مدافع عنوان قهرمانی اسیر مشکلات ناگهانی
مدافع عنوان قهرمانی لیگ برتر با رفتن حسین فرکی، دراگان اسکوچیچ سرمربی موفق فصل پیش ملوان را بر روی نیمکت خود نشاند. این تیم محبوب که نه تنها در جنوب کشور بلکه در کل کشور طرفداران مخصوص به خود را دارد در لیگ چهاردهم نیز بسیار خوب و مورد احترام بود و توانست با غلبه بر بسیاری از مشکلات نظیر از دست دادن ستاره هایش در میانه راه به علت مشکلات سربازی با فاصله ای اندک از تیم صدرنشین با 31 امتیاز تا هفته هفدهم در مکان چهارم جدول رده بندی لیگ برتر قرار بگیرد.
اسکوچیچ جانشنین خلف فرکی
دراگان اسکوچیچ سرمربی فصل پیش ملوان که همراه این تیم فصل بسیار خوبی را پشت سر گذاشت با قبول هدایت تیم فولاد در فصل جاری وارد بازی حساسی شد که تا این جای کار توانسته به خوبی از پس آن بربیاید. مدیریت تیم در شرایط بحرانی که به آن دچار شد، نشان از توانایی های بالای این سرمربی دارد که می توان او را جانشین خلف حسین فرکی در فولاد خوزستان نامید.
از جنوب اهواز تا فولاد خوزستان با هدف جوانگرایی
پس از اینکه تیم جنوب اهواز در سال 1374 پروانه باشگاه خود را به فولاد خوزستان واگذار کرد، یکی از پایه ای ترین و آکادمیک ترین تیم های فوتبال ایران شکل گرفت که حاصل آن معرفی چند نسل موفق به فوتبال ملی بود. فولاد یک بار در فصل 85-86 به دسته یک سقوط کرد و پس از یک فصل غیبت بار دیگر در فصل 87-88 به لیگ برتر بازگشت. این تیم در طول سیزده دوره لیگ برتر موفق به کسب دو قهرمانی و دو عنوان سومی شده است. بدترین عناوین سرخ پوشان اهوازی مقام های پانزدهمی و چهاردهمی در فصل های 85-86 و 90-91 بوده است. این تیم سال پیش با پشت سر گذاشتن استقلال، پرسپولیس، نفت و سپاهان دومین قهرمانی خود را در لیگ برتر جشن گرفت.
سه ستاره تیم:
پس از اینکه فولاد خوزستان چند ستاره خود را به علت مشکلات سربازی از دست داد، با کمک بازیکنان فعلی خود به خوبی راه خود را ادامه داد. با توجه به اینکه فولاد در مهد فوتبال ایران قرار دارد، همیشه ستاره های بومی این تیم بار اصلی فولاد را بر دوش کشیده اند. سه ستاره فولاد تا هفته هفدهم سروش رفیعی، مهرداد جماعتی و یوسف وکیا بودند که از بین این سه بازیکن سروش رفیعی موفق به جلب نظر کارلوس کی روش برای حضور در لیست 23 بازیکن تیم ملی در جام ملت های آسیا شد.
در این قسمت به بررسی آماری تیم فولاد خوزستان می پردازیم:
بازی ها
قهرمان لیگ سیزدهم، فصل جدید را با شکست برابر تراکتورسازی آغاز کرد، این تیم پس از این شکست با بدست آوردن سه برد پی در پی شروع خوبی داشت ولی پس از آن با کسب یک امتیاز از سه بازی کمی اوضاع فولادی ها در لیگ چهاردهم با افت مواجه شد. به همین ترتیب سرخ پوشان شهر اهواز در ادامه فصل تا هفته هفدهم روند پرنوسانی را تجربه کردند و نتایج این تیم از هفته نهم تا هفدهم با افت و خیز بسیاری همراه بود.
بررسی برد و باخت های فولاد
فولاد خوزستان در هفده هفته سپری شده از لیگ برتر صاحب 9 پیروزی شده است، که 5 پیروزی در خانه و 4 پیروزی در خارج از خانه بوده است. از چهار شکست فولادی ها تا به اینجای کار، 3 شکست در بازی های خارج بوده است و تنها یک بار این تیم در خانه تن به شکست داده است.
بهترین و بدترین نتیجه
پیروزی 2-0 خارج از خانه مقابل پرسپولیس بهترین نتیجه فولاد تا هفته هفدهم می باشد. شکست خانگی 1-0 مقابل صبای قم نیز بدترین نتیجه این تیم تا به این جای فصل می باشد.
آمار گل های زده
فولاد در طول هفده هفته، 18 گل به ثمر رسانده است و آمار گلزنی این تیم در هر بازی عدد 1.05 می باشد. فولاد 67 درصد گل های خود را در نیمه دوم به ثمر رسانده است که در این میان سی دقیقه پایانی بازی ها بیشترین تعداد گل ها را برای این تیم در پی داشته است. سروش رفیعی نیز با هفت گل زده بهترین گلزن فولادی ها می باشد.
آمار گل های خورده
دریافت 12 گل در 17 بازی کارنامه خط دفاعی فولاد خوزستان تا این جای کار می باشد که این تیم را در صدر جدول رده بندی بهترین خطوط دفاعی لیگ قرار داده است.
بیشترین دقایق حضور
در بین بازیکنان تیم فولاد، مهرداد جماعتی و اسماعیل شریفات بیشترین دقایق حضور در میدان را به خود اختصاص داده اند. لازم به ذکر است شریفات با دریافت 4 کارت زرد خشن ترین بازیکن فولاد تا هفته هفدهم می باشد.
به طور کلی فولاد خوزستان با توجه به شرایط ویژه ای که برایش بوجود آمد بخوبی توانست انسجام تیمی خود را حفظ نماید و از جمع مدعیان جدا نشود. در ادامه لیگ برتر مهم ترین هدف این تیم کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا هست و نیم نگاهی هم به تکرار قهرمانی فصل پیش خود دارد.