طرفداری | سیفیوه شابالالا (Siphiwe Tshabalala)، متولد 25 سپتامبر 1984 در شهر سووتوی آفریقای جنوبی است. او فوتبالش را در ردههای پایه کایزرچیف آفریقای جنوبی، آغاز کرد و بعد از چند جابجایی در تیمهای رده جوانان، به افسی استارز پیوست. او اولین بازیهای خود در سطح بزرگسال را با پیراهن این باشگاه تجربه کرد. سپس کایزرچیف، بازیکن سابقش در ردههای پایه را با 100 هزار یورو بازگرداند.
شابالالا به سرعت به ترکیب ثابت باشگاه کایزرچیف، یکی از مطرحترین باشگاههای آفریقای جنوبی رسید. او در فصل اول حضورش در این باشگاه، 24 بازی، دو گل و چهار پاس گل را به ثبت رساند. این آمار در فصل دوم شابالالا، 29 بازی، شش گل و دو پاس گل بود و حاکی از پیشرفت فنی این بازیکن داشت. شابالالا که به پیراهن تیم ملی کشورش رسیده بود، در فصل سوم حضورش در کایزرچیف، آمار خود را بهبود بخشید و در 24 مسابقه، هشت گل و هشت پاس گل را ثبت کرد تا در فصل قبل از جام جهانی 2010 در کشورش، به ترکیب تیم ملی آفریقای جنوبی، خود را تحمیل کند. شابالالا هشت فصل دیگر در کایزرچیف حضور داشت و یکی از بازیکنان برتر این باشگاه بود. از بهترین فصول این بازیکن در باشگاه کایزرچیف، میتوان به فصل 14-2013 اشاره کرد که این بازیکن در 29 بازی، یک گل و 12 پاس گل را ثبت کرد. او در 11 فصل حضورش در کایزرچیف، آمار کلی 344 بازی، 55 گل و 85 پاس گل را ثبت کرد.
شابالالا که به واسطه حضور در جام جهانی 2010، در میان فوتبالدوستان سایر کشورها نیز شناسایی شده بود، با قراردادی به ارزروم اسپور در لیگ برتر ترکیه پیوست. شابالالا در تنها فصل حضورش در تیمی غیر از کشور آفریقای جنوبی، 19 بازی و یک پاس گل را ثبت کرد. او سپس راهی باشگاه آمازولو در کشورش شد و بعد از سه بازی با پیراهن این باشگاه، در 9 اوت 2021 از فوتبال خداحافظی کرد.
نام شابالالا، برای فوتبالدوستان بسیار آشناست زیرا او اولین گل جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی را به ثمر رساند. شابالالا که به واسطه فصل درخشان خود در کایزرچیف، در لیست نهایی آفریقای جنوبی در اولین میزبانی جام جهانی، قرار گرفته بود، در دقیقه 55 بازی افتتاحیه میان دو کشور آفریقای جنوبی و مکزیک، برای تیم میزبان گلزنی کرد. گل شابالالا، یکی از کاندیدهای جایزه پوشکاش و گل سال فیفا بود. اولین بازی ملی شابالالا، در سال 2006 و در بازی دوستانه مصر و آفریقای جنوبی رقم خورد که این بازیکن 29 دقیقه فرصت حضور در میدان را پیدا کرد. جام کنفدراسیونهای سال 2009، دیگر تجربه بینالمللی در رده ملی برای شابالالا بود. او در این تورنمنت به همراه آفریقای جنوبی، از گروهی با حضور عراق، نیوزیلند و اسپانیا به مرحله نیمه نهایی صعود کرد. در مرحله نیمه نهایی آفریقای جنوبی برابر برزیل بازنده شد و در ردهبندی به مصاف اسپانیا رفت. دیدار ردهبندی با پیروزی 3-2 اسپانیا در وقتهای اضافی همراه بود و یکی از گلهای این کشور آفریقایی، با پاس گل شابالالا رقم خورد. این بازیکن در چهار دوره جام ملتهای آفریقا به همراه کشورش حضور داشته و در شش بازی به میدان رفته است. 91 بازی ملی و 12 گل، حاصل کار این بازیکن در پیراهن تیم ملی آفریقای جنوبی بوده است.
آیزاک شابالالا، پدر و حادیفله روبکا، مادر سیفیوه بودند. او اولین فرزند خانواده خود بود و یک خواهر نیز دارد. شابالالا تا 19 سالگی در خانه آجری متعلق به پدربزرگ خود زندگی میکرد. او علاقه زیادی به شغل حسابداری داشت اما درنهایت فوتبالیست شد. شابالالا، از نظر کارشناسان، وینگر خوش تکنیک و سرعتی بود که شوتهای ویرانگری را با پای چپ خود میزد. او از نظر سایت گل، یکی از گزینههای ایدهآل برای ضربات ایستگاهی بوده است زیرا قوس خوبی به شوتهای خود میدهد. شابالالا مادر خود را در مراسم پاتختی از دست داد. زیرا مادرش در ابتدای این مراسم از ارتفاعی سقوط کرد. در مراسم ختم مادر شابالالا، بسیاری از افراد ورزشی مشهور آفریقای جنوبی همانند پیتسو موسیموانه، شرکت کردند. بعد از فوت مادر شابالالا، مردی با نام سامسون نانگانی، ادعا داشت که سیفیوه فرزند او بوده است اما بعد از مدتی این ادعا رد شد. این بازیکن در سال 2016 با ملکه زیبایی سابق آفریقای جنوبی، بوکانگ مونتیان (Bokang Montjane) ازدواج کرد و از او یک فرزند دارد.