طرفدارى- روياريى يوونتوس و رئال مادريد در مرحله نيمه نهايى از رقابت هاى ليگ قهرمانان، نكات بسيارى را به همراه داشته است، براى تورينى ها اين ديدار اولين حضور آنها در اين مرحله بعد از دوازده سال به شمار مى رود، آلوارو موراتا درمقابل تيم سابق خود قرار مى گيرد و كارلو آنجلوتى سرمربى مادريدى ها مى بايست براى راهيابى به فينال برلين از تيم سابق خود عبور نمايد.
اما مقايسه بين سنگربانان دو تيم مى تواند از جذابيت بيشترى نسبت به هر موضوعى ديگر برخوردار باشد. از جيان لوئيجى بوفون و ايكر كاسياس به عنوان برترين سنگربانان تاريخ فوتبال ياد مى شود، البته جهان فوتبال پيش از اين نيز شاهد رويارويى اين دو دروازه بان بزرگ بوده است، در مراحل حذفى ليگ قهرمانان اروپا در سال هاى 2003 و 2005 بوفون پيروز ميدان بوده و در رقابت هاى يورو 2008 و 2012 كاسياس با تيم ملى اسپانيا بر بوفون برترى يافته است.
در هفته هاى اخير بوفون از رقيب مادريدى خود به عنوان برترين سنگربان تاريخ رقابت هاى ليگ قهرمانان اروپا نام برده و كاسياس نيز در صحبت هاى خود از بوفون به عنوان الگوى خود ياد كرده است، اما كدام دروازه بان دوران درخشان ترى را سپرى نموده است؟
بوفون به مدت بيست سال قدرتمند ظاهر شده، اما كاسياس تنها تا سى و يك سالگى عملكردى درخشان داشته است
حدود بيست سال پيش جيان لوئيجى بوفون توانايى هاى خود را براى اولين بار به معرض نمايش گذاشت، بوفون هفده ساله در آن زمان در بازى مقابل ميلان و جورج وه آ در اولين روزهاى دوران فوتبال خود، چندين واكنش فوق العاده از خود نشان داد. بيست سال بعد وى همچنان يكى از برترين هاى دنيا محسوب مى شود. بى ترديد درزمينه ثبات در عملكرد در سطح بالاى فوتبال، كاسياس در مقابل بوفون حرفى براى گفتن نخواهد داشت.
كاسياس نيز در جوانى استعدادى بزرگ به حساب مى آمد، اما در آغاز سى سالگى دوران افت وى شروع شد. در سن سى و يك سالگى وى به دروازه بان دوم رئال مادريد تبديل شد و يك فصل كامل را بر روى نيمكت ذخيره هاى تيم گذراند و از آن به بعد نيز عملكرد او با اشتباهات فراوانى به همراه بوده است. بوفون نيز البته همانند سابق از قدرت حركت و انعطاف پذيرى بالايى برخوردار نيست، اما عملكرد او در طول دوران حضورش در فوتبال از ثبات خوبى بهره مند بوده و به جايگاه اين دروازه بان ايتاليايى در دنياى فوتبال خدشه اى وارد نشده، در حالى كه عملكرد مايوس كننده كاسياس در جام جهانى 2014 در تخريب وجهه او تاثيرگذار بوده است.
![](https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user8748/379889_heroa.jpg)
اگر همه ريزه كارى هاى پست دروازه بانى مد نظر قرار گيرد، بى ترديد بوفون سنگربان بهترى سبت به رقيب اسپانيايى خود به شمار مى آيد. بوفون با تسلط بر محوطه جريمه، مهار سانترهاى هوايى، جايگيرى صحيح، قدرت رهبرى و آرامشى كه بازيكنان تيم منتقل مى نمايد از قابليت هايى برخوردار است كه بى ترديد كاسياس هنوز از آنها بهره مند نمى باشد.
بى ترديد كاسياس در زمينه كسب عناوين مختلف نسبت به بوفون در جايگاه بالاترى قرار مى گيرد، وى تا كنون دو مرتبه فاتح رقابت هاى يورو بوده و سه مرتبه نيز ليگ قهرمانان را فتح نموده، اما جاى چنين عناوينى در كلكسيون افتخارات بوفون همچنان خالى است. كاسياس همچنين عضوى از يكى از بهترين تيم هاى ملى تاريخ جهان فوتبال بوده، او در اين تيم اما با توجه به نحوه بازى تيم و تملك بسيار بالاى توپ توسط لاروخا، بيشتر به سنگربانى كم تاثير در جربان بازى تبديل شده بوده است.
