۱ - کیفیت مهمتر از کمیت است
یک نفر، برای صبحانه از کره، مربا استفاده می کند. در حالی که فرد دیگری صبحانه ای حاوی تخم مرغ، نان سبوس دار مصرف می کند. فرض می کنیم که کالری مصرفی هر دوی این افراد یکی باشد. مسلماً صبحانه فرد دوم نسبت به فرد اول از کیفیت بسیار بهتری برخوردار است. در رسیدن به تناسب اندام و سلامتی، کیفیت مهمتر از کمیت است. همچنین، ممکن است که پر کردن بشقاب با میوه و سبزی،غلات کامل و پروتئین کم چرب، به نظر زیاد بیاید اما شاید این بشقاب پر، خیلی کمتر از چند قاشق ناقابل از یک غذای دیگر، منجر به چاقی شود.
هر قدر که غذایی که می خوریم، دیر هضم تر باشد (یعنی حاوی پروتئین و تا حدود معینی چربی سالم باشد) و هر قدر که مواد مغذی با کیفیت بهتری در خود جای داده باشد، احتمال بدخوری و پرخوری در وعده های بعدی غذا رو کمتر می کند. اصلاً به همین دلیل است که کالری معیار کامل و مناسبی برای تخمین مناسب بودن یک ماده غذایی برای کاهش وزن و تناسب اندام، محسوب نمی شود.
۲ - گرسنگی طولانی به معنی کاهش وزن نیست
ما اغلب فکر می کنیم که اگر بین وعده های اصلی غذایی هیچ چیز نخوریم و یا اگر مثلاً صبحانه یا ناهار یا شام نخوریم یا اینکه کلاً فقط یک وعده غذا بخوریم، لاغر می شویم. اما واقعیت این است که هر قدر که تعداد وعده ها رو بیشتر و در عوض، حجم و اندازه وعده ها رو کمتر کنیم، بهتر است.
هر قدر که فاصله بین وعده ها طولانی تر شود، بدن بیشتر از پیش چربی رو ذخیره می کند و متابولیسم کندتر می شود. اما اگر فاصله وعده ها، منظم و کوتاه باشد، بدن این ترس رو نخواهد داشت که بی غذا می ماند. در نتیجه، چربی اضافی رو ذخیره نمی کند بلکه می سوزاند چون می داند که وعده بعدی به زودی می رسد.
پس سعی کنید که پنج تا شش وعده غذای سرشار از ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید اما حجم وعده ها رو کوچک نگه دارید.
۳ - بدن ما به سوخت و انرژی نیاز دارد
وقتی که گرسنگی می کشیم و خودمون رو به شدت از غذا محروم می کنیم، دیگر توانی برای انجام کار در بدن ما باقی نمی ماند. در نتیجه نه می توانیم ورزش کنیم و نه حتی می توانیم، کارهای روزمره و عادی رو به درستی انجام بدهیم.
ما باید بدانیم که حتی در زمان خواب و زمان هایی که در حال استراحت هستیم هم به انرژی نیاز داریم چون بدن ما در سطح میکروسکوپی و طی فعالیت اندام های داخلی، در حال فعالیت است. مثلاً نفس کشیدن، پمپاژ قلب برای خونرسانی به کل بدن، هضم مواد غذایی، درمان زخم ها و عفونت های بدن، و هر حرکتی که انجام می دهیم، هر قدر هم که کوچک باشد، به انرژی نیاز دارد. تناسب اندام زمانی به دست می آید که بدن ما عملکرد درستی داشته باشد و سلامت باشیم. لاغری هرگز مساوی با تناسب اندام نیست. یک فرد لاغر و به ظاهر سالم، ممکن است که از یک فرد مبتلا به اضافه وزن، بیمارتر باشد اما خودش از این موضوع بی اطلاع باشد.
ما نباید بدن رو از سوخت رسانی و انرژی محروم کنیم. به جای اینکه رژیم غذایی خودتون رو به شدت محدود کنید، درست غذا خوردن رو یاد بگیرید تا نه عذاب بکشید و نه از ادامه رژیم منصرف شوید.
منبع : یکا