طرفداری | پس از اخراج حسن صالح حمیدزیچ از سمت مدیریت ورزشی، هیچ جایگزینی برای او انتخاب نشد تا یک کارگروه در بایرن مونیخ برای بر عهده گرفتن مسئولیت پنجره نقلوانتقالات تابستانی گذشته تشکیل شود.
هر چند عملکرد این کارگروه در طول پنجره تابستانی و همچنین پس از بسته شدنش با انتقادات زیادی مواجه شد و بسیاری معتقد بودند باواریاییها نتوانستند تمام ضعف ترکیب خود را برطرف کنند. برای مثال پس از جدایی بنجامین پاوار و یوسیپ استانیشیچ، هیچ دفاع راست جایگزینی برای آنها جذب نشد و همچنین با منتفی شدن انتقال ژائو پالینیا از فولام در آخرین لحظات، نتوانستند هافبک دفاعی مورد نظر توماس توخل را جذب کنند..
در عین حال پس از این پنجره، دوباره انتقاداتی مطرح شد که چرا مربیها در بایرن مانند سایر باشگاهها اختیارات و قدرت کافی در نقلوانتقالات را ندارند تا مطابق نظر آنها بازیکنان جذب یا فروخته شوند. یک سیاست نقلوانتقالات که باواریاییها دهههاست به آن پایبند هستند.
حال اولی هونس رئیس افتخاری و یکی از اعضای هیئت نظارت بایرن مونیخ که یکی از اعضای کارگروه نقلوانتقالاتی تشکیل شده در پنجره تابستانی گذشته بود، در مصاحبهای مفصل با نشریه فرانکفورتر آلگماینه به بسیاری از این سؤالات و انتقادها جواب داده است.
هونس در جواب به این سؤال که آیا اختیارات کمتر سرمربیان در بایرن مونیخ نسبت به دیگر باشگاهها باعث خواهد شد که دیگر نتوانند با مربیان بزرگ همکاری کنند، گفت:
برخی باشگاهها به مربیانشان این اختیارات را میدهند مانند یورگن کلوپ در لیورپول یا پپ گواردیولا در منچسترسیتی، اما مثال دیگری نیز وجود دارد. چلسی در یک مدت زمان کوتاه، سه یا چهار مربی تغییر داد. اگر هر کدام از آنها با خود پنج بازیکن جدید میآورد، اکنون 20 بازیکن داشتند که مربی خود را ندارند. حال آنها در جایگاه یازدهم قرار دارند. با این حال در بایرن مونیخ یک اصل اساسی متفاوت وجود دارد. این باشگاه است که تیم را میبندد و مربی نیز مسئول استفاده و بهبود مهرههای خود است. البته او حق دارد در این مسائل نقش داشته باشد. در هر حال، ما اینگونه جایگاه امروزمان را داریم.
هونس درباره اینکه توماس توخل چگونه با این شرایط کنار آمد، گفت:
فکر میکنم او پیش از پیوستن به باشگاه با دقت بررسی کرده بود و میدانست چه چیزی در اینجا انتظارش را میکشد. در ابتدا، او گاهی اوقات ناراحتیاش را نشان میداد اما با گذشت زمان، بهتر بایرن مونیخ را شناخت. او اکنون کاملاً با نحوه کار ما در اینجا موافق است.