البته در لحظات حساس نيز وى كيفيت خود را به اثبات رسانده كه واكنش هاى نجات بخش او مقابل آرين روبن در فينال جام جهانى 2010 بهترين مثال در اين زمينه مى باشند. بوفون نيز در بازى هاى زيادى با واكنش هاى خود نقشى تعيين كننده داشته و در همه بازى هاى بزرگ و تورنمنت هاى مهم عملكردى بى اشتباه از خود بروز داده، اما بر خلاف او چنين موضوعى كمتر در عملكرد كاسياس قابل رويت است، براى نمونه هنوز عملكرد پر انتقاد او در فينال ليگ قهرمانان سال گذشته، هنوز از يادها نرفته است.
كاسياس موفق تر بوده و هنوز دوران درخشان او به پايان نرسيده ست
دو فصل اخير فوتبال براى ايكر كاسياس بسيار سخت سپرى شده است، اما اين سنگربان بزرگ پيش از اين براى تيم باشگاهى و تيم ملى كشورش به مدت يك دهه در راه كسب عناوين مختلف كمك بسيار بزرگى بوده است.
كاسياس در سال 2000 خود را به عنوان جوان ترين سنگربان فاتح ليگ قهرمانان اروپا مطرح نمود، هنگامى كه رئال مادريد تنها چهار روز بعد از تولد نوزده سالگى كاسياس در فينال موفق به شكست والنسيا شد. دو سال بعد او جايگاه خود در تركيب اصلى تيم را از دست داد و در فينال ليگ قهرمانان سال 2002 مقابل باير لوركوزن به عنوان بازيكن ذخيره وارد ميدان شد. در آن ديدار وى چندين واكنش فوق العاده از خود به نمايش گذاشت و بعد از برد رئال مادريد به اسطوره “San Iker” (ايكر مقدس) بين مادريدى ها شهرت يافت.
در مقايسه مستقيم بين او و بوفون مى توان به رقابت هاى يورو 2008 اشاره نمود، رقابت هايى كه او در ضربات پنالتى در بازى مقابل ايتاليا موفق به مهار دو ضربه پنالتى شد و در پايان همانند جام جهانى 2010 و يورو 2012 نقشى بسيار پر رنگ در قهرمانى اسپانيا داشت.
![](https://www.tarafdari.com/sites/default/files/users/user8748/1314642_heroa.jpg)
سال هاى اخير براى كاسياس به دشوارى سپرى شده اند، ژوزه مورينيو در اواخر سال 2012 در رئال مادريد وى را پشت سر ديگو لوپز به سنگربانى نيمكت نشين بدل ساخت، بعد از اين اتفاق وى هرگز موفق به دستيابى اعتماد به نفس از دست رفته خود نشد كه اين موضوع در اشتباهات او در بازى هاى مهم بى تاثير نبوده است. در حالى كه او پيش از اين در بازى هاى نه چندان مهم نيز هرگز مرتكب اشتباهى تاثيرگذار نشده بود.
اما او همچنان به كار خود ادامه داد، اشتباهات او در فينال ليگ قهرمانان سال گذشته مقابل اتلتيكو مادريد هنوز از يادها نرفته است، اما همگان فراموش كرده اند كه او در بازى مقابل دورتموند در مرحله يك چهارم نهايى با مهار توپ هاى فراوان، نقشى بسيار مهم در رسيدن رئال مادريد به فينال اين رقابت ها داشته است. انتقاد از او به خاطر عملكردش در تيم ملى اسپانيا در جام جهانى 2014 نيز چندان منصفانه نمى باشد، چون در اين رقابت ها اسپانيا از دوران اوج خود فاصله گرفته بود.
كاسياس حال در تلاش است كه با عملكردخود شهرت از دست رفته اش را بازگرداند و جاى تعجب ندارد كه او در پاييز دوران حرفه اى خود، شروعى مجدد داشته باشد. كاسياس چند سالى جوان تر از بوفون است و مى تواند هنوز چند سالى در بالاترين سطح فوتبال فعاليت داشته باشد، حتى اگر نتواند عملكرد رويايى خود را تكرار نمايد. با اين حال نمايش كاسياس بين سال هاى 2008 تا 2012، او را به اسطوره اى بزرگ تر نسبت به بوفون تبديل كرده است.