حلقه های قدرت عنوان سریالی است که با تمرکز بر دنیای تالکین و ارباب حلقه ها و با حمایت کمپانی آمازون تولید و در دو فصل منتشر شد. این دو فصل چه از نظر استقبال بینندگان و چه منتقدین دارای موفقیت نسبی و متوسط بود. در این مقاله سعی خواهیم کرد که به بررسی ده مورد از جذاب ترین شخصیت ها در فصل دوم سریال ارباب حلقه ها: حلقه های قدرت به ترتیب از بدترین تا خوب ترین و جذاب ترین بپردازیم.
10) جادوگر سیاه بدترین شخصیت فصل دوم سریال حلقه های قدرت
یکی از جدیدترین شخصیت های اضافه شده به سریال جادوگر سیاه یا همان سارومان (کورونیر) مشهور دنیای ارباب حلقه ها است. سارومان متعلق به محفلی به نام ایستاری ها (جادوگران ) بود و ریاست آن را بر عهده داشت. دیگر اعضای این محفل گندالف (میثراندیر)، راداگاست و جادوگران آبی یعنی آلاتار و پالاندو بودند. بازیگر ایفا کننده این نقش در فصل دوم سریال حلقه های قدرت کیران هایندز است. باید گفت که شخصیت جادوگر سیاه یکی از مغشوش ترین شخصیت های پرداخته شده در کل دو فصل از سریال ارباب حلقه ها: حلقه های قدرت است. به جز گریم اشتباه و اغراق آمیز و نقش آفرینی نه چندان جالب کیران هایندز که فاقد تاثیر گذاری و همچنین صدای جادویی زنده یاد کریستوفر لی بود اصولا وجود سارومان در دوره دوم به مانند گندالف خاکستری بی معنی و زیادی است. ایستاری ها جادوگرانی بودند که در دوران سوم اردا برای متحد کردن مردمان سرزمین میانی علیه ستمگری های سائورون به سرزمین میانی فرستاده شدند. مخصوصا با شرارت هایی که این کاراکتر در نقش جادوگر سیاه انجام داد اعتماد گندالف و اعضای شورای سپید به سارومان بسیار غیر طبیعی و نپذیرفتی جلوه می کند.
9) ایسیلدور
یکی از شخصیت هایی که در نقش های فرعی فصل اول حضور داشت ایسیلدور فرزند الندیل بود. بعد از ناپدید شدن این بازیگر در فصل اول، ایسیلدور در فصل دوم به ادامه ماجراجویی خود در سرزمین های جنوبی سرزمین میانی و پلارگیر ادامه داد. تعریف نشدن واضح نقش این شخصیت در آینده سرزمین میانی و نبود حوادث کلیدی باعث شده که ایسیلدور سریال ارباب حلقه ها هنوز شایسته پوشیدن ردای پادشاهی آرنور به همراه پدرش الندیل نباشد.
8) میریل ملکه بدفرجام حلقه های قدرت
مریل سریال ارباب حلقه ها: حلقه های قدرت بسیار دور از تصوری بود که مخاطبان آثار تالکین از این شخصیت برجسته تاریخ نومه نور داشتند. وجود بازیگری رنگین پوست ضعف زیاد در هدایت و بازی گیری از این هنرمند و تغییر در نسبت و روابط این شخصیت با آر فارازون که از مشهورترین شخضیت های منفی دنیای تالکین است باعث شده که میریل سریال شخصیتی بی رنگ و بی بو و فاقد تاثیرگذاری بر مخاطب و همچنین روایت کلی سریال باشد.
7) کله بریمبور
کله بریمبور سریال که از نوادگان فئانور است، یکی از محوری ترین شخصیت های فصل دوم سریال ارباب حلقه ها است. علی رغم این حقیقت به علت عدم وجود سیر روایی منطقی و وجود گره افکنی و گره گشایی کله بریمبور عملا به شخصیتی کودک سان و ساده لوح تقلیل پیدا کرده است. یکی از جالب ترین موارد طراحی صحنه و چهره اشتباه و بسیار سهل انگارانه است به طوری که از ابتدا تا پایان فصل کله بریمبور بی نوا که لرد اره گیون است تنها یک جامه بر تن دارد. بازی ضعیف و کمتر تاثیرگذار بازیگر نقش کله بریمبور یعنی چارلز ادوارد مثل اکثر بازیگران این فصل هم موردی است که به روایت کار ضربه زده است.
