طرفداری | بیش از یک دهه از بهیادماندنیترین دستاورد فوتبالی کاستاریکا در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل میگذرد. جاییکه کیلور ناواس بهعنوان یکی از کلیدیترین مهرههای این تیم به دنیای فوتبال معرفی شد.
کیلور ناواس تبدیل به نماد انقلاب فوتبال کاستاریکا شد. درخشش این گلر کاستاریکایی در جام جهانی برزیل، موجب انتقالش از لوانته به رئال مادرید، حدوداً یکماه پس از پایان جام جهانی شد. پس از این رقابتها، تجلیل و تقدیر بزرگی از کیلور ناواس، خصوصاً در شهر زادگاهش انجام شد: پرز زالدون.
استقبالی قهرمانانه از او در این شهر شد. ناواس در شهر دور داده شد و بسیاری از شخصیتهای مهم شهر از او استقبال کرده و کلیدهای شهر را به کیلور ناواس اهدا کردند. اما شاید بزرگترین ادای احترام به این گلر کاستاریکایی چند روز بعد اتفاق افتاد؛ جاییکه مقامات محلی درخواست تغییر نام ورزشگاه مونیسیپال شهر را به «استادیو مونیسیپال کیلور ناواس گامبوا» کردند.
هرچند، کیلور ناواس نوجوان در بین سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی و زمانیکه برای اسکوئلا دی فوتبول پدرگوسو بازی میکرد، در تستهای باشگاه مونیسیپال پرز زالدون شرکت کرد. این باشگاهی بود که پدر کیلور هم در آن بازی کرده و ارزش ویژهای برایش داشت اما به دلیل کوتاهی قامتش از تستهای این باشگاه رد شد. گرچه در آن زمان ضربهی سختی برای ناواس نوجوان محسوب میشد، اما در نهایت او به جایگاهی رسید که نامش را روی ورزشگاه خانگی همین باشگاه گذاشتند.
با توجه به اینکه قوانین کاستاریکا اجازه نامگذاری اشخاص روی مکانها را تنها در زمان فوت آنها میدهد، ورزشگاه مونیسیپال پرز زالدون همچنان نام سابقش را دارد، اما مطمئناً این باشگاه حسرت قبول نکردن دروازهبانی که در سالهای آینده به مشهورترین فوتبالیست کشور و یکی از نمادهای جهانی کاستاریکا در رئال مادرید تبدیل شد را میخورد.
هرچند، شروع کار کیلور ناواس در دنیای فوتبال بههیچ عنوان آسان نبود. کیلور هشت ساله به اسکوئلا دی فوتبول پدرگوسو پیوست. خوان دی دیوس مادریز، موسس این باشگاه فوتبال که کیلور را به آنجا آورده بود، در موردش میگوید:
او بازیکنی دوپا بود و با وجود قد کوتاهش، بسیار چابک بود.
خوان دی دیوس پس از اینکه شنیده بود کیلور دروازهبان مستعدی است به دنبالش رفته بود. او با ساندرا، مادر کیلور صحبتهایی کرده بود و به توافق رسیده بود که کیلور را با موتور سوزوکی ۸۰سیسیاش به تمرینات تیم ببرد. پدر و مادر کیلور به دلایل کاری باید به ایالات متحده میرفتند و پدربزرگ و مادربزرگ کیلور بودند که او را در کاستاریکا بزرگ کردند. خوان، پدربزرگش که حکم پدر کیلور را دارد، او را با تویوتای بسیار قدیمی سبز رنگش به بازیها میبرد.
از اسکوئلا دی فوتبول پدرگوسو گرفته تا رد شدن از سوی مونیسیپال پرز زالدون، کیلور چندین سال بعد راهی باشگاه دپورتیوو ساپریسا در سنخوزه، پایتخت کاستاریکا شد. از آنجا به بعد، از آلباسته و لوانته تا رئال مادرید، پاری سن ژرمن و ناتینگهام فارست داستان کیلور ناواس برای همهی فوتبالدوستان آشنا و بهیادماندنی است.
یکی از نخستین کارهایی که کیلور پس از امضای قرارداد با رئال مادرید انجام داد، خرید یک ماشین کیا موتورز جدید برای پدربزرگش بود. کیلور بابت کمکهایی که خوان در مسیر رسیدنش به چنین جایگاهی کرده بود، با خرید این ماشین بهنوعی از او تقدیر کرد. زمانیکه هیچکس تصور نمیکرد این پسرک کوتاهقامت به جایگاهی برسد که نامش روی ورزشگاه شهر گذاشته شود و در چارچوب دروازه موفقترین باشگاه جهان به سه قهرمانی متوالی در لیگ قهرمانان اروپا برسد.
برگردان یادداشتی از سایت گل