رئال مادرید چهارشنبه گذشته اعلام کرد که مدافع راست پورتو را با 31.5 میلیون یورو به خدمت گرفته اند، و ملی پوش برزیلی در تابستان امسال به جمع مادریدی ها اضافه خواهد شد. با اینحال، بعد از آن فاش شد که با در نظر گرفتن افزودنی های این معامله، غول های اسپانیایی برای جذب این بازیکن باید 39.3 میلیون یورو پرداخت کنند. پس این مبلغ اضافی از کجا آمده و چه کسی از این معامله بیشتر سود خواهد کرد؟
طبق گفته های مدافع راست سابق رئال مادرید، کارلوس سکرتاریو که در سال 1996 همان مسیر را برای انتقال به سانتیاگو برنابئو طی کرد اما تنها 18 ماه بعد به پورتو بازگشت، هر دو باشگاه در این معامله برنده هستند. این مرد 44 ساله می گوید:
من خواندم که جرارد پیکه می گوید باید برای مدافعان به درستی ارزش قائل شد. بنابراین، دنیلو ارزش هر پنی که رئال مادرید برای او پرداخت کرده است را دارد. ما در مورد بازیکن 23 ساله ای صحبت می کنیم که حتی پنانسیل بهتر شدن را نیز دارد و در ترکیب ثابت تیم ملی برزیل قرار دارد. فکر می کنم پورتو معامله بزرگی انجام داده است، اما رئال مادرید هم همینطور.
در اصل 31.5 میلیون یورو برای کسی پرداخت شده است که تمام ویژگی های لازم برای تبدیل شدن به ستاره ای جهانی را دارد، ولی وقتی خبر ها حاکی از آن است که رقم انتقال او کمی از 40 میلیون یورو کمتر خواهد بود، قطعاً تعجب برخی را به دنبال خواهد داشت.
روزنامه پرتغالی O Jogo گزارش داده است که سانتوس، باشگاه سابق این بازیکن از این انتقال 1.8 میلیون یورو دریافت خواهد کرد، که 10% از تفاوت 18 میلیون یورویی مبلغی که در سال 2011 پورتو برای خرید وی پرداخت کرد با 31.5 میلیون یوروی پرداختی لوس بلانکوس می باشد، و این در قرارداد دنیلو آمده بود. مادرید همچنین مجبور است 4 میلیون یورو کمیسیون به سه نماینده این بازیکن [یا واسطه ها] پرداخت کند، در حالیکه 5% از 31.5 میلیون یورو نیز به عنوان پیشرفت این بازیکن در آینده اضافه می شود. رقم آخری باید میان پورتو، سانتوس و آمریکا مینیرو [جایی که دنیلو فوتبال خود را آغاز کرد] تقسیم شود، اگرچه باشگاه پرتغالی از درصد خود چشم پوشی کرده است.
همچنین به خاطر احتمال مصدومیت وی از حالا تا پایان فصل، 500,000 یورو نیز هزینه بیمه شده است، چرا که باشگاه کنونی او به مرحله یک چهارم نهایی چمپیونزلیگ رسیده و هنوز 8 بازی دیگر نیز در لیگ پرتغال در پیش دارد.
با فرض اینکه دستمزد دریافتی دنیلو در برنابئو بیشتر از پیشنهاد بارسلونا باشد، تیمی که برای خرید این بازیکن مصمم بود، مادرید به بازیکنی این بخت را داده است که تنها پس از روی کار آمدن جولن لوپتگی در استادیو دو دراگائو در تابستان گذشته شروع به درخشش کرده است. رسانه های پرتغالی سیلی از تعریف ها و تمجید ها را برای ریاست باشگاه پورتو به علت استراتژی اش در فروش بازیکنان روانه کرده اند و به نظر می رسد که انتقال دنیلو نیز مهر تأییدی بر این تمجیدها باشد
علاوه بر آن، قرارداد دنیلو در ژوئن 2016 به اتمام می رسید و بعد از ژانویه آینده می شد او را بدون پرداخت هیچ هزینه ای به خدمت گرفت. برعکس انتقال تونی کروس که رئال مادرید درست بعد از قهرمانی وی در جام جهانی مذاکراتش را با بایرن مونیخ آغاز کرد.
گفته می شود که بارسا برای خرید دنیـلو 25 میلیون یورو به اضافه گزینه خرید کریستین تیو را پیشنهاد کرده بود، کسی که به مدت دو سال و به صورت قرضی در پرتغال توپ خواهد زد؛ با اینحال، پیشنهاد رئال مادرید بیشتر توجه بازیکن را جلب کرد، چرا که محرومیت بارسا از نقل و انتقالات به معنای بازی نکردن وی در مرحله گروهی چمپیونزلیگ سال آینده همراه با پورتو می بود تا پس از ژانویه 2016 و با اتمام محرومیت تیم انریکه وی بتواند در ادامه رقابت های اروپایی بارسلونا را همراهی کند.
این نوع از معاملات برای اژدها هیچ چیز عجیبی نیست و آنها به منظور بقای خود بازیکنان را فصل پشت فصل با رقم باور نکردنی 715 میلیون یورو به فروش رسانده اند - از جمله انتقال دنیـلو - و بعد از قهرمانی سال 2004 در چمپیونزلیگ تحت هدایت ژوزه مورینیو این مبلغ وارد خزانه باشگاه شده است. به هرحال آنها شهرت خود به عنوان کارخانه بازیکن سازی برای برخی از باشگاه های بزرگ اروپا را بیهوده به دست نیاورده اند، هرچند بیشتر مبالغ دریافتی به اشخاص سوم و مدیر برنامه ها می رسد.
تنها زمان خواهد گفت که در انتقال دنیـلو به رئال مادرید چه کسی ذی نفع اصلی خواهد بود، همانطور که در تمام معاملات بزرگ میان باشگاه های بزرگ اینطور بوده است. با اینحال، انسان ناخودآگاه احساس میکند که هزینه خرید بازیکنی که قرار است جای دنیل کارواخال را در دفاع راست بگیرد، بیش از حد بوده است.