اسکندر مقدونی در33سالگی در گذشت روزی که او اين جهان را ترک ميکرد میخواست يک روز ديگر هم زنده بماند فقط يک روز ديگر تا بتواند مادرش را ببيندآن 24ساعت فاصله ای بود که بايد طی می کرد تا به پايتختش برسد.
اسکندر از راه هند به يونان بر مي گشت و به مادرش قول داده بود وقتی که تمام دنيا را به تصرف خود درآورد باز خواهد گشت و تمام دنيا را يکپارچـه به او هديه خواهد کرد، بنابراين اسکندر از پزشکانش خواست تا 24 ساعت مهلت براي او فراهم کنند و مرگش را به تعويق اندازند.
پزشکان پاسخ دادند که کاري از دستشان بر نمي آيد و گفتند که او بيش از چـند دقيقه قادر به ادامه زندگي نخواهد بود اسکندر گفت:"من حاضرم نيمي از تمام پادشاهي خود را يعنی نيمی از دنيا را در ازاي فقط 24 ساعت بدهم"
آنها گفتند:"اگر همه دنيا را هم که از آن شماست بدهيد ما نمي توانيم کاري براي نجاتتان صورت بدهيم امري غير ممکن است"
آن لحظه بود که اسکندر بيهوده بودن تمامي کوششهايش را عميقا" درک کرد با تمام داراييش که کل دنيا بود نتوانست حتی24 ساعت را بخرد
سي و سه سال از عمرش را بهدر داده بود براي تصاحب چـيزی که با آن حتي قادر به خريدن24 ساعت هم نبود..
.
.
وقف نامه شیخ علیخان زنگنه
این کتیبه شرح وقفنامهای است که به دستور شیخ علیخان زنگنه در طاقنمایی روی سنگ در محوطه بیستون کرمانشاه حک شده است
او در ابتدا حاکم کرمانشاهان بود و طی این مدت خود و فرزندانش بانی کارهای عمرانی فراوانی در این ناحیه شدند
شیخعلیخان بعدها به مقام وزارت اعظمی شاه عباس دوم رسید و پس از مرگ شاه عباس دوم، او صدراعظم شاه سلیمان صفوی و مورد اعتماد او شد تا جایی که به مدت 15 سال با لقب اعتماد السلطنه مقام وزارت شاه را در اختیار داشت.
.
.
.
کشف چغازنبیل، نوعی ادای دِین از طرف دست اندرکاران نفتی به باستانشناسی بود، در سال ۱۲۶۹ شمسی، ژاک دو مورگان در یک ماموریت علمی در ایران موفق به کشف نفت شد، حاصل این کشف تشکیل شرکت بزرگی برای بهرهبرداری از نفت ایران بود. تقریبا پنجاه سال بعد یکی از زمینشناسان این شرکت آجر کتیبهداری را که از چغازنبیل یافته بود برای سرپرست هیئت باستانشناسی فرانسوی مستقر در شوش برد و به این ترتیب این دین ادا شد. خواندن این کتیبه امکان شناخت شهری را فراهم کرد که توسط اونتاش گال پادشاه ایلام ساخته شده بود. او اواسط قرن سیزدهم قبل ازمیلاد پادشاهی میکرد و پایتخت او شهر شوش بود.