طرفدارى- همواره در رقابت هاى فرمول يك پيست هايى وجود داشته اند كه قهرمانى در آنها تنها در تخصص اتومبيلرانان خاصى بوده است، آيرتون سنا و پيست موناكو، ميشائيل شوماخر و پيست بلژيك از جمله اين موارد هستند و حال مى توان با قهرمانى سباستين فتل در پيست سنگاپور، قهرمانى در اين پيست دشوار را در تخصص اين اتومبيلران آلمانى دانست، چون سباستين فتل در هشت سال، چهار مرتبه به عنوان سريع ترين اتومبيلران پيست شهرى سنگاپور را طى نموده است. نكته بارزتر از اين آمار اما اقتدار مثال زدنى سباستين فتل و تيم فرارى و ضعف عجيب تيم مرسدس در رقابت هاى اين مرحله از فرمول يك بوده است.
سباستين فتل بعد از عبور از خط پايان با بيان جمله "Que Gionata" (عجب روز خوبى) به ايتاليايى به هم تيمى ها و كادر فرارى پيروزى در سنگاپور را تبريك گفت. وى بعد از پايان مسابقه در اين خصوص معتقد بود:"اين مرحله يكى از بهترين مسابقات من بود، شاهد رقابت بسيار فشرده اى بوديم. دانيل ريكياردو در پشت سر من قوى بود و مدام من را تهديد مى نمود. اما من توانستم كل رقابت را كنترل كنم و در نهايت قهرمان شوم، در مجموع آخر هفته فوق العاده اى سپرى كرديم."
اينكه چرا سباستين فتل در سنگاپور هميشه عالى ظاهر مى شود، پرسشى است كه شايد اين راننده آلمانى نيز پاسخ قانع كننده اى براى آن نداشته باشد، به جزء اينكه وى در اين پيست از احساس بسيار خوبى برخوردار است و اينكه وى چالش طولانى بودن و شرايط سخت اين پيست را بسيار دوست دارد. جايزه بزرگ سنگاپور همچنين نياز به قدرت بدنى بالايى دارد، چون اتومبيلران علاوه بر فشار بالاى مسابقه به علت برگزارى رقابت در شب مى بايست از قدرت تحمل گرما و رطوبت بالا در اين طولانى ترين پيست فرمول يك نيز برخوردار باشد.
![](http://tarafdari.com/sites/default/files/users/user8748/1-format530.jpeg)
مسائل تكنيكى نيز البته در موفقيت تيم فرارى در سنگاپور بى ترديد بى تاثير نبوده اند، با توجه به نوع آسفالت اين پيست و همچنين شرايط آب و هوايى سنگاپور نوع لاستيك مورد استفاده در اتومبيل ها بسيار حائز اهميت بوده و پيش از مسابقه مهندسين تيم فرارى با در نظر داشتن اين مسئله تا حدودى آرامش خاطر سباستين فتل را در نظر داشته اند. ساير رقباى فرارى نيز بر روى اين موضوع كار كرده بودند، براى نمونه راب اسمدلى از مهندسين تيم ويليامز در اين زمينه مى گويد:"متاسفانه تدابير ما در باره لاستيك ها چندان كارساز نبود، تيم مرسدس هم به احتمال زياد با مشكل مشابهى مواجه بوده است، البته اختلاف در اين زمينه بسيار اندك است، اما مى تواند تاثيرات بسيار زيادى داشته باشد."
نيكو روزبرگ اتومبيلران تيم مرسدس كه در جايزه بزرگ سنگاپور بعد از سباستين فتل (فرارى)، دانيل ريكارديو (ردبولز) و كيمى رايكونن (فرارى) به رده چهارم دست يافت در زمينه قهرمانى سباستين فتل گفت:"قهرمانى فتل در اين مرحله غير قابل قبول بود، او اقتدار خاصى در داشت و به نظر از سياره اى ديگر آمده بود." اتومبيل نيكو روزبرگ نيز همانند هم تيمى خود لوئيز هميلتون از ضعف مرموزى در سنگاپور رنج مى برد و حتى در مرحله تعيين خط اين رقابت ها نيز رانندگان مرسدس با ايستادن در رده هاى پنجم و ششم، شگفتى ساز شده بودند كه اين مسئله براى توتو وولف رئيس مرسدس هرگز قابل هضم نبوده و او دليلى واحد براى اين موضوع نمى شناسد:"مشكل لاستيك ها، شرايط خاص پيست و همچنين اشتباه تيم در ابتداى مسابقه از دلايل اصلى شكست ما در سنگاپور بود."
نيكو روزبرگ كه در مجموع امتيازى رقابت هاى سال 2015 در رده دوم قرار گرفته، اما توانست با ايستادن در رده چهارم و كسب دوازده امتيار فاصله خود با لوئيز هميلتون صدر نشين اي رقابت ها را تا حدودى كم نمايد، چون هميلتون بريتانيايى به علت مشكلى كه در سيستم توربوى اتومبيل خود پديد آمده بود، نتوانست از خط پايان عبور نمايد، هميلتون نيز درباره جايز بزرگ سنگاپور و شكست مرسدس معتقد است:"ما همگى ايده هايى براى ترك چنين وضعيتى داريم و براى تجزيه دقيق و آناليز اين مشكل بايد وقت بگذاريم." هميلتون همچنين اميدوار است كه مرسدس بتواند در مرحله بعدى در سوزوكاى ژاپن اين نقيصه را جبران نمايد.
در پايان جايزه بزرگ سنگاپور اما تغيير زيادى در جدول رده بندى امتيازى رقابت هاى فرمول يك 2015 ايجاد نشد و لوئيز هميلتون از مرسدس با وجود عدم كسب امتيازى از اين رقابت با 252 امتياز ضمن صدر نشينى، همچنان از فاصله مناسبى نسبت به ساير رقباى خود برخوردار است و نيكو روزبرگ از مرسدس با كسب 211 امتياز و سباستين فتل از فرارى با 203 امتياز در رده هاى بعدى قرار گرفته اند. به احتمال زياد اين دو راننده آلمانى از شانس زيادى براى قهرمانى در رقابت هاى سال جارى برخوردار نيستند و تنها مى توانند بر سر كسب مقام نايب قهرمانى رقابتى هيجان انگيز داشته باشند.