به نام خدا
۱۰ خواننده برتر تاریخ ایران
لیست بدون رتبه بندی
۱ -محسن چاووشی
تاریخ تولد: ۸ مرداد ۱۳۵۸
پیج اینستاگرام:mohsenchavoshi@
آهنگهای معروف: برقص آ، طاق ثریا، او، ضمیر خودسر، جمعه، باب دلمی، کجا بودی، خوزستان، سالی بی بهار، بیست هزار آرزو، کجایی
سبک: پاپ، راک، الکترونیک، دنس پاپ، ترنس، دابستپ، فانک راک، سنتی
محسن چاوشی حسینی، زاده خرمشهر، یکی از خوانندگانی است که بهواسطه صدای خاص خود جایگاهی ویژه در لیست خواننده های ایرانی دارد. او پس از پایان خدمت سربازی، پا به عرصه موسیقی گذاشت و در سال ۱۳۸۲ اولین آلبوم خود با نام «نفرین» را منتشر کرد. محسن چاوشی آهنگهای دلنشین زیادی در کارنامه کاری خود دارد؛ اما آهنگی که او را به اوج شهرت رساند، آهنگ «کجایی» با همخوانی سینا سرلک برای سریال شهرزاد بود.
این خواننده تا به حال در چندین فعالیت خیرخواهانه شرکت کرده که میتوان میان آنها به آزادسازی ۳۷۰ تن از زندانیان جرایم غیرعمد و کمک به افراد با بیماریهای شدید اشاره کرد. جالب است بدانید که محسن چاوشی تا کنون هیچ کنسرتی برگزار نکرده و از همین جهت مورد حمله برخی از افراد قرار گرفته است.
تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۲۹
پیج اینستاگرام: deghbali@
آهنگهای معروف: شقایق، چشم من، دوباره میسازمت وطن، بچهها، خانه، شام مهتاب، فریاد زیر آب، شکنجهگر، جشن دلتنگی، ای عشق، دنیای این روزهای من، سراب رد پای تو
سبک: پاپ، راک
۲-داریوش اقبالیزاده
متولد شهر تهران، یکی از بهترین خوانندگان ایرانی است که از سن ۱۹ سالگی به طور رسمی وارد دنیای موسیقی شد. او با همین آهنگ یعنی «به من نگو دوستت دارم» از همان ابتدا به شهرت دست یافت. داریوش اقبالی یکی از خوانندههای سیاسی محسوب میشود که در زمان حکومت محمدرضا شاه چندین بار دستگیر شد. او همچنین بابت کارهای خیرخواهانهاش و انتشار آهنگهایی به نشانه اعتراض به بعضی مشکلات، از فعالان اجتماعی ایرانی به شمار میاید.
داریوش اقبالی آهنگهایی در کارنامه کاری خود دارد که بهعنوان آثار ماندگار ایرانی شناخته میشوند. از جمله این آثار میتوان به آهنگ دستای تو، بوی گندم و یاور همیشه مومن اشاره کرد. او همچنین پیش از انقلاب اسلامی، به بازی در چندین فیلم از جمله فیلم «فریاد زیر آب» پرداخته است
۲-هایده
تاریخ تولد: ۲۱ فروردین ۱۳۲۱
پیج اینستاگرام: –
آهنگهای معروف: ساقی، سوغاتی، شب عشق، ای خدا، شانههایت، افسانه هستی، نگو نمیام، گل سنگم، سیاه چشمون، راوی، پادشاه خوبان، شیرین جان، تو که نیستی، دل دیوونه
سبک: پاپ، سنتی ایرانی
معصومه ددهبالا ملقب به هایده، یکی از تکرارنشدنیترین خوانندههای تاریخ ایران به شمار میرود. او بهواسطه رنج صدای فوقالعادهاش میتواند جایگاهی میان بهترین خوانندگان زن جهان داشته باشد. جالب است بدانید پیش از اینکه هایده شروع به کار کند، مهستی، خواهر کوچکتر او در دنیای خوانندگی فعالیت میکرد و یکی از بهترین خواننده های ایرانی به شمار میآمد. هایده توسط علی تجویدی کشف شد و با راهنماییهای او توانست به طور رسمی وارد این عرصه شود.
