافعينى نظير جان ترى و ريو فرديناند مستحكم و هماهنگ مى باشد. در حقيقت فوتبال انگليس از كادرى جوان و با انگيزه در سطح ملى برخوردار است كه از زمان جام جهانى برزيل، شكستى را تجربه نكرده است.
در مطبوعات انگليسى به همين دليل مطلب زيادى درباره شروع "دورانى جديد" در فوتبال انگليس كه به فتح يورو 2016 منجر خواهد شد، منتشر شده است. قهرمانى جنجالى در جام جهانى 1966 هنوز بزرگترين و تنها عنوان فوتبال انگليس در سطح ملى محسوب مى گردد و بعد از حضورى درخشان در بازى هاى انتخابى يورو، انتظارات از اين تيم براى فتح يورو در سال آتى افزايش يافته است.
اما آيا اين آمار درخشان در بازى هاى انتخابى يورو مى تواند منجر به قهرمانى در فرانسه شود؟ انگليس در اين مرحله با تيم هايى نظير سوئيس، اسلوونى، استونى، ليتووانى و سن مارينو هم گروه بود و از بين اين تيم ها تنها سوئيس را مى توان رقيبى بزرگ محسوب نمود و ساير تيم ها را نمى توان حتى در حد و اندازه هاى رقابت با سه شيرها دانست. انگليس در اين ديدارها توانست سن مارينو و ليتووانى را با گل هاى فراوان شكست دهد. در مقابل استونى سه شيرها به زحمت با نتيجه 1:0 به پيروزى رسيدند و در مقابل اسلوونى نيز شاگردان هاجسون تنها با نتيجه ضعيف 3:2 به برترى دست يافتند.
در مقابل تيم هاى بزرگ اما عملكرد انگليس چندان قابل توجه نموده و آخرين برد سه شيرها مقابل تيم هاى بزرگ در سال 2013 در ديدار دوستانه مقابل برزيل به ثبت رسيده است و حال اين خطر وجود دارد كه انگليس با انتظاراتى بى اندازه به تورنمنتى وارد گردد و نتواند آنها را برآورده سازد. اما چنين انتظاراتى از مهد فوتبال دنيا و كشورى كه صاحب برترين ليگ دنيا است و از ستاره اى نظير رحيم استرلينگ برخوردار است، چندان غير منطقى به نظر نمى رسد.
بدون شك تيم ملى انگليس با وجود ستارگانى نظير وين رونى، رحيم استرلينگ، جو هارت، گرى كاهيل، هرى كين، روس باركلى و جان استونز از پتانسيل بسيار بالايى برخوردار است، با اين وجود نقطه ضعف هايى نيز در اين تيم وجود دارد كه مى بايست هر چه سريع تر تمهيداتى براى رفع آنها در نظر گرفته شود. پست دفاع كنارى از جمله مشكلات بزرگ تيم ملى انگليس است با وجود اينكه سه بازيكن بااستعداد و بزرگ در اين پست وجود دارند.
ناتانيل كلاين از ليورپول در پست مدافع كنارى بازيكنى ثابتى است و از وضعيت بدنى مناسبى برخوردار است، اما در نبردهاى هوايى با مشكل روبرو است، از گيبز در آرسنال تنها به عنوان بازيكن ذخيره استفاده مى گردد و ريان برتراند از ساوتهمپتون نيز دچار مصدوميت شده و به تازگى زانوى خود را به تيغ جراحان سپرده است. لوك شاو مدافع كنارى و برجسته شياطين سرخ نيز دچار مصدوميتى سنگين شده و به احتمال فراوان يورو 2016 را از دست خواهد داد. ليتون باينز بازيكن اورتون نيز ديگر مدافع كنارى با پتانسيل در فوتبال انگليس مى باشد كه با مصدوميتى سنگين روبرو شده و تا اواخر ماه نوامبر از ميادين به دور خواهد بود، اينكه وى بتواند بعد از بيش از هشت ماه غيبت از فوتبال بتواند به فرم خوب خود دست يابد، جاى سوال دارد.
در پست هافبك ميانى نيز تيم ملى انگليس با مشكلات زيادى روبرو است و در اين پست بعد از كناره گيرى بزرگانى نظير لمپارد و جرارد خلايى بزرگ به چشم مى خورد، هاجسون سرمربى تيم با حضور بازيكنانى نظير جردن هندرسون و جك ويلشر از دو گزينه قابل اعتماد برخوردار است، اما اين زوج براى درخشش در قلب تركيب سه شيرها نياز به هماهنگى بهتر و انجام بازى هاى بيشترى دارند، بى ترديد اين دو هافبك از قابليت لازم براى هدايت سه شيرها برخوردار هستند، اما با توجه به پتانسيل بالاى آسيب ديدگى در آنها، شايد هاجسون نتواند در بلند مدت بر روى آنها حساب نمايد. به همين دليل به تازگى فابيان دلف كه در تابستان اخير از آستون ويلا به منچسترسيتى پيوسته به تيم ملى دعوت شده، هر چند وى نيز هم اكنون با مشكل مصدوميت مواجه است.
در سيستم 3-3-4 مورد نظر هاجسون در پست شماره هشت بازيكنانى نظير جيمز ميلنر، جونيو شلوى، آدم لالانا و باركلى حضور دارند، اما با تكيه بر اين نام ها نمى توان بر روى درخشش در فرانسه حسابى باز نمود. شايد دله على بازيكن نوزده ساله تاتنهام تنها از قابليت بالاى رهبرى در خط ميانى تيم ملى انگليس برخوردار باشد. وى در تاتنهام خوش درخشيده و از هنگامى كه به بازيكنى ثابت در تركيب تاتنهامى ها بدل شده، اين تيم در هيچ ديدارى بازنده نبوده است. اما سپردن رهبرى تيم ملى انگليس به بازيكنى نوزده ساله كه از تجربه بين المللى بالايى برخوردار نيست، چندان عقلانى به نظر نمى رسد.
در خط حمله اما انگليس بسيار پرمهره و خطرناك است، اما تنها با تكيه بر دفاع ميانى مستحكم و خط حمله اى خطرناك مى توان به موفقيت در رقابت هاى يورو اميدوار بود؟ به همين دليل مى بايست با در نظر گرفتن تدابير ويژه براى از بين بردن اين نقايص و كمبودهاى تاكتيكى موجود در تيم ملى انگليس چاره جويى شود. چون سه شيرها در رقابت هاى يورو 2016 به جاى رويارويى با تيم هايى نظير سن مارينو و ليتووانى مى بايست با حريفانى نظير آلمان، اسپانيا و فرانسه به رقابت پردازد و به جاى بازيكنانى نظير ايگور موروزوف و كارول متز از استونى بازيكنانى نظير كريستيانو رونالدو، توماس مولر و كريم بنزما به مصاف شاگردان روى هاجسون خواهند رفت.