مطلب ارسالی کاربران
ورزشگاه یادگار امام تبریز
ورزشگاه یادگار امام تبریز (سهند) دومین ورزشگاه بزرگ فوتبال ایران بوده و گنجایش آن ۶۶،۸۳۳ نفر است. این ورزشگاه از سال ۱۳۶۸ خورشیدی شروع به ساخت گردید و یکی از ۱۴ مکان ورزشی دهکده المپیک تبریز بهشمار میرود. بهطوری که از مجموع ۳۶۰ هکتار مساحت این دهکده، ۱۲٫۵ هکتار به ورزشگاه یادگار امام اختصاص یافتهاست. این ورزشگاه، طبق ارزیابیهای انجام گرفته توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا، موفق به دریافت درجه A شدهاست.طراح این استادیوم، موفق به دریافت جایزه بینالمللی ایافسی شدهاست. همچنین، ورزشگاهی واقع در شهر هیروشیمای ژاپن، با طرحی مشابه این استادیوم ساخته شدهاست.
طراحی ورزشگاه یادگار امام در سال ۱۳۶۴ صورت گرفته و کلنگزنی و مراحل اجرایی آن از سال ۱۳۶۷ آغاز شد. طبقه اول سکوی تماشاگران ورزشگاه، فاقد ستون بوده و به صورت طبیعی بر روی صخره و کوه سوار شدهاست که تنها دو ورزشگاه در دنیا با این ویژگی ساخته شدهاند.چندین بار در هنگام برگزاری مسابقات رسمی در این ورزشگاه، قطع برق و خاموش شدن نورافکنها، باعث توقف جریان بازیها شده و یا برخی از بازیها نیمهتمام ماندند.
پیش از این میزان روشنایی نورافکنهای ورزشگاه ۶۰۰ لوکس بود که مسئولان ورزشگاه، به منظور آمادهسازی آن برای میزبانی مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، با توافق با یک شرکت بینالمللی و الگوبرداری از ورزشگاههای میزبان جام جهانی در آفریقای جنوبی، میزان روشنایی آن را به ۱۵۰۰ لوکس، که بالاتر از استاندارد ایافسی (1200) لوکس است، رساندهاند. به این منظور، برای نخستین بار در ایران، نورافکنهای با قدرت بالا و مصرف کمتر به نسبت نورافکنهای قبلی در استادیوم یادگار امام تبریز نصب شدهاست.
تابلوهای تبلیغاتی الکترونیکی LED کنار زمین، برای نخستین بار پس از ورزشگاه آزادی تهران در این ورزشگاه نصب شد،اما به دلایل نامعلومی این تابلوها در آغاز فصل ۹۱-۹۲ جمع آوری شد. برای نخستین بار در تاریخ ورزش ایران، طرح بلیط الکترونیکی در این ورزشگاه به اجرا درآمدهاست. تماشاگران میتوانند، بلیط بازیها را از طریق اینترنت خریداری کرده و با استفاده از کارت،بلیطهای الکترونیکی خود وارد ورزشگاه شوند.
منبع:arel.ir