شاید فکر کنید که همه افراد مبتلا به اختلال پرخوری افراطی، باید افراد چاقی باشند اما این امکان وجود دارد که فرد، وزن طبیعی داشته باشد اما به این اختلال دچار باشد. آیا شما هم علائم پرخوری افراطی رو در خودتون دارید؟
شکست در انواع رژیم های کاهش وزن
BED، بیشتر در کسانی دیده می شود که سابقه رژیم گرفتن های پی در پی رو دارند (مخصوصاً اونهایی که در برنامه های رژیمی و کاهش وزن خودشون با شکست مواجه شده اند). هر قدر تعداد دفعاتی که فرد رژیم گرفته و شکست خورده است، بیشتر باشد، احتمال بروز اختلال پرخوری افراطی در وی بیشتر می شود.
خوردن پرس های غذایی بزرگ
افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، در یک چشم بر هم زدن، مقدار زیادی غذا می خورند. وقتی که سرعت غذا خوردن، زیاد باشد، مقدار غذایی هم که خورده می شود، بیشتر خواهد بود و فرد اصلاً متوجه نمی شود که چه حجم بزرگی از غذا رو خورده است.
احساس گناه و پشیمانی
بسیاری از افراد مبتلا به BED بعد از اینکه حسابی پرخوری کردند، حسابی هم پشیمان می شوند و احساس گناه و تقصیر می کنند. شاید تعجب کنید اما همین پشیمانی از پرخوری باعث می شود که فرد به خوردن غذای بیشتر روی بیاورد و این چرخه خوردن و پشیمانی ادامه یافته و در دفعات بعد، حتی بیشتر از قبل، غذا می خورد.
قاعدگی های نامنظم
هر گونه تغییر در عادت های غذایی، می تواند به تغییر در سیکل قاعدگی منجر شود. قاعدگی های نامنظم و حتی قطع قاعدگی از علائمی هستند که در بعضی از افراد مبتلا به BED دیده می شود.
اختلال در فعالیت معده و روده ها
بعضی از عوارض گوارشی ابتلا به BED عبارتند از: اجابت مزاج متناوب، استفراغ غیر عمدی، نفخ شکم و سوزش سر دل. این افراد ممکن است که مجبور به استفاده از داروهای ضد اسید برای تخقیف مشکلات گوارشی خود باشند.
مشکلات دندان
در حالی که بعضی از اختلالات غذایی مثل بی اشتهایی عصبی و پرخوری دوره ای با بروز مشکلات دندانی در ارتباط هستند، پرخوری افراطی هم می تواند به بروز مشکلات دندان منجر شود. استفراغ های غیر عمد و مکرر، به دندان ها و لثه آسیب می رساند. به علاوه، مبتلایان به این اختلال غذایی، اغلب به خوردن غذاهای ناسالم که برای سلامت عمومی و نیز سلامت دندان ها، نامناسب است، روی می آورند.
گم شدن غذاها و خوراکی ها!
افراد مبتلا به پرخوری افراطی، پرخوری خودشون رو مخفی می کنند. در چنین شرایطی، مواد غذایی موجود در یخچال یا کابینت ها، غیب می شوند و می توان ظرف یا بسته بندی خالی غذا رو در زیر تخت، داخل کمد و داخل سطل آشغال پیدا کرد. حتی می توان ذخایر غذا، مخصوصاً غذاهای ناسالم، رو که در جای جای خانه یا اتاق برای مصارف مخفیانه بعدی، پنهان شده اند، پیدا کرد.
غذا خوردن در تنهایی
فرد مبتلا به BED ترجیح می دهند که در تنهایی غذای خورند چون نمی خواهند که سایرین متوجه پرخوری افراطی اونها بشوند.
برای درمان اختلال پرخوری افراط چه کار باید کرد؟
اگر خودتون یا نزدیکان تون به این اختلال مبتلا هستند، حتماً از مشاور کمک بگیرید. این مشکل یک معضل غیر قابل حل نیست و قابل درمان می باشد.
منبع : یکا