لیگ قهرمانان اروپا نیز به ایستگاه پنجم رسید و حالا در مهمترین بازیها باید دورتموند به مصاف آث میلان برود و منچستریونایتد نیز مهمان گالاتاسرای ترکیه باشد. تا حالا صعود شش تیم از دور گروهی مسجل شده و تیمهای زیادی نیز شانس صعود دارند. در این بین اما مسلما در این هفته جدالهای تاکتیکی زیادی اتفاق بیفتد که مسلما مهمترین آن تقابل نیکولاس فولکروگ با مدافعین میلان و تقابل تیمهایی مانند منچستریونایتد و گالاتاسرای ترکیه باشد که هر دو در بازی تیمی تیمهایی ماهر هستند. در زیر جدال منچستریونایتد-گالاتاسرای، پاری سن ژرمن-نیوکاسل و دورتموند-آث میلان مورد بررسی قرار داده شده است.
دورتموند-میلان، جدال دو سیستم متفاوت
یکی از جذابترین دیدارهای هفتهٔ پنجم لیگ قهرمانان اروپا قطعاً تقابل دورتموند و آث میلان است، تقابل دو تیمی که هر دو در خط حمله واکنش گرا عمل میکنند و در خط دفاع نیز منطقی بازی میکنند. مسلماً نقشهٔ اصلی ادین ترزیچ برای حمله استفاده از حرکات بازیکنانی مانند کریم آدیمی و نیکولاس فولکروگ در بین مدافعان رقیب و البته نفوذهای بازیکنانی مانند یولیان برانت از جناحین خط دفاعی رقیب باشد.
پرسینگ جذاب میلان
در آن سمت اما میلان برای طراحی حملات خود سیستم جالبی دارد، پرس سنگین از بالای زمین در هنگامی که توپ در اختیار تیم رقیب است و سپس حمله و گلزنی. سیستمی که میلان در بازیهای گذشتهٔ خود در لیگ قهرمانان اروپا از آن استفاده کرد و نتایج خوبی هم گرفت. نکتهٔ مهم راجب بازی میلان حضور بازیکنی مانند رافائل لیائو در جناحین است که میتواند سرعت بازی میلان را چند برابر کند.
نیوکاسل-پاری سن ژرمن، قابل پیشبینی؟ اصلا!
در دیگر بازی گروه F دو تیم نیوکاسل و پاری سن ژرمن به مصاف هم خواهند رفت. دیداری که بازی رفت آن با برتری ۴-۱ نیوکاسل به پایان رسید. تقابل پاری سن ژرمن و نیوکاسل تقابل دو تیمی است که سیستمهای یکسانی دارند. بازیسازی از عقب زمین. نیوکاسل در این فصل بارها با کمک بازیکنان دوندهٔ خود این سیستم را اجرا کرده و موفق هم بوده است. از سمتی پی اس جی نیز سعی بر پرس از بالای بازیکنان حریف و سپس حرکات عرضی دارد.
یا برای یک مثال بهتر میتوانید عکس زیر از بازی رفت پاری سن ژرمن-آث میلان را ببینید که چگونه زائر امری با پاس زیبای خود فرصت شوتزنی را در اختیار کیلیان امباپه قرار میدهد.
_________________________________________________________________
گالاتاسرای-منچستریونایتد، به دنبال عملیات نجات
منچستریونایتد اریک تن هاخ حالا باید به عنوان قعرنشین گروه A به مصاف گالاتاسرای رده دومی برود. منچستریونایتد میتواند با پیروزی در این مسابقه به ردهٔ دوم جدول صعود کند و امیدوار به صعود از دور گروهی لیگ قهرمانان اروپا باشد. در زیر نکات جالبی از این مسابقه ارائه کردهایم.
گالاتاسرای چگونه بازیکنان رقیب را تحت فشار قرار میدهد؟
گالاتاسرای برای حمله کردن منتظر حملات تیم رقیب میماند تا با نفوذ یکی از دفاعهای كناری و پيوستن به بال سمت خودش و هم چنين اضافه شدن يكی از هافبك های دفاعی به جمع مهاجمین تيم، تنها سه دفاع و يک هافبک دفاعی در زمین خودی باقی بمانند و در اين حالت با حضور یکی از وینگرها (اغلب آکتورکوعلو) در لب خط و اضافه شدن یکی از مهاجمین به آن منطقه برتری عددی در برابر دفاع حريف در حالت ضد حمله ايجاد شود و با اوورلپ فولبک آن منطقه گالاتاسرای بتواند که به محوطهٔ جریمهٔ تیم رقیب نفوذ کنند. صحنهٔ زیر از بازی رفت گالاتاسرای-بایرن مونیخ را ببینید.
تدابیر تاکتیکی تن هاخ
شاید یکی از عجیبترین تدابیر تاکتیکی تن هاخ در این فصل بازی دادن به بازیکنی مانند جانی آوانز و استفاده از مک تومینای در نوک حمله باشد که موجب انتقادات زیادی به این مربی هلندی شده است. تیم اریک تن هاخ سعی داشته تا با قرار گرفتن مدافعان با فاصلهٔ بسیار کم سعی کند تا مهاجم مرکزی حریف اجازه نداشته باشد که به جلو حرکت کند. اما اشتباهات عجیب مدافعین منچستریونایتد باعث شده است تا این تدبیر تاکتیکی به هیچ وجه موثر واقع نشود. از سمتی منچستریونایتد در هنگام حمله نیز با تکیه به حرکات عرضی بازیکنان خودی سعی در ایجاد فضا برای شوتزنی و حرکات هوشمندانه دارد که فعلا این تاکتیک اریک تن هاخ نیز موفق نبوده است. به هر حال، باید دید که منچستریونایتد چه نتیجه ای در جدال با گالاتاسرای به دست خواهد آورد.
ادیت عکسها از پرهام حمیدی