6) غریبه (گندالف)
غریبه شخصیتی است که در فصل اول سریال ارباب حلقه ها: حلقه های قدرت حضور داشت. در ابتدا طراحی این شخصیت به گونه ای بود که مخاطب بین دو شخصیت سائورون و گندالف در شک و تردید باشد. در فصل دوم این غریبه که حالا می دانیم ایستاری است و از قضا یک دوره هم زودتر به سززمین میانی رهسپار شده، برای پیدا کردن هویت خود راهی سرزمین رون است. در سرزمین رون اقوامی بیابانگرد، جادوگر سیاه ( سارومان) و تام بامبادیل وجود دارد. نهایت کاری که دانیل ویمن بازیگر گندالف در این فصل انجام می دهد یافتن چند مورچه برای خوردن، مواجه ای گذرا با سارومان و پیدا کردن عصای مناسب خود و در نهایت آواز خواندن با تام بامبادیل است. این وضع شاید دقیقا فاجعه ساخت فصل دوم را نشان دهد. فاجعه ای که در این وجود بعضی خط هایی روایی مثل سفر گندالف و نوری به سرزمین نوری بی ربط و ارتباط با کلیت ماجراهای سرزمین میانی و به خصوص ماجراهای سائورون، آدار و گالادریل است. شاید تنها مورد قابل توجه شباهت سه شخصیت گندالف، سارومان و تام بامبادیل به شخضیت های تاریخی ادیان ابراهیمی موسی کلیم الله، بلعم باعورا و خضر نبی است.
5) الروند و گالادریل
چه الروند و چه شخصیت همه فن حریف ولی سرگردان گالادریل در فصل دوم فرسنگ ها دورتر از چیزی هستند که باشند. الروند برخلاف شخصیت وزین و متین فصل اول در فصل دوم رویه ثابتی ندارد و بازی خوب رابرت آرمایو هم به بهبود ویژگی های شخصیتی الروند در این سریال کمکی نکرده است. همچنین تلاش مورفید کلارک برای ساختن شخصیت چند بعدی از گالادریل نه تنها فایده ای نداشته بلکه اصرار سازندگان سریال برای ساختن شخصیت گالادریل مثل دنریس تارگرین یا سرسی باعث شده که این شخصیت فاقد صلابت و متانت گالادریل سه گانه ارباب حلقه ها باشد. بازی متوسط تا ضعیف مورفید کلارک در مقابل بازی شکوهمند کیت بلانشت در این امر بی تاثیر نیست.
4) تام بامبادیل موجود شوخ و شنگ حلقه های قدرت
تام بامبادیل یکی از درخشان ترین شخصیت های کتاب ارباب حلقه ها: یاران حلقه و حتی کل دنیای ساخته شده توسط تالکین است. تام بامبادیل موجودی شوخ و شنگ و خندان و به نوعی نماد قدرت های بالاتر و البته در بیشتر اوقات خنثی است که گاهی که انتظار نمی رود به کمک جبهه خوبی می شتابند. تام بامبادیل در کتاب یاران حلقه به کمک فرودو و همراهانش شتافت و در سریال ارباب حلقه ها هم به مانند خضر نبی به راهنمایی گندالف می پردازد. انتخاب بازیگر مناسب و بازی خوب روری کینر در پذیرش تام بامبادیل توسط مخاطبان بی تاثیر نیست. مشکل این است که تام بامبادیل سریال ارباب حلقه ها در جا و مکان و زمان مناسب خود وجود ندارد و کلا در خط روایی به ایفای نقش خود می پردازد که به نظرم تاثیری بر کلیت فصل دوم سریال ارباب حلقه ها: حلقه های قدرت ندارد. اگر تام بامبادیل و سارومان و گندالف و نوری و پاپی و مهاجمین صحرا و هابیت های رده استور را حذف کنیم به کلیت فصل دوم خدشه ای وارد نمی شود و این نشان از فیلمنامه ضعیف و غیر متوازن دارد که زمان زیادی را به شخصیت های کم تاثیر یا بی تاثیر اختصاص می دهد.
