این پیشنهادی بود که موجی از شوک در فوتبال وارد کرد. بدون صعود، بدون سقوط. فقط یک مغازه بسته برای باشگاه های نخبه اروپا. و دو سال بعد، سوپرلیگ اروپا هنوز به طور کامل از بین نرفته است. در 21 آوریل 2021، داستان شکست و حتی با تجربه ترین چهره های این ورزش را غافلگیر کرد. سوپرلیگ اروپا چه بود؟ سوپرلیگ یک لیگ «فروشگاه بسته» پیشنهادی بود که فقط دعوتشده بود و شامل برخی از بزرگترین باشگاههای ورزش میشد، بدون ارتقا یا خطر سقوط. که توسط آندره آ آنیلی تأسیس شد، که قبلاً به عنوان رئیس غول ایتالیایی یوونتوس فعالیت می کرد، برنامه ها بر این بود که 12 تیم در لیگ حضور داشته باشند که فصل به فصل حضور در آنها تضمین شده باشد، به همراه سه تیم اضافه شده که بسته به عوامل دیگری که هرگز وجود نداشتند تغییر می کردند. روشن شد.
تیم های حاضر در سوپرلیگ اروپا به شرح زیر است:
منچستر یونایتد - لیورپول - من سیتی - چلسی - آرسنال - تاتنهام هاتسپر اسپانیا - رئال مادرید - اف سی بارسلونا - اتلتیکو مادرید ایتالیا - یوونتوس - اینتر - میلان
تصور میشود که برنامههای لیگ از سال 2009 آغاز شده و فلورنتینو پرز، رئیس باشگاه رئال مادرید، اظهار داشت که لیگ قهرمانان اروپا، رقابتهای جام حذفی فعلی اروپا که توسط یوفا اداره میشود، منسوخ و مشکلساز بوده و مانعی برای باشگاهها است. رشد کسب و کار و توسعه زیرساخت ها. ایده سوپرلیگ این بود که 12 باشگاه رقابت های لیگ قهرمانان و یوفا را پشت سر بگذارند و رقابت های نخبگان خود تنظیم شده را اداره کنند. . باشگاه های انگلیسی بازیکنان اصلی برنامههای سوپرلیگ بودند.
واکنش چه بود؟
واکنش به پیشنهادات واقعاً به این بستگی داشت که به چه کشوری گوش میدادید. در انگلستان غوغایی به پا شد. نه تنها جمعیت وسیعتری از طرفداران فوتبال این مفهوم را نفرتانگیز میدانستند، بلکه هواداران باشگاههای خاص درگیر احساس خیانت و شرمندگی میکردند که باشگاههایشان پیشتاز پروژهای بودند که هرم فوتبال انگلیس را از بین برد. بیش از 125 سال است که آن را می شناسم. علیرغم اینکه محدودیتهای کووید-19 هنوز در بریتانیا اجرا میشود، اعلام برنامهها با اعتراضات گسترده و در برخی موارد شورشهای طرفداران مواجه شد. هواداران منچستریونایتد که تعداد زیادی از مالکان آمریکایی خود، خانواده گلیزر را دوست نداشتند، قبل از بازی لیگ با لیورپول در اعتراض به زمین بازی حمله کردند. این اقدامات باعث شد تا بازی به تعویق بیفتد و صحبت های زیادی در مورد اینکه آیا مالکان باید باشگاه را بفروشند یا خیر.
طرفداران در انگلیس به سوپر لیگ لطف نکردند. پس از 48 ساعت هرج و مرج دنیای فوتبال، باشگاه های انگلیسی درگیر در نهایت گوش فرا دادند. تا ساعت 11:30 شب در 23 آوریل 2021، هر شش باشگاه از پروژه خارج شدند. طرفداران این را به عنوان یک پیروزی بزرگ در نظر گرفتند که صدای آنها چقدر می تواند در این موارد قدرتمند باشد. سوپرلیگ الان چگونه است در اسپانیا و ایتالیا، این نگرش این بود و هنوز هم باقی است که این شانس آنها برای رسیدن به سطح درآمد لیگ برتر است. همانطور که اخیرا گزارش دادیم، لیگ برتر پرطرفدارترین لیگ فوتبال جهان است. به طور متوسط بیش از 3.5 میلیارد مخاطب جهانی جذب می کند که هر سال بیش از یک میلیارد بیشتر از لالیگا است که لالیگا بعدی را دارد.بهترین چهره ها ثبت نام در سوپرلیگ باعث می شد که این باشگاه ها فقط برای ورود تا 1 میلیارد یورو پول به جیب بزنند، که به مالی آنها کمک می کرد و از دیدگاه آنها، شرایط را به یک زمین بازی منصفانه تبدیل می کرد. در نتیجه، سوپرلیگ از نظر فنی کاملاً مرده نیست.
رافائل هونیگشتاین، نویسنده فوتبال اروپایی برای The Athletic توضیح داد: «فکر میکنم لیگ سوپر لیگ یک لیگ زامبی است، به معنایی که کاملاً مرده نیست، اما در جستجوی چیزهای جدید برای ورود به آن است. اما در واقع در این لحظه کاملاً زنده و تهدید واقعی احساس نمی شود. دلیل آن این است که باشگاه های انگلیسی که در قالب اصلی بودند دیگر علاقه ای ندارند. طرف های آلمانی، به دلایل سیاسی، هرگز بخشی از آن نبوده اند. باشگاه های فرانسوی و مطمئناً پی اس جی بخشی از آن نبوده اند. و بنابراین هیچ ساختاری برای آن وجود ندارد. هیچ مدل درآمدی به آن متصل نیست، هیچ شریک تلویزیونی معتبری وجود ندارد که در دسترس باشد. بنابراین همه هوسبازیهای ابتدایی، به علاوه پیامدهای آن، این پیشنهاد را در حال حاضر غیرممکن میکنند.»
اگرچه باشگاه های انگلیسی کنار کشیده اند و قول داده اند که دیگر به هیچ نوع پروژه سوپرلیگ برنگردند، اما رئال مادرید، بارسلونا همچنان به این پروژه وابسته هستند .
همانطور که قبلا ذکر شد، ایده سوپرلیگ این بود که لیگ قهرمانان را پشت سر بگذاریم. با این حال، از آنجایی که سوپرلیگ بدون دخالت باشگاههای انگلیسی نمیتواند پیش برود، رئال مادرید و بارسلونا همچنان به درآمدی که باشگاه خود از حضور در لیگ قهرمانان اروپا به دست میآورد، نیاز دارند. از سوی دیگر، لیگ قهرمانان اروپا بدون آن باشگاه ها یکسان نخواهد بود. به هر حال رئال مادرید رکورددار تعداد عناوین در آن رقابت ها است. بنابراین یوفا و این دو باشگاه باید راهی برای همزیستی پیدا کنند. بنابراین، آینده پروژه سوپر لیگ چه می تواند باشد؟ این احتمال وجود ندارد که هرگز محقق نشود، زیرا نفوذ باشگاه های انگلیسی بسیار مهم است. اما با توجه به اینکه دیگر غولهای اروپایی هنوز در تلاش هستند این موضوع را تحمیل کنند، نمیتوان با اطمینان گفت که آیا واقعاً هرگز از بین خواهد رفت یا خیر.
|