اولین آهنگی که توسط هایده اجرا شد، ساخته علی تجویدی به نام «آزاده» بود که به شهرت بالایی دست یافت. در پی این موضوع، او چندین اثر از دیگر آهنگسازان را اجرا کرد و در نهایت با انتشار آلبوم «شب عشق» به اوج شهرت خود رسید. لازم به ذکر است که این آلبوم پرفروشترین آلبوم دهه شصت از شرکت ترانه رکوردز محسوب میشود. بانو هایده در ۳۰ دی ۱۳۶۸، بر اثر سکته قلبی چشم از جهان فروبست
۳-گوگوش
تاریخ تولد: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۹
پیج اینستاگرام: googoosh@
آهنگهای معروف: من آمدهام، دو پنجره، پل، غریبه آشنا، هجرت، خوابم یا بیدارم، برای من، عشق، مخلوق، بیقرار
سبک: پاپ
گوگوش با نام شناسنامهای فائقه آتشین، یکی از بهترین خواننده های ایرانی زن است که حرفه خود را با بازیگری شروع کرد. او بهواسطه پدرش از سنین کم در فیلمها بازی میکرد و آواز میخواند. گوگوش که در کنار بازیگری، به خوانندگی هم میپرداخت، با خواندن آهنگهایی که دیگر آهنگسازان از جمله حسن شماعیزاده برای او نوشته بودند، به شهرت رسید. شهرت گوگوش به حدی بود که از سبک خوانندگیاش گرفته تا مدل مو و لباس، الگوی افراد زیادی قرار گرفت.
۴-ابی
آهنگی که نقطه اوجی در کارنامه کاری گوگوش محسوب میشود، آهنگ «هجرت» ساخته ناصر چشمآذر است. در نهایت گوگوش پس از انقلاب مدتی بهصورت محدود به خوانندگی میپرداخت تا اینکه توانست از ایران برود و فعالیت رسمی خود را از سر گیرد. آلبوم «زرتشت» اولین آلبوم او پس از رفتن از ایران بود. گوگوش از جمله خوانندگان ایرانی است که بزرگترین کنسرتها را برگزار کرده و مخاطبان بسیاری دارد. گفته میشود کنسرتهای گوگوش از گرانترین کنسرتها در دبی بهحساب میایند.
تاریخ تولد: ۲۹ خرداد ۱۳۲۸
پیج اینستاگرام: ebi@
آهنگهای معروف: کی اشکاتو پاک میکنه، خانم گل، خالی، مست چشات، قصه عشق، شب زده، گریز، درخت، نوازش، عطر تو، قبله، مدادرنگی، ستاره سربی
سبک: پاپ
ابراهیم حامدی ملقب به ابی، یکی از خوش صداترین خواننده های ایرانی قدیمی محسوب میشود که آهنگهایی فراموشنشدنی در کارنامه کاری خود گنجانده است. او متولد استان تهران است و هماکنون در آمریکا زندگی میکند. ابی میگوید از کودکی به موسیقی علاقه داشته و در خانه بهعنوان تفریح برای خود آواز میخوانده و در مدرسه هم قرائت قرآن با او بوده است. او در ابتدای ورود خود به دنیای موسیقی، در گروه سان بویز و سپس بلک کتز فعالیت میکرد و در نهایت آهنگ مستقل خود به نام «عطش» را منتشر کرد.
ابی معتقد است که آهنگی که او را به شهرت رساند، آهنگ «شب» است. او همچنین یکی از بهترین خواننده های ایرانی است که در زمینههای سیاسی هم فعالیت داشته و از او بهعنوان خوانندهای سیاسی یاد میکنند. ابی تا به حال آهنگهایی نظیر «خلیج فارس» و «خانه سرخ است» منتشر کرده که مضامین سیاسی دارند.
۵-سیاوش قمیشی
تاریخ تولد: ۲۱ خرداد ۱۳۲۴
پیج اینستاگرام: ghomayshi@
آهنگهای معروف: عاشق، غروب، فرنگیس، جزیره، خدا جون، تو بارون که رفتی، دریای مغرب، بارون، سرنوشت، گذشت، تردید، عسل بانو، طلوع، پنجره، میلاد، پرنده، پرواز
سبک: پاپ، ترنس، راک، بلوز، هاوس
سیاوش قمیشی از جمله خوانندگانی است که جایگاهی ویژه در لیست بهترین خواننده های ایرانی قدیمی دارد. او متولد شهر اهواز است و هماکنون در لس آنجلس سکونت دارد. سیاوش قمیشی از بااستعدادترین خوانندهها محسوب میشود که ترانهنویسی، آهنگسازی، تنظیم و خوانندگی بسیاری از آهنگهایش با خود او بوده است. او در کودکی با پیانو به موسیقی علاقهمند شد و در ۱۳ سالگی توانست نظر ضیا، خواننده ایرانی را جلب کند. سیاوش قمیشی در نهایت با وجود برخی از مشکلات موفق به کسب کارشناسی ارشد در رشته آهنگسازی از یکی از دانشگاههای لندن شد.
