طرفداری | جام جهانی 2018 هم به مانند 2014 برای مردم ایران جوی خاطرهانگیز داشت. جمله " زمانی که حال مردم بهتر بود " را احتمالا هرباری که در محفلی سخن از این دو جام جهانی میشود، از اعضای آن محفل میشنویم. جو یکدل جامعه برای لحظهشماری بازیهای ایران، استرس همگانیای که تمام روزهای هفته با مردم بود و تمایل عمومی به موفقیت تیم ملی از مصادیق این "حال بهتر فوتبالی مردم" است.
دیدار اول جام جهانی 2018 روسیه را بردیم. عجب بردی! عجب مسابقهای! در دیداری که برایمان احساس غرور خاصی بههمراه داشت مراکش را شکست دادیم. البته آن دیدار کم چاشنی شانس برایمان به همراه نداشت. در طول بازی بارها از خوردن گل گریختیم و در پایان هم با گلی که مراکشی ها به خودشان زدند، برد را برای خود برداشتیم. اسپانیا و پرتغال هم ساعاتی بعد در دیدار آخرشب به تساوی 3-3 رضایت دادند تا تیم ملی ایران برای اولین بار در تاریخش به صدر جدول گروهی که درآن حضور دارد برسد.
صبح 30 خرداد است و گمانهزنیها برای ترکیب ایران کم نیست. سعید عزتاللهی پس از غیبت در دیدار اول به دلیل محرومیت قطعا در بازیای که نیاز به جنگندگی بالا دارد به ترکیب ایران برخواهد گشت اما به جای چه کسی، مسعود شجاعی یا کریم انصاری فرد؟ مهدی طارمی نیز در بازی با مراکش از وقتی به زمین آمد نمایش مثبتی داشت و احتمالا او هم به ترکیب اصلی برسد اما آیا کارلوس کیروش آقای گل لیگ هلند را نیمکت نشین میکند یا قلمش روی نام وحید امیری خواهد بود؟ به هرحال هرچه به شروع بازی نزدیک میشویم استرس و هیجان افزایش پیدا میکند. ترکیب ها اعلام و 11 مرد کیروش و هیرو مشخص میگردند.
ترکیب تیم ملی ایران :
علیرضا بیرانوند، احسان حاجصفی، مجید حسینی، مرتضی پورعلیگنجی، رامین رضاییان، امید ابراهیمی، سعید عزتاللهی، وحید امیری، مهدی طارمی، سردار آزمون و کریم انصاریفرد
ترکیب تیم ملی اسپانیا :
داوید دخیا، دنیل کارواخال، جرارد پیکه، سرخیو راموس، جوردی آلبا، سرخیو بوسکتس، داوید سیلوا، آندرس اینیستا، ایسکو، لوکاس وازکز و دیگو کوستا
بازیکنان برای گرم کردن وارد زمین میشوند و مردم در خانه آماده شروع بازی میشوند. این بازی باعث یک اتفاق تاریخی برای فوتبال ما در خارج از زمین مسابقه هم شد. فدراسیون فوتبال با همکاری شورای تامین و مسئولین ورزشگاه آزادی با استفاده از یک نمایشگر بزرگ اقدام به پخش مسابقه تیم ملی در این ورزشگاه کردند و به خانوادهها اجازه حضور در آن داده شدهاست و این بدان معناست که بانوان ایرانی بعد از بیش از 20 سال فرصت حضور در ورزشگاههای فوتبال را بهدست میآورند، حتی اگر بازی زندهای جلوی چشمانشان برگزار نشود.
بازی راس ساعت 22:30 به وقت تهران با سوت آندرس کونیای اروگوئهای در ورزشگاه کرستوفسکی شهر کازان آغاز میشود. ایران با لباس های یکدست قرمز و اسپانیا با لباسهای یک دست خاکستری بازی میکنند. بازی در تلویزیون ایران با صدای جواد خیابانی پخش میشود.
