مطلب ارسالی کاربران
انتقال بازیکن سابق رئال مادرید که ممکن است فوتبال را برای همیشه دگرگون کند
دادگاه عدالت اروپا قرار است این جمعه حکم خود را درباره یک دعوای حقوقی علیه قوانین نقل و انتقالات فیفا صادر کند.
سیستم جهانی نقل و انتقالات بازیکنان، ممکن است دچار تحولی بزرگ شود. اگر دادگاه عدالت اروپا در لوکزامبورگ این هفته به نفع لاسانا دیارا رأی دهد و علیه فیفا تصمیم بگیرد، شاهد تغییرات جدی خواهیم بود. این پرونده به ادعای دیارا درباره ضرر و زیانی مربوط میشود که به خاطر برخی مقررات فیفا در رابطه با بازیکنان و باشگاهها متحمل شده است.
لاسانا دیارا که سابقه بازی در تیمهای بزرگی چون رئال مادرید، چلسی، آرسنال و پاری سن ژرمن را در کارنامه خود دارد، پس از فسخ قراردادش با لوکوموتیو مسکو در سال ۲۰۱۴ نتوانست به باشگاه بلژیکی شارلوا بپیوندد. فیفا به دلیل بدهیهای پرداخت نشده او به باشگاه روسی، مجوز انتقال او را نداد و دیارا را به پرداخت ۱۰ میلیون یورو جریمه محکوم کرد.
چه سرنوشتی در انتظار لاس دیارا و بازار نقل و انتقالات است؟
لاس مدعی است که لوکوموتیو به دلیل افت عملکردش قرارداد او را لغو کرده، اما باشگاه روسی معتقد بود که او بدون مجوز در چند جلسه تمرینی شرکت نکرده است. فیفا با اعمال مقررات خود مانع انتقال او به شارلوا شد، هرچند فدراسیون فوتبال بلژیک از لاس دیارا حمایت کرد.
دیارا در ادامه پرونده خود را به دادگاههای بلژیک برد و در سال ۲۰۱۷ دادگاه تجاری شارلوا به نفع او حکم داد. دادگاه اعلام کرد که ماده ۱۷.۲ مقررات فیفا با قوانین اتحادیه اروپا، بهویژه حق آزادی جابجایی کارگران، مغایرت دارد و فیفا را به پرداخت خسارت به این هافبک فرانسوی ملزم کرد. در واکنش به این حکم، فیفا و فدراسیون بلژیک به دادگاه عدالت اروپا اعتراض کردند.
لاسانا دیارا سابقه بازی در تیمهایی مانند مارسی، چلسی، آرسنال و پورتسموث را نیز دارد.
در اظهارنظر اولیه، رئیس دادگاه از لاسانا دیارا حمایت کرد، اما حکم نهایی این جمعه توسط دادگاه عدالت اروپا صادر خواهد شد. وکیل دیارا، ژان لویی دوپون، همان وکیلی است که در پرونده تاریخی بوسمن که قوانین نقل و انتقال بازیکنان اتحادیه اروپا را برای همیشه تغییر داد، نقش داشت و شباهتهایی بین این دو پرونده دیده میشود.
در صورتی که دیارا پیروز شود، فیفا مجبور خواهد شد مواد ۱۷.۴ و ۱۷.۵ مقررات نقل و انتقال خود را که ۲۳ سال پیش با اتحادیه اروپا توافق شده بود، اصلاح کند. این اصلاحات ممکن است به این نتیجه ختم شود که باشگاههایی که بازیکنان را با فسخ یکجانبه قراردادهایشان به خدمت میگیرند، مسئول پرداخت جریمه نباشند.