یکی از خواستههای اصلی توخل برای پنجره نقلوانتقالات تابستانی گذشته که باعث ایجاد حواشی زیادی شد، جذب یک هافبک دفاعی بود. نام گزینههای زیادی از جمله دکلان رایس، مویسس کایسدو و ژائو پالینیا پیرامون مطرح شدند اما در نهایت هیچیک جذب نشدند. هونس در اینباره گفت:
یکشنبه گذشته مسابقه لیورپول و آرسنال را دیدم و نحوه بازی دکلان رایس را تماشا کردم. او بازیکن بسیار خوبی است اما با تمام احترامی که قائلم، هنوز هم برای او 120 میلیون یورو خرج نمیکنم. بایرن مونیخ نمیتواند خیلی ساده چنین هزینههایی را بپردازد. یا هفته گذشته بازی مویسس کایسدو را نیز تماشا کردم و با خودم فکر میکردم که آیا میتوان برای او 127 میلیون یورو هزینه کرد؟
هونس در ادامه افزود:
دیگران میتوانند با لذت اینکار را انجام دهند اما بایرن مونیخ هرگز اینکار را نخواهد کرد زیرا مهم نیست چقدر بازیکن خوب باشد، این پول بسیار زیادی است. همچنین اگر بازیکنی مانند الکساندر پاولوویچ داشته باشید، کسی که از نظر من میتواند یکی از مهرههای ثابت ترکیب بایرن مونیخ در سالهای آینده باشد، در صورت جذب یک هافبک پست شش دیگر نمیتوانست به تیم اصلی راه یابد.
هونس درباره اولیور کان مدیر عامل پیشین بایرن مونیخ و اینکه آیا دخالت او باعث برکناریاش شد، گفت:
این درست نیست. من میخواهم دوباره به صراحت بگویم که هیچ مشکلی شخصیای با اولیور کان ندارم. ما یک هیئت نظارت فوقالعاده با شخصیتهای بزرگی داریم که کل باشگاه میتواند به آن افتخار کند. هربرت هاینر رئیس هیئت نظارت، سالها مدیر عامل آدیداس بود و برای مدتها از کان حمایت میکرد اما در نهایت او هم موافق برکناری اولیور بود. بهطور کلی، اولیور دیدگاه متفاوتی نسبت به بسیاری از ما در هیئت نظارت برای باشگاه داشت.
سپس خبرنگار در جواب به هونس میگوید که خودش نیز یکی از اعضای هیئت نظارت و کسانی که تصمیم به برکناری کان گرفتند، است. او هم در جواب، گفت:
من تنها یکی از بین 9 نفر هستم. بنابراین اینگونه نیست که هونس بگوید ما اینکار را انجام خواهیم داد، زیرا باقی اعضا میتوانند مخالفت کنند.
خبرنگار به سؤال کردن در اینباره ادامه داد و در جواب هونس گفت که او بدش نمیآید بپذیرد نفوذ بیشتری نسبت به دیگر افراد هیئت نظارت دارد. هونس نیز در جواب، گفت:
حضور افرادی که صلاحیت ورزشی دارند، بسیار اهمیت دارد. بنابراین من بسیار خوشحالم که کارل هاینتس رومنیگه نیز عضو هیئت نظارت شد. شما نمیتوانید انتظار داشته باشید مدیر عامل یک شرکت به شما بگوید چه دفاع راستی مناسب تیم است یا خیر. به همین خاطر درباره مسائل ورزشی، من و رومنیگه تأثیر بیشتری داریم و این در خصوص بسیاری از مسائل یک سال گذشته صدق میکند اما ما تنها کسانی نبودیم که تشخیص دادند، باشگاه در مسیر درستی نیست. (زمان حضور اولیور کان و حسن صالح حمیدزیچ)
خبرنگار سپس از هونس سؤال که بنابراین، اکنون اشتباه است که بگوییم در مونیخ آنچه او میخواهد، اتفاق خواهد افتاد که رئیس افتخاری بایرن نیز در جواب، گفت:
این کاملاً اشتباه است. به عنوان مثال من و رومنیگه میتوانیم پیشنهاد خرید کین را بدهیم اما ممکن است یک نفر دیگر از بخش تجاری موافق نباشد و بگوید از نظر اقتصادی چنین انتقالی احمقانه است. بنابراین تأثیر او نیز به اندازه من است.
