کیسِیجو (ژاپنی: 寄生獣 هپبورن: Kiseijū؟, به معنی. «جانوران انگلی») یک مجموعه مانگای سینن ژاپنی که توسط هیتوشی ایواکا نوشته و طراحی شدهاست. این سری به تعداد ۱۰ جلد توسط انتشارات کودانشا از نوامبر ۱۹۸۹ تا دسامبر ۱۹۹۴ ابتدا در مجلهٔ مورنینگ اوپن زوکان و سپس در ماهنامه افترنون به چاپ میرسید. همچنین نسخهای دیگر از مجموعه کیسِیجو مجدداً به تعداد ۸ جلد از ژانویه تا ژوئن ۲۰۰۳ به چاپ رسید. بر اساس این مانگا دو فیلم لایو اکشن تهیه گردید که به ترتیب در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۴ و ۲۵ آوریل ۲۰۱۵ منتشر شدند. داستان مجموعه در مورد موجوداتی بیگانه است که سعی میکنند وارد بدن دیگر جانوران شوند و مغز آنها را تسخیر کنند و معمولاً از هم نوع میزبانشان تغذیه میکنند. یک مجموعه تلویزیونی انیمه ۲۴ قسمتی نیز با عنوان کیسِیجو: سه نو کاکوریتسو (به ژاپنی: 寄生獣 セイの格率 Kiseijū Sei no Kakuritsu) توسط استودیو مدهاوس بر پایه نسخه مانگا دستمایه اقتباس قرار گرفت که پخش آن از ۸ اکتبر ۲۰۱۴ تا ۲۵ مارس ۲۰۱۵ ادامه داشت.
دانلود انیمه انگل (با زیرنویس فارسی)
لینک کمکی (با زیرنویس فارسی)
از برچسب دانلود انیمه دیدن کنید
تماشای قسمت اول با دوبله، برای آشنایی با مجموعه:
هویت انسانی و ویژگیهای تشکیلدهنده آن تاکنون به شکلهای مختلف به چالش کشیده است، اما فرض کنید گونه جدیدی به وجود آمده است که نهتنها طبیعت و کره زمین، بلکه بشریت و جوامع متشکل از آن را هدف قرار داده است. در این وضعیت است که تمام معادلات بر سر چیستی انسان رنگ میبازد و اصولی که سالها از آنها پیروی میکردیم، منطق و عقلانیت خود را از دست میدهند. حال زمان آن رسیده که انسان خود را بهتر از هر زمان دیگری بشناسد و با اشتباهاتش و نقصهایش روبهرو شود. انیمه Kiseijuu: Sei no Kakuritsu در چنین شرایطی جریان دارد؛ جایی که انسانیت در نبرد با جدیدترین دشمنش هویت خود را از دست میدهد.
رخدادهای انیمیشن ژاپنی «انگل: قاعده کلی» در جهانی جریان دارند که انگلهایی به زمین آمدهاند و با ورود به بدن، مغز انسانها را در اختیار گرفته و کنترل بدن آنها را به دست میگیرند. با وجود اینکه انسانها همچنان ظاهر خود را حفظ کرده، قادر به تکلم بوده و قوه تشخیص دارند، اما هیچ شباهتی به گذشته خود ندارند. این موجودات جدید روحیه شکارچی داشته و از گوشت انسانها تغذیه میکنند. تسخیر انسانها به حد کافی وحشتناک است و تغذیه نامتعارف انگلها را نیز اضافه کنیم، با فاجعهای انسانی روبهرو خواهیم شد که نسل بشریت را تهدید میکند.
داستان این انیمه از جایی آغاز میشود که یک انگل قصد دارد از طریق گوش وارد بدن شینیچی ایزومی، دانشآموزی ۱۷ ساله و پروتاگونیست اثر، شود، اما این اقدام انگل به دلیل وجود هدفون در گوش شینیچی با موفقیت همراه نیست؛ در عوض، او تلاش میکند از راه دست وارد شود. اما شینیچی که متوجه این اتفاق عجیب و ترسناک شده است، به سرعت با سیم هدفون راه انگل را سد میکند. پس از اینکه پدر و مادر شینیچی با سروصدای او از خواب بیدار میشوند، هیچی اثری از انگل روی دست شینیچی وجود ندارد. بهواسطه اتفاقاتی عجیب و غریب همچون نگه داشتن یک ماشین، شینیچی برای اولین بار با انگلی که دست راستش را خورده روبهرو میشود. حضور یک انگل به نام میگی (به معنای دست راست) در بدن شینیچی و تعداد بیشماری انگل دیگر در جهان اطراف او که هر روز دست به قتل میزنند، هسته اتفاقات انیمه Parasyte: The Maxim را تشکیل میدهند.
مانگای Kiseijuu که هیتوشی ایواکی وظیفه نگارش و طراحی آن را بر عهده داشته است، از سال ۱۹۸۸ به مدت هفت سال در مجله Afternoon منتشر شد. این مجله میزبان مانگاهای Blame و Mushishi نیز بوده است. در نهایت، اقتباس انیمهای این مانگای سینن در قالب ۲۴ اپیزود توسط استودیو Madhouse ساخته شده و از شبکه NTV که پخش انیمههای مشهوری همچون Barakamon و Death Note را در کارنامه دارد، به سمع و نظر مخاطبین رسید. انیمه Kiseijuu: Sei no Kakuritsu از دو بخش اصلی تشکیل شده است. انیمه پارازیت در پنج اپیزود اول با وجود المانهای ترس و وحشت، چندان وارد این ژانر نمیشود، اما در عوض روی رابطه بین میگی و شینیچی متمرکز میشود؛ شینیچی به عنوان یک دانشآموز دبیرستانی که احساسش بر عقلش برتری داشته، با میگی که به عنوان یک انگل از تمام ویژگیهایی که وجه تمایز انسان با حیوان است، عاری بوده و برعکس شینیچی که انسانها را در اولویت قرار داده، تنها به حفظ جان خود اهمیت میدهد. در واقع اصلیترین نقطه قوت انیمه انگل: قاعده کلی پرداختن به مفاهیم فلسفی و به چالش کشیدن باورهای انسانها است. زمانهایی که از حق حیات انگلها میگوید، بین انسانها و انگلها به دلیل کشتن دیگر موجودات برای نجات خود شباهت ایجاد میکند، صدمههایی که بشریت به محیط زیست زده را میشمارد، انسانهایی را که انسانیت خود را از دست داده و به موجوداتی بدتر از انگلها تبدیل شدهاند در داستان خود جای میدهد و پیچیدگیهای فکری انسانها را بررسی میکند، همگی عمق بالای اثر را به نمایش میگذارند.