اولین آلبوم رسمی سیاوش قمیشی آلبوم «عروسک شب» بود و پس از آن حدود ۱۸ آلبوم دیگر تا سال ۱۳۹۶ منتشر کرد. همچنین لازم به ذکر است، سیاوش قمیشی برای دیگر بهترین خواننده های ایرانی آهنگسازی کرده که از میان آنها میتوان به آهنگهای «کی اشکاتو پاک میکنه» از ابی، «چی صدا کنم تو رو» از لیلا فروهر و «گل بارونزده» از داریوش اشاره کرد.
۶-محمد رضا شجریان
تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۱۹
پیج اینستاگرام: officialshajarian@
آهنگهای معروف: سمن بویان، یاد باد، بوی باران، آسمان عشق، رندان مست، بی تو به سر نمی شود، سخن عشق
سبک: سنتی
محمدرضا شجریان، نغمهپرداز و آوازخوان نامدار موسیقی سنتی ایرانی، در اول مهر ۱۳۱۹ در شهر مشهد دیده به جهان گشود. او در سایه تعالیم پدر که خود که صوت دلنشین و رسا برخوردار بود، استعداد خدادادی خود را پرورش داد و به قاری برجسته قرآن تبدیل شد. طرفداران اشتاد شجریان او را باعناوینی چون استاد آواز ایران و خسرو آواز ایران شناخته میشود.
بسیاری از مردم ایران او را مهمترین چهره موسیقی ایرانی و یکی از نمادهای برجسته فرهنگ و موسیقی ایرانزمین میدانند. استاد شجریان جایزه خداوندگار موسیقی را از بنیاد آقاخان دریافت کرده است. همچنین، سامالدین سراج، حمیدرضا نوربخش، علی جهاندار، بیژن کامکار، سینا سرلک و پسرش همایون ازجمله شاگردان برجسته این استاد آواز بهشمار میروند.
۷-شادمهر
تاریخ تولد: ۷ بهمن ۱۳۵۱
پیج اینستاگرام: realshadmehr@
آهنگهای معروف: روز سرد، انتخاب، بیاحساس، دست من نیست، تقدیر، حالم عوض میشه، یخ زدم، همیشگی، قلب من، ادامه میدمت، رابطه، دور شدی، جنگ دلم، حس خوبیه
سبک: پاپ
کم پیش میاید از کسی نام بهترین خواننده های ایرانی را بپرسید و در پاسخ نام شادمهر عقیلی میان آنها نباشد. او متولد شهر تهران است و از کودکی به سازهای موسیقی علاقه نشان میداد. شادمهر عقیلی با انتشار آلبوم بیکلام به نام «بهار من»، وارد دنیای موسیقی شد و به دنبال آن همکاریاش با صداوسیما را آغاز کرد. آلبوم «دهاتی» سومین آلبوم اوست که توانست در تاریخ موسیقی ایران رکوردشکنی کند و شادمهر عقیلی را به اوج شهرت برساند.
او کمی بعد ایران را به مقصد کانادا ترک کرد و هماکنون در آمریکا سکونت دارد. شادمهر عقیلی پس از مهاجرت به حرفه خود ادامه داد و آلبومهای بینظیری را به کارنامه کاری خود افزود. از جمله آلبومهای مذکور میتوان به آلبوم پاپکورن، تقدیر، تجربه و تجربه کن اشاره کرد که آلبوم تقدیر از بهترین کارهای شادمهر عقیلی محسوب میشود.
۸- معین
تاریخ تولد: ۲۹ دی ۱۳۳۰
پیج اینستاگرام: n.moein@
آهنگهای معروف: بیقرار، کل دنیامی، فقط تو، قسم نخور، صبحت بخیر، سایه، تمنا، بهانه، شمال، عاشقانه، پرنده، ملاقات، الهه ناز، خاطره، سفره
سبک: پاپ، سنتی ایرانی
اگر به دنبال اسم خواننده های معروف ایرانی باشیم، قطعاً نام معین را در لیست خواهیم دید. نصرالله معین نجفآبادی، ملقب به معین، زاده نجفآباد واقع در استان اصفهان است که هماکنون در آمریکا اقامت دارد. معین که از کودکی مشتاق موسیقی بود، نهایتاً در سن ۲۷ سالگی به طور رسمی اولین آهنگ خود را به نام «یکی را دوست میدارم» منتشر کرد. او با همین آهنگ توانست به شهرت زیادی دست یابد و تبدیل به یکی از بهترین خواننده های ایرانی شود.
