١. فولکسواگن
درآمد: ۳۰۲ میلیارد دلار
گروه فولکسواگن یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودرو در جهان است و دفتر مرکزی آن در ولفسبورگ آلمان قرار دارد. این گروه از دو بخش کلی تشکیل شده است: بخش خودرو و بخش خدمات مالی. خودروهای سواری، تجاری و حوزههای تجاری مهندسی نیرو در بخش خودرو فعالیت دارند.
این گروه به داشتن نامهای بزرگ خودرویی مانند خودروهای سواری فولکسواگن، آئودی، سئات، اشکودا و غیره شهرت دارد. فولکسواگن با این استراتژی که از نظر نوآوری و هوشمندی، خودروساز پیشرو در جهان باشد، ۷ اصل را سرلوحه خود قرار داده است: مسئولیت، احترام، همکاری، یادگیری، اعتماد، نگرش قوی نسبت به موفقیت و عزم راسخ که اشتیاق کارکنان را برای کار و مقابله با چالشها حفظ میکند.
این شرکت برنامه آینده خود را با نام «باهم ـ استراتژی ۲۰۲۵» به منظور متحول کردن کسبوکار اصلی خودروسازی خود راهاندازی کرده است و علاوه بر سایر موارد، اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۳۰ خودروی تمام برقی را روانه بازار خواهد کرد.
۲. تویوتا موتورز
درآمد: ۲۴۵ میلیارد دلار
رتبه دوم رده بندی شرکت های خودروسازی جهان به تویوتا اختصاص دارد. شرکت تویوتا موتورز بزرگترین خودروساز جهان است. تویوتا شرکت چندملیتی ژاپنی است که در بازارهای جهانی، حضوری درخشان و موفق دارد. دفتر مرکزی این شرکت در آیچی ژاپن قرار گرفته است.
میتوان تویوتا را یکی از بزرگترین شرکتهای جهانی به لحاظ درآمد دانست. این شرکت از طریق ۵۰ کارخانه تولیدی در ۳۰ کشور جهان، به فعالیت تولیدی خود ادامه میدهد.
این کشورها در تمام مناطق جهان، از جمله آمریکای شمالی، آمریکای لاتین، آفریقا، آسیا ـ اقیانوسیه و اروپا قرار دارند. این شرکت که اخیراً ۷۵ سالگی خود را جشن گرفته است، تعهد خود را نسبت به انجام نوآوریهایی در جهت پیشرفت در عرصه موتور اسپرت، اعلام کرده است.
تویوتا همچنین ابتکاراتی را برای مشارکت دادن مشتریان به سمت آیندهای که رؤیای آن را دارند انجام داده است. این شرکت ژاپنی با معرفی «مفهوم مدیریت ایمنی یکپارچه» تعهد خود را در زمینه ایمنی نیز نشان داده است.
تویوتا از طریق این سازوکار، راننده را در مرحله از رانندگی «پارک کردن، ایمنی فعال، ایمنی پیش از برخورد، ایمنی غیرفعال و نجات) با یکپارچهسازی تمام سیستمها، پشتیبانی میکند. پنج اصل ترسیم شده در چشمانداز آینده تویوتا عبارتند از: پاسخگویی به تمام چالشها برای تحقق این چشمانداز، کایزن ـ تلاش برای بهبود مستمر، گنشی گنبوتسو ـ یافتن حقایق درست برای اتخاذ تصمیم درست، اعتماد متقابل و کار تیمی برای انجام تعهدات خود نسبت به کیفیت، نوآوری و پایداری.
در حال حاضر بیش از ۳۵هزار نفر در سراسر جهان در مجموعه تویوتا مشغول به کار هستند.
۳. دایملر
درآمد: ۱۷۴ میلیارد دلار
دایملر آ گ یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و تأمینکنندگان خودروهای باکیفیت و تجاری در سراسر جهان است. دایملر، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای لوکس درجه یک، از سال ۱۸۸۶ تأسیس شد و نزدیک به یک و نیم قرن سابقه دارد.
دفتر مرکزی دایملر در اشتوتگارت آلمان بنا شده است. این شرکت از طریق خودروهای سواری بنز، کامیونهای دایملر، انواع وانت، اتوبوسها و خدمات مالی، با قدرت در بازار جهانی خودرو حضور پیدا کرده است.
