علی کریمی که در ابتدا با اسم شناسنامه محمد علی کریمی پاشاکی متولد هفدهم آبان ماه سال ۱۳۵۷ و به عنوان بازیکن بازنشسته فوتبال ایران شناخته شده است. او از سال ۱۳۷۵ فوتبال را به طور حرفه ای آغاز و در سال ۱۳۹۳ به آن خاتمه داد که در کل ۱۸ سال به طول انجامید. علی کریمی در کارنامه حرفه ای بازی فوتبال در لیگ های ایران، امارات، قطر و آلمان را انجام داده است. در مستطیل سبز رنگ فوتبال به طور تخصصی به عنوان یک بازی ساز دیریبل زن مهارت خاصی داشته و به شهرت رسید. هنگام درخشش علی کریمی در بازی ها، نشریات از او با القابی همچون «جادوگر» و «مارادونای آسیا» سخن می گفتند.
در سال ۲۰۱۷ میلادی از طرف کنفدراسیون فوتبال آسیا علی کریمی به عنوان یکی از نمادهای تاریخ فوتبال آسیا برگزیده شد. همچنین در مراسم معرفی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ او از سوی فیفا با عنوان یکی از دو بازیکن برتر تاریخ فوتبال ایران اعلام شد. در نظرسنجی که برنامه تلویزیونی نود به آن اقدام کرد، او با دریافت پنجاه و دو و نیم درصد نظرات در زمره محبوب ترین فوتبالیست دو دهه اخیر (طی سال های ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۴) در کشور ایران معرفی گردیدعلی کریمی در تاریخ هفدهم آبان ماه سال ۱۳۵۷ به دنیا آمد که اسم کامل او را در شناسنامه محمد علی کریمی پاشاکی نهادند. البته او در بزرگسالی کلمه پاشاکی را از فامیلی خود حذف نمود. محل تولد و زندگانی او از همان دوران کودکی شهر کرج بوده و فرزند چهارم خانواده میباشد. او و خانواده اش دارای اصلیت لاهیجانی هستند.
پدرش به نام ولی اله کریمی در سالهای جوانی زمانی که در استان گیلان زندگی می کرد به بازی فوتبال می پرداخت و مادرش آببند پاشاکی خانه دار است. علی دارای سه برادر و یک خواهر می باشد از ابتدای دوران تحصیل تا سال سوم راهنمایی سطح دروس و نمرات او بسیار ممتاز بود ولی در دوران متوسطه به شدت وضعیت تحصیلی او تنزل می یابد. در نهایت او به دریافت مدرک دیپلم بسنده کرده و سپس تمام هم و غم خود را بر روی بازی فوتبال می گذارد. علی پس از خاتمه دوران متوسطه و اخذ مدرک دیپلم، همچون فرشید برادر بزرگترش به شکل حرفه ای فوتبال را آغاز کرده و مدت زمان کوتاهی هم با او هم بازی بود.
علی در سال ۱۳۷۸ زمانی که در سن ۲۱ سالگی بود با سحر داوری پیوند ازدواج میبندد. حاصل ازدواج آنها داشتن دو پسر به نامهای هاوش و هیرسا و یک دختر به نام هیما می باشد.
علی کریمی در گفتگویی یکی از عوامل اصلی پیروزی و جهش در زندگی را ازدواجش در سن پایین بیان کرده است. او در پاسخ به سوالی که در خصوص تمایل او به روی آوردن فرزندانش به فوتبال حرفه ای گفته است، این موضوع برای من بسیار خوشایند است ولی هیچ اجباری برای این انتخاب در مورد ندارد و بهتر است آنها خودشان بر طبق علایق و تمایلشان مسیر آینده را تعیین کنند. همسر علی کریمی رغبت و تمایل زیادی به بازی فوتبال ندارد.
همچنین او در ادامه گفته بود من واقعاً نسبت به خانواده ام عشق می ورزم، روابط صمیمی و دوستانهای با فرزندانم دارم. ارتباط ما بیشتر به شکل مصاحب و رفیق برقرار است تا نسبت پدر و فرزندان. از نظر من داشتن خانواده رکن اصلی زندگی بوده و بدون داشتن خانواده زندگی کردن غیر ممکن می شود..علی کریمی در سال ۲۰۰۵ به باشگاه بایرن مونیخ آلمان ملحق شد و توانست در طی دو سال قرار گرفتن در این باشگاه، شرکت در ۴۲ بازی رسمی، قهرمانی جام حذفی آلمان و بوندس لیگا را در کارنامه خود ثبت کند. پس از آن او به همراه تیم ملی ایران در جام جهانی سال ۲۰۰۶ حضور یافت و در جام ملت های آسیا سال ۲۰۰۷ نیز شرکت کرده بود. پس از آن علی کریمی به تیم القطر در لیگ ستاره گان قطر پیوست و پس از گذشت یکسال مجددا به همراه پرسپولیس در لیگ برتر فوتبال ایران بازگشت که تا مدت یک سال در تیم پرسپولیس باقی ماند. در ادامه علی کریمی با ملحق شدن به تیم استیل آذین یک و نیم فصل را شرکت کرده و در نیم فصل دوم سال ۲۰۱۱–۲۰۱۰ به باشگاه شالکه آلمان ملحق گشت که موفق به دریافت قهرمانی جام حذفی آلمان برای دومین بار شد.