آواکادو همان میوه استوایی سبزرنگ با خواصی جادویی سبب شده است تا این میوه راه ورود خود را به صنایع مختلف دارویی، آرایشی و بهداشتی یافته و نقش مهمی در بین مواد اولیه محصولات این حوزه ایفا نماید. این میوه که در بسیاری از مناطق دنیا نیز برداشت نشده و به عنوان یک میوه وارداتی شناخته میشود، خواص اعجاز انگیزی دارد که در ادامه با بسیاری از آنها آشنا خواهیم شد.
آووکادو در رژیم غذایی
به طور کلی باید گفت اگرچه آووکادو یک میوه مکزیکی، روینده در مناطق گرمسیر است، لذا بدیهی است که ورود این میوه به کشورهایی که توانایی کشت آن را ندارند با اندکی هزینه مواجه باشد، اما نباید از خواص این میوه معجزهآسا غافل شد و لازم است دست کم سالی چند بار از آن در بین برنامههای غذایی خود بهره برد.
با وجود آنکه آووکادو یک میوه نسبتا دارای چربی محسوب میشود، اما ارزش غذایی فراوانی دارد و به همین دلیل ممکن است برخی از مشاوران تغذیه مصرف آن را در رژیم غذایی پیشنهاد کنند و این به معنای غیراصولی بودن آن رژیم نیست. در حقیقت یک رژیم اصولی باید به ارزش غذایی مواد و همچنین میزان مصرف ویتامین و مواد معدنی در روز توجه کند تا بتوان آن را یک رژیم لاغری سالم و صحیح دانست.
خواص برای بدن انسان
آووکادو برای پوست، مو، معده و سیستم گوارشی منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین و چربیهای مفید است. در ادامه خواص آووکادو را برای اعضای مختلف بدن و همچنین چهت استفاده در شرایط گوناگون مورد بررسی قرار میدهیم.خواص آووکادو چیست ؟
در پاسخ به این سوال که فواید و خواص آووکادو چیست، میتوان گفت که این میوه در درمان یا جلوگیری از بروز بیشتر بیماریها نقش مهمی را ایفا میکند. وجود پتاسیم، انواع ویتامین B، E، C و همچنین چربیهای مفید و سایر مواد معدنی در آووکادو سبب شده است تا این میوه در زمینههای مختلف بهداشتی، پزشکی، غذایی و دارویی نقش مهمی را ایفا کند. در ادامه قصد داریم خواص آووکادو را از منظرهای مختلفی مورد بررسی قرار دهیم. به همین جهت لازم است بدانیم که این میوه و همچنین هسته آن، به صورتهای مجزا در بدن مردان، زنان، اندامهای مختلفی مانند رحم، مغز و قلب و همچنین سایر رخدادها به چه شیوه عمل میکند.
خواص هسته آووکادو
هسته آووکادو بخشی از این میوه است که روغن آووکادو یا عصاره مورد استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی را از آن تهیه میکنند. درخت آووکادو در مناطق خاصی میروید، از این رو بومیان این مناطق به خوبی نحوه رسیدگی به این گیاه را میدانند و گیاه را در جهت به دست آوردن میوهای سالم و درجه یک هدایت میکنند.چربیهای نهفته در آووکادو از نوع چربیهای مفید بوده که در میوههای استوایی و گرمسیری یا هسته آنها به وفور یافت میشود. خوردن آووکادو نیز در وعدههای غذایی مختلف میتواند ارزش غذایی بالایی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد.هسته آووکادو از معدود هستههای میوه است که نباید آن را دور انداخت! چرا که سرشار از روغن حاوی ویتامینها و پتاسیم است. درواقع بسیاری از کرمها، لوسیونها و مواد بهداشتی و آرایشی را از عصاره به دست آمده از هسته آووکادو تهیه میکنند. خواص هسته آووکادو بیشتر از خود این میوه در حکم دارو عمل کرده و میتواند مواد اولیه داروسازی محسوب شود.
هسته آووکادو خواص ضد تومور دارد. آنتیاکسیدان قوی است و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری میکند. از جمله خواص هسته آووکادو کاهش کلسترول خون آن هم به دلیل پرفیبر بودن این قسمت از میوه است. هسته آووکادو یکی از موثرترین مادههای اولیه داروهای گیاهی برای برطرف سازی دیابت و قند خون است.
طب سنتی هسته آووکادو را دارویی موثر برای درمان اسهال و مشکلات روده میداند. در صنایع غذایی نیز از هسته آووکادو به عنوان رنگ دهنده طبیعی استفاده میشود.