مرسدس بنز هم به عنوان یکی از زیرمجموعههای دایملر، از مطرحترین تحت برندهای دایملر است که متخصص تولید خودروهای لوکس و باکیفیت است.
این شرکت در بخش خودروهای برقی هم عملکرد بسیار خوبی دارد و ۱۳۰هزار دستگاه خودروی هوشمند برقی در سراسر جهان به فروش رسانده است.
یکی از رکوردهای مرسدس بنز، افزایش میزان فروش ماهانه به مدت بیش از چهار سال و بدون وقفه است. دایملر برای پیشبرد اهداف آیندهنگرانه خود با شرکت بوش برای توسعه رانندگی خودکار همکاری میکند.
۴. فورد
درآمد: ۱۳۵ میلیارد دلار
نمیشود از رده بندی شرکت های خودروسازی جهان حرف زد و نام فورد را نیاورد. شرکت خودروسازی فورد خودروساز آمریکایی چندملیتی است که در سال ۱۹۱۹ و در دلاویر آمریکا تأسیس شد. این شرکت با خرید کارخانه میشیگان، که به خودروسازی فورد هم معروف بود و از سال ۱۹۰۳ برای تولید و فروش خودروهایی که توسط هنری فورد تأسیس شده بود، آغاز به کار کرد.
فورد با حدود ۲۰۰هزار کارمند در سراسر جهان، خط کاملی از خودروهای سواری، کامیونها، خودروهای برقی و غیره را راهاندازی کرده است و به مشتریان خدمات ارائه میدهد. از جمله دیگر برندهای فورد میتوان به لینکلن هم اشاره کرد.
داستان بازگشت فورد از رکود بزرگ سال ۲۰۰۸ میتواند الگوی خوبی برای الهام گرفتن سایر شرکتها باشد. این شرکت از طریق تجدیدساختار و انرژی بخشیدن به تجارت خود، توانست به این موفقیت دست پیدا کند. از همین رو توانست پس از آن رکود، تبدیل به یکی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی به لحاظ میزان فروش شود.
این شرکت همچنین در سال گذشته چندین مدل خودرو را روانه بازار کرده که از این میان میتوان به F-150, EcoSport, Focus Electric، فیستا و Expedition کاملاً جدید و همینطور نسل جدید لینکلن نویگیتور اشاره کرد که هر کدام از این مدلها در کلاسهای خود جزو بهترینهای جهان هستند. اصول فورد عبارتند از: محصول کار مردم و سود آن، جایی که احساس میکنند افرادشان منبع قدرت آنها هستند و محصولاتشان نتیجه تلاش مستمر آنها بوده و سود معیاری است برای برآورده کردن نیازهای مشتریان.
۵. جنرال موتورز
درآمد: ۱۳۰ میلیارد دلار
جنرال موتورز شرکت خودروسازی جهانی است که در سال ۱۹۰۸ تأسیس شد. این شرکت با دفتر مرکزی جهانی خود در دیترویت آمریکا، فعالیتهای خود را در پنج قاره جهان مدیریت میکند.
جنرال موتورز با ۱۸۰هزار کارمند از بیش از ۷۰ملیت مختلف، تیم بسیار متنوع و در عین حال اختصاصی دارد. این کارخانه با هشت برند متمایز و مشهور شامل بیوک، جیامسی، کادیلاک، هولدن، بائوجون، وولینگ و جیفانگ در بازار جهانی فعالیت میکند.
این شرکت طیف گستردهای از وسایل نقلیه از خودروهای برقی تا وانتهای سنگین وزن را از طریق شبکه فروش جهانی خود در دنیا ارائه میدهد. یکی از موفقترین خودروهای این شرکت در سالهای گذشته، شورولت بولت برقی بوده که با یک بار شارژ کامل تا ۳۷۰ کیلومتر را میپیماید.
در حال حاضر مدلهای طراحی شده از سوی جنرال موتورز برای سنجش تصادف به یکی از استانداردهای رایج در دنیای خودرو تبدیل شدهاند و از این لحاظ نیز جزو خودروسازان پیشروی این صنعت محسوب میشود.
|