ایران تحت فشار بازی را آغاز کردهاست. 20 دقیقه ابتدایی، مطابق انتظار با مالکیت توپ بیشتر اسپانیا همراه است. ایسکو بهشدت روی فرم و با کیفیت بازی میکند و نبض بازی را بههمراه اینیستا در دست دارد. بازیکنان ایران نیز در دفاع و قطع و دفع توپ بسیار منسجم عمل میکنند و جلوی حملات ماتادورها را میگیرند، تا جایی که در این مدت موقعیت خاصی روی دروازه ایران پدید نمیآید اما بازیکنان اسپانیا به نوعی پشت محوطه خیمه زدهاند. در مقابل شاگردان کی روش در پیشروی ضدحملات خطرناک نشان میدهند اما پشت محوطه جریمه حریف، با عجله توپ ها را لو می دهند و حرکات خود را بینتیجه میگذارند. ایران در دفاع با اعتماد به نفس عمل میکند و اگر بتواند این مهم را به خطوط جلوتر نیز انتقال دهد میشود برای این اسپانیا بیشتر مشکلساز شد. بازی ایران در مقابل اسپانیای قدرتمند که در بازی قبل نشان داده گل زدن برایش دشوار نیست، کاملا قابل قبول و منطقی جلوه میکند. وحید امیری یکی از بهترین بازیکنان تیم بوده و با اعتماد به نفس و تلاش خاصی در زمین حاضر شده است. بهتر است دفاع خوب ایران با ندادن خطاهای زیاد پشت محوطه جریمه خودی به اسپانیا فرصت موقعیت ساختن از روی ضربات آزاد را ندهد زیرا در ضربات آزاد، راموس، پیکه، دیگو کوستا و بوسکتس با قدرت سرزنی به جلو میآیند. دقیقه 25، ضربه آزاد مستقیم داوید سیلوا می توانست خطرناک باشد اما زاویه مناسبی نداشت و بیرانوند به خوبی توپ را مهار کرد.
کم کم فشار اسپانیا بیشتر میشود و در 15 دقیقه پایانی نیمه اول به اوج میرسد. این حال نیمه اول تقریبا بدون خطر صد در صد روی دروازه ایران، با نتیجه 0-0 به پایان میرسد.
اسپانیا نیمه دوم را بسیار هجومیتر از نیمه اول آغاز میکند. در دقیقه 49 و 50 دو موقعیت بسیار خطرناک برای اسپانیا توسط مدافعان و دروازه بان ما مهار میشود. اسپانیا در آستانه گلزنی بود اما واکنش زیبای بیرانوند، باعث میشود شوت بوسکتس وارد دروازه ما نشود. در دقیقه 54 نفس در سینهها حبس شد. ارسال بلند امیری با دفع ناقص مدافعان اسپانیا به کریم انصاریفرد میرسد و شوت محکم و سرضرب او با فاصله ای اندک از کنار دروازه به بیرون میرفت. آری! ما هم میتوانیم حمله کنیم و خطرناک ظاهر شویم.
گل اول برای اسپانیا! ما این همه توپ را با موفقیت دفع نکردیم که چنین گل مفتی بخوریم ...
در دقیقه 54، اینیستا چند بازیکن ما را دریبل میزند و از مرکز زمین توپ را به دیگو کوستا در محوطه جریمه میرساند. رامین رضاییان قصد داشت توپ را دفع کند اما ضربه او با برخورد به پای دیگو کوستا وارد دروازه خودمان میشود.
پس از دریافت گل ما کمی جلو میکشیم. در دقیقه 60 ارسال خوب امید ابراهیمی از سمت راست می توانست باعث گلزنی ما شود اما ضربه سر خطرناک و زیبای طارمی از کنار دروازه اسپانیا به بیرون رفت. گل زدیم اما وای بر ما! آفساید. زودتر از هرچیزی از توقف خوشحالی امید ابراهیمی متوجه میشویم چیزی درست نیست. در دقیقه 62 ما روی ارسال یک ضربه آزاد توسط سعید عزت اللهی به گل میرسیم اما پس از چند ثانیه پرچم کمک داور بالا میآید و پس از بررسی مجدد توسط VAR داور آفساید را اعلام میکند . در این دقایق ما بازی فوقالعادهای به نمایش گذاشتیم.
در دقیقه 70، در یک موقعیت بسیار خطرناک برای اسپانیا، رضاییان توپ را از روی خط دروازه در مقابل پیکه جمع میکند تا گل دوم را دریافت نکنیم. ایران جلو بازی میکند و احساس غروری وجودمان را نوازش میکند. در دقیقه 81، وحید امیری با یک حرکت استثنایی، توپ را از بین پاهای پیکه عبور میدهد و توپ را روی دروازه سانتر میکند اما ضربه خطرناک مهدی طارمی، بالاتر از مدافعان حریف با اختلاف کمی از بالای دروازه به بیرون میرود. در نهایت بازی در حالی با نتیجه 1-0 به سود اسپانیا به پایان میرسد که ایران کاملا شایسته کسب امتیاز بود.
اما پس از سوت پایان، مردم برخی از شهرهای ایران از جمله تهران، اصفهان، اهواز، لاهیجان و ... که از نمایش ایران علیرغم باخت احساس غرور و رضایت میکردند به خیابانها آمدند و با در دست داشتن پرچم ایران به حمایت از بازیکنان تیم ملی پرداختند و امیدوار بودند که در بازی سوم آن اتفاقی که باید، رخ دهد و ایران برای اولین بار راهی مرحله حذفی جام جهانی شود.