طرفداری تایمز | انتشار تصاویر قدیمی و کمتر دیده شده از مرحوم ژاله علو، هنرپیشه سرشناس کشورمان در دوران پیش از انقلاب، وضعیت ظاهری بازیگران در آن زمان را یادآوری کرد.
ژاله علو پیش از انقلاب چه فعالیتهایی داشت؟
ژاله علو یکی از چهرههای برجسته هنر ایران پیش از انقلاب بود که نخستین فعالیتهای هنری خود را از سال ۱۳۲۷ با گویندگی در رادیو آغاز کرد. او به عنوان یکی از پایهگذاران برنامه «داستان شب»، در نمایشهای رادیویی نیز فعالیت داشت و با اجرای نمایشهای زنده توانست نام خود را در عرصه هنر مطرح کند. اولین نمایشنامهای که او برای «داستان شب» اجرا کرد، «دختر خورشید» بود که با کارگردانی نصرتالله محتشم به روی آنتن رفت. این فعالیتها در کنار اجراهای موزیکال او در رادیو باعث شد که وی نام هنری «ژاله» را برای خود برگزیند.
در عرصه سینما، ژاله علو با ایفای نقش در فیلمهای مختلف همچون «طوفان زندگی» (۱۳۲۷) و «زندانی امیر» (۱۳۲۷) به شهرت رسید. او در سال ۱۳۲۸ در تئاتر وارد شد و در نمایشهای بزرگی چون «ماری مادلن» به کارگردانی هنریک استپانیان، به روی صحنه رفت. در کنار فعالیتهای تئاتری، ژاله علو در سینما هم با ایفای نقشهای مختلف در فیلمهای مطرح آن دوران همچون «افسونگر» (۱۳۳۱) و «یعقوب لیث صفاری» (۱۳۳۶) درخشید.
ژاله علو در عرصه دوبله نیز بسیار موفق بود و از سال ۱۳۳۱ در استودیو «پارس فیلم» فعالیت خود را آغاز کرد. او بهجای ستارگان معروف سینمای جهان در فیلمهای مختلف صحبت کرد و دوبلهٔ کارتونها را در ایران به شکلی حرفهای به انجام رساند. وی همچنین به عنوان سرپرست دوبله، کارهای زیادی در این عرصه انجام داد.
از دیگر دستاوردهای هنری او در دوران پیش از انقلاب، حضور در تئاتر و ایفای نقشهای متفاوت در نمایشهای مختلف بود. آخرین اجرای تئاتر او در سال ۱۳۳۷ در نمایش «توپاز» بود که به کارگردانی نصرتالله محتشم انجام شد.
زندهیاد ژاله علو که امروز سوم دی سال 1403 دار فانی را وداع گفت، با سابقه بالا در عرصه سینما و هنر خود را به عنوان یک شخصیت تثبیت شده به مردم ایران معرفی کرد و با هنرنمایی خود در دوبله، بازیگری، اجرای تئاتر و... خاطرات زیادی را از خود به جا گذاشت.
بیشتر بخوانید:
ببینید | سکانسی بهیاد ماندنی از ایفای نقش مرحوم ژاله علو در سریال مختارنامه + بیوگرافی