کارلو گارگانزه به نقد تصمیم فیفا مبنی بر اعلام تیم هایی که در سید یک مرحله گروهی جام جهانی قرار خواهند گرفت، پرداخت.
هشت تیمی که در سید یک مرحله گروهی رقابت های جام جهانی قرار گرفتند، برزیل به عنوان میزبان و اسپانیا، آلمان، آرژانتین، کلمبیا، بلژیک، سوییس و اروگوئه در صورت پیروزی در مقابل اردن در مرحله پلی آف خواهند بود. حضور چهار تیم آخر در حالی که هلند و ایتالیا در سید دو قرار بگیرند تصمیمی مضحک و مسخره است.
هلند و ایتالیا به ترتیب موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی جام جهانی 2010 و یورو 2012 شدند و پس از برزیل به عنوان میزبان و کشورهای آسیایی، نخستین کشورهایی بودند که موفق به کسب مجوز حضور در جام جهانی شدند، در حالی که شکستی نیز دریافت نکردند.
ایتالیا که چهار بار فاتح جام جهانی شده است، 40 بازی است که هیچ دیداری در مقدماتی یورو و جام جهانی را با شکست از زمین خارج نشده است. آخرین شکست آن ها به بیش از هفت سال پیش در پاریس در مقابل فرانسه باز می گردد. در چهار تورنمنت مهم آخر خود، آن ها موفق شده اند دو بار قدم به فینال گذارند و یک عنوان قهرمانی کسب نمایند.
هلند نیز رکورد قابل توجه 26 پیروزی از 28 دیدار آخر خود در رقابت های مقدماتی یورو و جام جهانی را در کارنامه دارد، که بهترین رکورد در بین کشورهای اروپایی می باشد و حتی از اسپانیا نیز بهتر است.
حال این آمار را با بلژیک مقایسه نماییم که 12 سال است از سطح اول حرفه ای فوتبال جهان به دور است و پیش از مقدماتی جام جهانی 2014، رقابت های گروهی را به در سه دوره اخیر با رتبه های پنجم، چهارم و سوم به پایان رسانده است.
در مقایسه با کلمبیا، که درصد کمتری از بازی ها خود را در مسابقات مقدماتی جام جهانی پیروز شده است و فارغ از 4 قهرمانی ایتالیا، از سال 1998 موفق به حضور در این تورنمنت بزرگ نشده است.
یا سوییس، که حتی موفق به کسب مجوز حضور در یورو 2012 نشد و در دوره پیش در مرحله گروهی جام جهانی حذف شد و اولین تیم میزبان یورو بود که در یورو 2008 در مرحله گروهی از دور مسابقات حذف می شد.
در سید بندی جدید که تصمیم گرفته شد، بر اساس رنکینگ فیفا در ماه اکتبر تصمیم گیری شود (این تصمیم به صور تصادفی توسط هیئت اجرایی فیفا در ماه جاری اتخاذ شد.) که در تلاش برای پایان دادن به اجراهای خوب گذشته تیم های بزرگ اتخاذ شد.
اما این روش به وضوح ناقص است، وقتی که مشاهده می کنید اروگوئه که هنوز مجوز حضور در این مسابقات را کسب نکرده است در سید یک قرار می گیرد. مردان اسکار تابارز مسابقات بسیار ضعیفی را پشت سر گذاشتند و با وجود اینکه برزیل هم وجود نداشت در بین 9 تیم پنجم شدند و تنها هفت دیدار از 16 دیدار خود را با پیروزی پشت سر گذاشتند و تفاضل گل آن ها 0 بود.
رتبه بندی پیچیده فیفا، که بیش از حد بر رقابت های دوستانه بی معنی تاکید دارد و این جایی است که ایتالیا و هلند در ان ضربه خورده اند، در این جا توضیح داده شد. به طور مثال از زمانیکه چزاره پراندلی به جای مارچلو لیپی هدایت تیم ملی ایتالیا را بر عهده گرفته است، این تیم در 17 دیدار دوستانه تنها موفق به کسب 4 پیروزی شده است و این نمایش ذاتی ایتالیا در دیدارهای دوستانه و غیر مهم می باشد. هلند نیز تنها 5 دیدار از 14 دیدار اخیر دوستانه خود را با پیروزی خاتمه داده و این دلیل رنک پایین این تیم می باشد.
این در حالی است که اروگوئه 6 دیدار از 10 دیدار اخیر دوستانه خود را با پیروزی پشت سر گذاشته و تنها در یک دیدار طعم شکست را چشیده است. آنها امتیازات زیادی بابت شکست تیم های ایتالیا، فرانسه، سوییس و شیلی که از رتبه بالایی در رنکینگ برخوردارند کسب کرده اند.
سوییس نیز شش دیدار از 10 دیدار آخر تدارکاتی خود را با پیروزی به اتمام رسانده و تنها در دو دیدار شکست خورده است. پیروزی در برابر برزیل و آلمان امتیاز زیادی به حساب این تیم واریز کرده است.
کلمبیا نیز در شش دیداز از هفت دیدار آخر خود در مسابقات دوستانه پیروز شده است و عملکرد بلژیک نیز بهتر از آتزوری و هلند بوده است.
این تصمیمات تا حدود زیادی با تصمیم یوفا در مورد عملکرد باشگاه ها قابل مقایسه است، جایی که باشگاه های حاضر در لیگ اروپا با عملکرد تمسخرآمیز خود به دلیل عدم استفاده از نیروهای کامل، سهمیه یک کشور را در لیگ قهرمانان اروپا کاهش می دهند.
بنابراین، زمانی که قرعه کشی جام جهانی در ماه دسامبر انجام شد، ما به طور کاملا واضح شاهد دو یا سه گروه مرگ خواهیم بود. ایتالیا، هلند، انگلستان و احتمالا فرانسه و پرتغال با تیم های قدرتمند سید یک روبه رو خواهند شد و شاید بار دیگر شاهد یک جام جهانی 2002 دیگر که کشورهای قدرتمند خیلی راحت از مسیر خارج شدند، باشیم.
هشت تیم حاضر در سید یک، به دلیل رنکشان به شرح زیر می باشند:
یازدهم: برزیل (میزبان)
اول: اسپانیا
دوم: آلمان
سوم: آرژانتین
چهارم: کلمبیا
پنجم: بلژیک
ششم: اروگوئه
هفتم: سوییس
نظر شما چیست؟ آیا با این سید بندی فیفا موافقید؟ نظرات خود را در ستون دیدگاه ها با ما درمیان بگذارید.