پس از اخراج کان، هونس گفت که تنها پنجبار با او طی این مدت تماس گرفته است. او در جواب به این سؤال خبرنگار که حال یان کریستین دریسن مدیر عامل فعلی اکنون چندبار تماس گرفته، گفت:
نیاز ندارم کسی با من تماس بگیرد. قصد من این بود که بایرن مونیخ را به سمت آینده هدایت کنم، همانطور که شرکت خودم را به سمت آینده هدایت کردم. وقتی پسرم مسئول اینکار شد، ابتدا خیلی با هم تماس میگرفتیم و در حال حاضر ممکن است گاهی برای یک هفته هیچ تماسی با من نگیرد، چون کارش را یاد گرفته است. وقتی با من مشورت میکرد، به او نمیگفتم باید اینکار را کنی، بلکه میگفتم که اگر من بودم، اینکار را انجام میدادم. در آن زمان به آن توصیهها گوش میکرد و امروز نیز خودش میتواند تصمیم بگیرد. این هدف من در بایرن مونیخ است.
هونس درباره اینکه آیا ممکن است روزی دیگر نتوانند بایرن را مانند یک خانواده و با توجه به ارزشهایی که اکنون دارند، اداره کنند، گفت:
امکان رخ دادن چنین اتفاقی وجود دارد، اما این بستگی به شخصیتها دارد. بسیار مهم است که مانند یک تیم کار کنیم و رابطهای بر اساس احترام متقابل با یکدیگر داشته باشیم.
هونس درباره اضافه شدن مکس ابرل به هیئت مدیره بایرن، گفت:
ما در اینباره در جلسه هیئت نظارت بحث خواهیم کرد. اولی هونس و رومنیگه، هر کدام تنها یک رأی خواهند داشت و هفت نفر دیگر نیز باید نظر بدهند. اگر بر سر شایستگی کسی به توافق نرسیم، او انتخاب نخواهد شد.
هونس درباره عملکرد کارگروه نقلوانتقالات در پنجره تابستانی، گفت:
بهطور کلی ما نقاط ضعف تیم را برطرف کردیم. میدانستیم به یک مهاجم نوک نیاز داریم و میخواهیم یک مدافع با کیفیت جدید جذب کنیم. ما اینکار را انجام دادیم اما در خصوص پست دفاع راست، عملکرد خوبی نداشتیم، این را خیلی صریح میگویم اما در عین حال نمیخواستیم بنجامین پاوار را مجبور به ماندن کنیم.
هونس درباره اینکه آیا با ورود ابرل، بازنشسته خواهد شد، گفت:
وظایف فعلی من نسبت به تابستان، 90 درصد کاهش یافته است. اکنون یک مدیر ورزشی به نام کریستوف فرویند داریم که عملکرد بسیار خوبی دارد. بعضیها میگویند که هونس میخواهد هنوز تأثیر خودش در باشگاه را بگذارد اما واقعاً چنین چیزی را نمیخواهم. من میخواهم زندگیام را کنم، یک بازی خوب از بایرن مونیخ ببینم و در صورت امکان نیز میخواهم همیشه سه امتیاز را کسب کنیم.
هونس درباره اینکه آیا چنین حرفی از سوی قابل باور است یا خیر، گفت:
این حرفها عین واقعیت هستند اما اگر چیزهایی ببینم که اشتباه باشند، همچنان به صحبت کردن ادامه خواهم دارد. حال خواهیم دید که آیا اینکار من نتیجهای خواهد داشت یا خیر. با این حال من از حرف زدن دست نمیکشم و باید مرا اخراج کنند.
سپس خبرنگار به هونس میگوید که هیچکس جرئت چنین کاری در بایرن را ندارد و او نیز در جواب، گفت:
تو مرا قدرتمندتر از آنچه که هستم، نشان میدهی.
هونس درباره پنجره نقلوانتقالاتی شلوغ بایرن مونیخ در زمستان، گفت:
این نظر شخصی من است، وقتی یک نفر به مدت سه هفته مصدوم میشود، تمام دنیا مشتاق جذب بازیکن جدید هستند. من چنین چیزی را اغلب منطقی نمیدانم. همینطور باید چیز دیگری نیز بگویم که نظرات در برنامههای تلویزیونی مرا اغلب شگفتزده میکند و یکبار هم گفته بودم که این برنامهها مانند قفسی پر از احمقها هستند. این دیدگاه من پس بازتاب رسانهای و گزارشهای خبری متفاوت از دورههای قبلی نقلوانتقالاتی، تأیید شد.