معین اولین آلبوم خود را در سال ۱۳۶۰ منتشر کرد و به طور پیاپی آلبومهایی محبوب به کارنامه کاری خود اضافه میکرد. در نهایت او در سال ۱۳۸۱، آلبوم «لحظهها» را روانه دنیای موسیقی کرده و غوغایی در آن به پا کرد. معین تا به حال بیش از ۲۵ آلبوم و تعداد زیادی تک آهنگ منتشر کرده که بیشتر آنها میان شنیدنیترین آهنگهای فارسی مینشینند
۹-مهستی
تاریخ تولد: ۲۵ آبان ۱۳۲۵
پیج اینستاگرام: ندارد
آهنگهای معروف: مسافر، مونس، میخونه بی شرابه، در بسته، لبخند، حوصله عاشقی ندارم، بی محبت، عزیزم
سبک: سنتی ، پاپ
سال ۱۳۲۵ در تهران، ستاره ای در آسمان موسیقی ایران به نام مهستی متولد شد. مهستی، با صدایی دلنشین و روحنواز، مسیر پرفروغی را در دنیای موسیقی آغاز کرد. استعداد او در نوجوانی توسط پرویز یاحقی، آهنگساز برجسته، کشف شد و خواهر بزرگترش، هایده، که خود از بزرگان موسیقی پاپ ایران بود، در این مسیر او را یاری رساند.
نام مهستی برگرفته از نام شاعر نامدار ایرانی، مهستی گنجوی، بود. صدای او برای اولین بار در برنامه گلهای رنگارنگ رادیو ملی ایران در دهه چهل به گوش مردم رسید. این آوازها، دریچهای نو به دنیای موسیقی ایران گشود و مهستی را به محبوب دلها در دهههای چهل و پنجاه تبدیل کرد.
مهستی درطول دوران فعالیت هنری خود، بیش از ۳۵ آلبوم منتشر کرد و بهعنوان یکی از برجستهترین خوانندگان موسیقی سنتی و پاپ ایرانی شناخته شد. در سال ۲۰۰۵، آکادمی جهانی هنر، ادبیات و رسانهها از ۴۰ سال فعالیت هنریش تقدیر کرد. درنهایت این ستاره در سال ۱۳۸۶ درگذشت، اما صدای دلنشین و خاطرات ماندگار او همچنان در قلب مردم ایران زنده است.
۱۰-حمیرا
تاریخ تولد: ۲۶ اسفند ۱۳۲۳
پیج اینستاگرام: صفحه اینستاگرام فعالی ندارد.
آهنگهای معروف: مهتاب عشق ، هدیه، خواب و خیال ، سرنوشت ، منتظر به راه
سبک: آواز دشتی، تصنیف
حمیرا با نام اصلی پروانه امیرافشاری خوانندهٔ مشهور قبل از انقلاب اهل ایران و یکی از چهره های ماندگار موسیقی سنتی ایران است. او فعالیت حرفه ای خود را در سال ۴۴ با آهنگ سازی استادش علی تجویدی آغاز کرد. حمیرا کنار صدای زیبای خود تحریرهای احساسی خوبی داشت و در سبک های مختلف از جمله سنتی و تصنیف مهارت داشت. او در طول فعالیت هنری خود با پرویز یاحقی، محمدرضا شجریان، همایون خرم، بیژن ترقی، ابوالحسن صبا، و حسین گل گلاب همکاری کرد.حمیرا بعد از انقلاب به همراه همسرش به آمریکا مهاجرت کرد و در آنجا فعالیتهای هنری خود را ادامه داد. او در سالهای بعد از انقلاب کنسرتهای متعددی در کشورهای مختلف جهان برگزار کرد و آلبومهای متعددی منتشر کرد. حمیرا در طول دوران فعالیت هنری خود جوایز متعددی از جمله جایزهٔ باربد و جایزهٔ همایون خرم را کسب کرده است
لیست بدون ردهبندی هست>>>