در این قسمت به بررسی چهار تیم دوم گروه های چهار گانه می پردازیم:
استرالیا
تیم ملی فوتبال استرالیا با شروعی توفانی در دو بازی ابتدایی که همراه با به ثمر رساندن هشت گل بود خیلی ها را به قهرمانی خود در آسیا امیدوار کرد اما بازی پایانی و شکست مقابل کره جنوبی کمی اقتدار این تیم را زیر سوال برد. استرالیا با شش امتیازی که از پیروزی مقابل عمان و کویت بدست آورد به عنوان تیم دوم راهی مرحله یک چهارم نهایی شد و با زدن هشت گل بهترین خط حمله را در بین 16 تیم حاضر به خود اختصاص داد. زرد پوشان در تاریخ جام ملت های آسیا قدمت چندانی ندارند و پس از جدایی از اقیانوسیه و حضور در قاره آسیا موفق به کسب یک نایب قهرمانی شده اند و امسال با قبول میزبانی در پی کسب اولین قهرمانی خود در آسیا هستند. استرالیا در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف تیم اول گروه دوم یعنی چین خواهد رفت.
ازبکستان
تیم ملی فوتبال ازبکستان در گروه دوم بازی ها با دو برد و یک شکست در حالی به مقام دوم رسید که تیم ملی چین را بالاتر از خود با سه برد می دید. میرجلال کاسیموف سرمربی تیم ملی ازبکستان تیمی را وارد بازی های جام ملت های آسیا کرده است که در مقدماتی جام جهانی 2014 در رقابتی نزدیک با ایران و کره جنوبی از رسیدن به برزیل باز ماند و اینک به دنبال کسب موفقیت و اثبات توانایی هایش در بین 16 تیم برتر قاره آُسیاست. ازبک ها در تاریخ جام ملت های آسیا، فروغ چندانی نداشتند و تنها یک بار موفق به کسب عنوان چهارمی در این بازی ها شده اند و این بار آمده اند تا با تیمی یک دست تر خود را در فوتبال آسیا تثبیت نمایند. ازبکستان در مرحله یک چهارم نهایی با صدرنشین گروه یک، کره جنوبی بازی خواهد کرد که در این چند سال اخیر پیوسته از آن تیم شکست خورده است.
امارات
از دست دادن صدرنشینی در دقایق پایانی به قدری برای اماراتی ها ناراحت کننده بود و گران بود که سرمربی این تیم حتی داور بازی تیمش مقابل ایران را محکوم به قضاوت یک طرفه به منظور صدرنشین نشدن تیمش در این گروه کرد. در این دروه از رقابت ها که با افت فاحش تیم های عربی همراه بود، امارات و عراق تنها تیم های نماینده اعراب بودند که توانستند جواز حضور در مرحله یک چهارم نهایی را به دست آورند و به همین علت تمام توجهات در حاشیه خلیج فارس به این دو تیم خواهد بود. امارتی ها در این دوره با معرفی چند بازیکن خوب از جمله عبدالرحمان تکنیکی زنگ خطر را برای تیم هایی جون عربستان و قطر به صدا درآوردند و کم کم در حال تبدیل به قدرت اول این قسمت از فوتبال آُسیا هستند. امارات در تاریخ جام ملت های آسیا فقط یک بار موفق به کسب مقام نایب قهرمانی شده است و این بار نیز با توجه به قرعه سختی که دارد بعید به نظر می رسد در این دوره نیز به مقام قابل توجهی دست یابد؛ اماراتی ها در مرحله یک چهارم نهایی بایستی به مصاف ژاپن، پرافتخارترین تیم این بازی ها بروند.
عراق
قهرمان دو دوره قبل جام ملت های آسیا در این دوره با حضور در گروه چهارم بازی ها که تیم های ژاپن، عراق و فلسطین در آن حضور داشتند کار چندان دشواری برای صعود نداشت و با یک شکست برابر ژاپن و کسب دو پیروزی آسان مقابل اردن و فلسطین به عنوان تیم دوم گروه چهارم راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. عراقی ها در تاریخ این بازی ها موفق به کسب یک عنوان قهرمانی و یک چهارمی شده اند که قهرمانی شان در سال 2007 یک نقطه عطف بسیار بزرگ در تاریخ فوتبال این کشور به شمار می رود. عراق در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف تیم ملی ایران خواهد رفت که در گروه سوم با سه برد در صدر جدول قرار گرفت.
نگاهی به هشت تیم صعود کننده به یک چهارم نهایی جام ملت های آسیا (2)