اریک تن هاگ با شکست برابر نیوکاسل و حذف از کارابائو کاپ حالا در لبهٔ پرتگاه قرار دارد و در حال طی کردن همان مسیری است که پیش از این سولشر، رانگنیک، دیوید مویس و... رفتند.
تن هاگی که پارسال توانسته بود به شش سال پیاپی جام نگرفتن منچستریونایتد پایان دهد حالا در آستانهٔ اخراج از این باشگاه قرار دارد. معتبرترین جام انگلستان، جام لیگ برتر کاملاً از دسترس آنها خارج است. منچستریونایتد تن هاگ در نیم فصل اول سال گذشته شرایط کاملاً متفاوتی داشت. در حالی که شاگردان تن هاخ در بازهٔ زمانی یاد شده به طور میانگین در 72% از بازیها به پیروزی رسیده بودند، پس از قهرمانی در کارابائو کاپ میانگین برد آنها به عدد 55% رسید. شیاطین سرخ پس از حذف در لیگ اروپا و شکست در فینال افای کاپ فصل گذشته، در فصل جدید با ثبت 7 شکست در 14 بازی یکی از بدترین عملکردهای تاریخ خود را میگذرانند.
شیاطین سرخ اروپا در لیگ قهرمانان اروپا نیز از ۳ مسابقه تنها ۳ امتیاز دارند و از کارابائو کاپ نیز حذف شدهاند. اوضاع برای تن هاگ اصلا خوب پیش نمیرود و این احتمال وجود دارد که تن هاگ هر لحظه از هدایت شیاطین سرخ اخراج شود.
اختلافات در رختکن تیم
در شرایطی که منچستریونایتد با هفت شکست از چهارده بازی آغازین فصل وضعیت پیچیدهای را دنبال میکند، بازیکنان این تیم از رویکرد سختگیرانه اریک تن هاخ ناراحت هستند. از زمان ورود سرمربی هلندی به اولدترافورد او با بازیکنان زیادی از جمله جیدون سانچو درگیر شده است. افراد درون تیم، از تاثیر رفتار تن هاخ روی اتحاد و روحیه بازیکنان نگران هستند. نگرانی رختکن شیاطین سرخ پس از صحبتهای تن هاخ علیه جیدون سانچو در کنفرانس خبری افزایش یافته است و آنها از وضعیت این بازیکن ناامید شدهاند. وینگر انگلیسی به دلیل امتناع از عذرخواهی از تن هاگ به آکادمی باشگاه تبعید شده است و حق صحبت با بازیکنان بزرگسال یا استفاده از امکانات تیم اصلی را ندارد. گفته میشود منچستریونایتد قصد داشت در صورت عذرخواهی سانچو، این موضوع را به صورت عمومی برای اعلام پیروزی تن هاخ منتشر کنند اما اکنون کنترل رختکن نیز از دستان تن هاگ خارج شده است.
منچستریونایتد در دو بازی گذشته فاجعه بوده است. برنامههای منچستریونایتد برابر منچسترسیتی و نیوکاسل افتضاح بود و منجر به دو شکست سنگین و تحقیرآمیز برای منچستریونایتد شد. برنامهٔ تاکتیکی تنهاگ برای بازیسازی از عقب زمین مقابل تیمهای حرفهای و باتجربهای مانند منچسترسیتی پپ گواردیولا و نیوکاسل ادی هاو بسیار ساده و ابلهانه به نظر میرسید. تنهاخ میخواهد تیمش از بالای زمین پرس کند تا بتواند حریف را تحت فشار قرار دهد، اما این سبک در برابر تیمهای بالای جدول اصلا سبک خوبی نیست و به فاجعهای مثل فاجعهٔ بازی با منچسترسیتی منجر میشود. در این بین اما تن هاگ سعی دارد تا پشت گلیزرها پنهان شود و مشکلات باشگاه را به گردن آنها بیندازد. البته مدیریت باشگاه نیز در این زمینه مقصر است... اما اینکه تن هاخ بخواهد مدام مشکلات باشگاه را به گردن آنها بیندازد بیشتر یک فرار رو به جلو است. منچستریونایتد تن هاگ در این فصل مشکلات تاکتیکی بسیار زیادی داشته است که بسیاری از آنها به تن هاگ و سبک بازی وی برمیگردد. برای اولین بار طی ۶۰ سال اخیر منچستریونایتد بیش از نیمی از ۱۵ دیدار ابتدایی خود را واگذار کرده است.
