پی ریزی اساس باشگاه استقلال به سال ۱۳۲۳ برمی گردد که از سوی ورزشکاران مطرح وقت زنده یادان پرویز خسروانی، محمد امیر خاتمی، پرویز عمو اوغلی و حسن کساری صورت گرفت.
به گزارش طرفداری، ۱۸ شهریور ۱۳۲۴ به طور رسمی باشگاه استقلال تاسیس و فعالیت خود را با نام «دوچرخه سواران» آغاز کرد تا امروز وارد هفتاد و نهمین سال زندگی خویش شود.
این باشگاه با ورزش دوچرخه سواری شروع به کار کرد و سپس فوتبال و رشته های ورزشی دیگری را هم به دامنه کاریاش اضافه کرد تا ۲۲ بهمن ۱۳۲۸ به «تاج» تغییر اسم دهد. باشگاهی که ۲۰ فروردین ۱۳۵۸ نام «استقلال» را به خود گرفت.
تیم استقلال با ۲ قهرمانی و ۲ نایب قهرمانی پرافتخارترین تیم فوتبال ایران در آسیا است و در جمع ۴ تیم برتر این قاره قرار دارد.
نخستین افتخارات تیم فوتبال این باشگاه در رقابت های مختلف با چهره های نامدار آن به شرح زیر است:
- - خرداد ۱۳۲۷ قهرمانی جام حذفی تهران
- - اردیبهشت ۱۳۲۹ قهرمانی جام باشگاههای تهران
- - شهریور ۱۳۳۶ قهرمانی لیگ ایران
- - آبان ۱۳۴۸ قهرمانی جام بین المللی میلز
- - فروردین ۱۳۴۹ قهرمانی جام باشگاههای آسیا
- - تیر ۱۳۵۷ قهرمانی جام حذفی کشور
استقلال در فوتبال ایران به دفعات جام های بسیاری را کسب کرده و حتی در رشته های دیگر جام ها و قهرمانی های زیادی دارد.
رسانه طرفداری به سهم خود سالروز حیات باشگاه استقلال را به هواداران این تیم تبریک می گوید.
لازم به ذکر است تاریخ دقیق تاسیس باشگاه، اولین مرتبه در فیلم «آبی به رنگ آسمان» ساخته امیر رفیعی با پژوهشی که وی از طریق روزنامه اطلاعات داشت در اختیار عموم قرار گرفت.
عکس های تاریخی
فیلم های تاریخی
- از شروع حیات باشگاه «دوچرخهسواران» تا تغییر اسم به «تاج»
آشنایی با اولین ستاره های تیم فوتبال باشگاه استقلال در سالروز حیات آن
در شروع هفتاد و نهمین سال حیات باشگاه استقلال، مناسب دیدیم یادی از اولین ستاره های تیم فوتبال آن کنیم که بیشتر آنها جام های مهم آن دوران را که جام حذفی تهران، قهرمانی باشگاههای تهران و حتی لیگ ایران بود، فتح کردند. افراد بزرگی که بعدها فضا را برای دیگر بزرگانی چون اسطوره ناصر حجازی، علی جباری، غلامحسین مظلومی، حسن روشن، آندرانیک اسکندریان، زنده یاد ایرج دانایی فرد و… باز کردند نا این نام ها نیز با درخشش خود، مسیر را برای افتخارآفرینی سایر ستاره های این تیم هموار سازند. ویدیو از مستند «آبی به رنگ آسمان» ساخته امیر رفیعی است.