3) دورین سوم
ایفای نقش دورین سوم در هر دو فصل به پیترمولان بازیگر قدرتمند هالیوود سپرده شده است بازیگری که بازی خوبی دیگری در فصل دوم سریال دنیای غرب (وست ورلد) از خود به یادگار گذاشت. پیترمولان هم در فصل اول و هم دوم بازی های خوبی را ایفا کرد و چهره پردازی عالی هم به او کمک کرد که در کنار فرزندش (دورین چهارم در آینده) رابطه پدر – پسری خوبی را به عنوان شاه خازاد دوم به بینندگان خود عرضه کند. صلابت، لجبازی و مغرور بودن و بیماری اژدها جزئیات رفتاری جالبی بودند که دورین سوم در دو فصل سریال ارباب حلقه ها به نمایش گذاشت. آخرین نکته از شخصیت دورین سوم بعد از اغوا شدن توسط حلقه سائورون به نبرد با بلای جان دورین یعنی بالروگ به جای مانده از دوران اول باز می گشت. جلوه های ویژه درخشان مکمل نقش آفرینی خوب پیتر مولان بود و باعث شد این شخصیت لجوج ولی دوس داشتنی در ذهن مخاطبان خود بماند.
2) آدار شخصیت محبوب سریال حلقه های قدرت
آدار یا پدر یا لرد پدر یکی از جالب ترین و عمیق ترین شخصیت های ساختگی در دنیای ارباب حلقه ها است که در رشته افسانه تالکین وجود ندارد. شخصیت آدار؛ یک الف تاریک است و وجهی خاکستری و درد دیده دارد و مابین پلیدی و روشنایی در حرکت است. این شخصیت در سریال ارباب حلقه ها به دنبالی مامنی برای قوم خود یعنی اورک هاست به همین خاطر سرزمین های جنوبی را تصرف و آنها را موردور نامگذاری می کند. در فصل دوم این شخصیت به خاطر دشمنی قدیمی با سائورون با فرزندان اورک خود عزم محاضره اره گیون و مبارزه با الف های ساکن آن را می کند. بازی خیره کننده و درونگرایانه جوزف ماول و بازی قابل قبول سم هزلدین در فصل دوم به خوبی در ترکیب با چهره پردازی عالی سریال توانست وجوهی متفاوت از شخصیت عمیق و درگیر کننده آدار را به نمایش بگذارد.
1)سائورون / آناتار
سائورون شاید مهم ترین شخصیت دنیای تالکین و حداقل محوری ترین شخصیت در دوران دوم و سوم آردا دنیای ساخته شده توسط جان روئل رونالد تالکین است. در سریال ارباب حلقه ها در فصل یک چارلی ویکرز با زیرکی و طنز پنهان به خوبی توانست ترکیبی از زیرکی و حیله گری همراه با جذابیت و تاثیر گذاری را در قالب شخصیت هالبراند / سائورون به مخاطبان و دوستداران خود ارائه دهد. در فصل دوم سائورون به ادامه اغوای بزرگان سرزمین میانی پرداخته و به کار ساختن 7 حلقه دورفی و 9 حلقه ها برای انسانها می پردازد. بازی درخشان چارلی ویکرز توانسته در فصل دوم هم سائورون را ستون روایی سریال ارباب حلقه ها: حلقه های قدرت قرار دهد ولی وجود ضعف هایی مثل میل به تحقیر و شکستن زیاد شخصیت سائورون توسط سازندگان و متوازن نبودن توانایی این شخصیت در طول سریال ( در دوئل پایان فصل دوم سائورون تقریبا از گالادریل شکست می خورد ) باعث شده که حتی سائورون حلقه های قدرت هم تاثیر گذاری و جذابیت فصل اول را نداشته باشد. مشخص شدن تمام ابعاد شخصیتی دو شخصیت محوری سائورون و آدار که موتور محرک دو فصل اول سریال ارباب حلقه ها : حلقه ها قدرت بودند می تواند دست سازندگان را برای سه فصل بعدی بسته و چالشی عظیم برای آنها باشد.