تنها بورنموث، لوتون تاون، شفلید یونایتد، برنلی و اورتون بیشتر از شاگردان تن هاگ در این فصل رقابتهای لیگ برتر انگلیس شکست خوردهاند. در خط دفاعی نیز اوضاع شاگردان تن هاگ اصلا خوب نیست و
منچستر یونایتد در این فصل از رقابت ها ، 5 بار در خانه متحمل شکست شده است که در چهارتا از آنها شاگردان اریک تن هاگ حداقل سه گل دریافت کردهاند. اریک تنهاگ پس از باخت منچستریونایتد مقابل نیوکاسل گفت:« باید مسئولیت شکست امشب را بپذیرم. به اندازه کافی خوب نیستیم، از طرفداران عذرخواهی میکنم. پایینتر از استانداردهای منچستریونایتد بودیم و من باید این مسئله را درست کنم. باید به استانداردهای خودمان برسیم. مطمئنم که بازیکنان دوباره به پا میخیزند. آنها در کنار هم هستند، میتوانید ببینید که در بازی امشب تلاششان را انجام دادند. باید به عنوان یک تیم این کار را انجام دهیم، تنها راه همین است. اعتماد به نفس زمانی به دست میآید که به نتایج خوبی برسید. نتایج هم به پیروی از قوانین و اصول تیم بستگی دارد.»
اشتباهات تاکتیکی تن هاگ
منچستریونایتد در این فصل در اغلب بازیها از سیستم چهار دفاعه استفاده کرده است و برای موقعیتسازی بیشتر به وینگرهای خود متکی بوده است. منچستریونایتد تن هاگ با پرسینگ از بالا سعی دارد تا بتواند حملات خود را از میانهٔ میدان طراحی کند. تن هاگ این فصل در اغلب مسابقات سعی داشت تا پرسینگ خود را از میانهٔ میدان آغاز کند و کنترل آن بخش از زمین را با کمک هافبکهای خود در اختیار بگیرد و سپس با اوورلپ وینگرهای خود بتواند دروازهٔ حریف را تهدید کند که تا حدودی نیز در این مهم موفق بوده است. البته نبود یک مهاجم شمارهٔ نه باعث شده تا تیم اریک تن هاگ نتواند در گلزنی موفق باشد.
گلهای زدهٔ هر تیم توسط مهاجمین خود در این فصل لیگ برتر انگلیس
از سمتی مدافعینی مانند هری مگوایر اصلا پتانسیل بازی در سیستم چهار دفاعه را ندارند. مدافعین میانی در سیستم چهار دفاعهٔ تن هاگ باید بتوانند زمانی که وینگ بکها در حرکت طولی از کانال کناری و نفوذ کردن و شرکت در فاز تهاجمی تیم هستند را پوشش وحمایت کنند. مهم ترین مسئله این است که دومدافع میانی باید ازهماهنگی و هارمونی بسیار خوبی برخوردار باشند و با دروازبان خودی بسیار هماهنگ باشند. اما مدافعینی مانند مگوایر، جانی آوانز و رافائل واران هیچ هماهنگی ای با گلر تیم، آندره اونانا ندارند و به همین دلیل منچستریونایتد تا اینجای فصل گلهای زیادی دریافت کرده است. در هنگام حملهٔ شیاطین مک تومینای مسئول کنترل میانهٔ میدان میشود تا برونو فرناندز و مارکوس رشفورد بتوانند به آسانی و با نفوذ از کنارهها برای تیم ایجاد موقعیت کنند. اما در بسیاری از مواقع با توجه به ضعف خط هافبک منچستریونایتد این تیم توپ را در میانههای میدان از دست میدهد.
از سمتی منچستریونایتد همواره در این فصل سعی داشته تا با کمک آندره اونانا بازیسازی را از زمین خودی آغاز کند. کریستین اریکسن نیز یکی دیگر از نقاط ضعف این فصل منچستریونایتد بوده و با اشتباهات خود در یارگیری صدمات جبرانناپذیر و بدی را به منچستریونایتد وارد کرده است.
خریدهای تن هاگ
اریک تن هاگ در ابتدای فصل به دنبال جذب بازیکنانی مانند هری کین و دکلان رایس بود که البته ناتوانی مدیران باشگاه باعث شد تا اریک تن هاگ به خرید بازیکنانی همچون راسموس هویلند و جذب قرضی سوفیان امراباط از فیورنتینا راضی شود. اکثر خریدهای این فصل منچستریونایتد اصلا عملکرد خوبی در ترکیب این تیم نداشتند و الان نوک پیکان انتقادات به سمت آنها متمایل شده است. به هر حال، باید منتظر ماند و دید تا انتهای فصل چه اتفاقاتی میافتد.
عکسها از دوست عزیزم، پرهام حمیدی