طرفداری تایمز | چین پیشرفتهای بیسابقه خود را ادامه داد و در تولید انرژی پاک به وسیله خورشید مصنوعی توسعه پیدا کرد. این در حالیست که بسیاری از ما با واژه "خورشید مصنوعی" ناآشنا هستیم.
تلگراف گزارش داد که تصاویر ماهوارهای از شهرستان یانگ چین نشاندهنده ساخت یک مرکز تحقیقاتی همجوشی هستهای لیزری غولپیکر است. این تأسیسات که بزرگتر از نمونه آمریکایی آن در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور کالیفرنیا است، میتواند چین را به بازیگری پیشرو در این عرصه تبدیل کند.
همجوشی هستهای فرآیندی است که طی آن دو اتم برای تشکیل یک عنصر جدید با یکدیگر ترکیب میشوند و انرژی عظیمی آزاد میکنند. این فناوری نسبت به شکافت هستهای مزایایی مانند عدم تولید ضایعات پرتوزا و منبعی نامحدود از انرژی پاک دارد.
پکن در این مسیر کاملاً مصمم است. هفته گذشته، دانشمندان چینی موفق شدند یک خورشید مصنوعی را که قادر به تکرار واکنشهای همجوشی خورشید واقعی است، به مدت ۱۰۶۶ ثانیه فعال نگه دارند که این مدت، دو برابر رکورد قبلی محسوب میشود.
با توسعه این فناوری، چین در تلاش است تا به پیشتاز جهانی انرژی پاک تبدیل شود و وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش دهد.
خورشید مصنوعی و همجوشی هستهای به زبان ساده
به گزارش ایسنا به نقل از آیآی، همجوشی هستهای نقطهی مقابل شکافت هستهای است. شکافت به معنای جدا کردن اتمها از یکدیگر است که منجر به آزاد شدن انرژی میشود، اما همجوشی زمانی است که دو هسته اتمی با هم ترکیب میشوند و هسته سنگینتری را تشکیل میدهند. همجوشی در واقع همان فرآیندی است که خورشید و ستارگان را نیرو میبخشد.
بیشتر بخوانید:
چین، کشوری که با سرعت 100 گیگابایت در ثانیه رکوردشکنی کرد اما محدودترین اینترنت جهان را دارد؛ وضعیت ایران: فرسنگها فاصله در سرعت، رتبه دوم در محدودیت