آث میلان تحت رهبری استفانو پیولی موفق شد سومین پیروزی پیاپی خود را از سه مسابقه در فصل 2023/24 سری آ بدست آورد و با 9 امتیاز با قاطعیت در صدر جدول حضور دارد. رم نیز از سه مسابقه موفق شده است تنها 1 امتیاز را بدست آورد. به همین بهانه نگاهی داریم به نکات فنی این مسابقه:
ترکیب دو تیم
رم با سیستم 2-5-3 در این مسابقه حضور پیدا کرد و حضور همزمان استفان الشعراوی و آندرهآ بلوتی نشان میدهد که الشعراوی قرار است کمی عقبتر بازی کند تا به خط هافبک خود کمک کند. از طرفی تیم سفیدپوش میلان نیز ریسک بزرگی را پذیرفت و از سه هافبک سرعتی که خواص کمی در بحث تخریب بازی حریف دارند، استفاده کرد تا ما را متوجه کند که قرار است مالکیت را در دست بگیرد و پیروز میانه میدان باشد.
میانه زمین؛ جنگ اصلی بازی را رقم زد
رم که با سه هافبک دونده قصد داشت خط هافبک را تحت فشار قرار دهد و اینجا بود که شاگردان پیولی از فولبکهای خود برای تعدد خط هافبک استفاده کردند. داویده کالابریا، فولبک ایتالیایی به میانه میدان میآمد و کنار راده کرونیچ بازی میکرد تا بتواند جنب و جوش خط هافبک میلان را افزایش دهد و به خوبی تیم را ازیر پرس شاگردان ژوزه مورینیو بیرون بکشد.
در صحنهای دیگر نیز، تئو هرناندز در میانه میدان حاضر شد تا بتواند با حضور در میانه زمین، بازیسازی از عقب زمین را برای میلان سادهتر کند.
رم اما برای بازپسگیری توپ سعی داشت از پرس دو نفره استفاده کند و اجازه ندهد که روبن لفتوس چیک به عنوان هافبک نفوذی، وارد محوطه شود. به طور کلی این تیم برای اینکه بازیکنان کلیدی میلان در هنگام صاحب توپ نتوانند خلاقیت را داشته باشند، یک بازیکن از روبرو و دیگری از پشت، فضا را برای او تنگ میکردند.
لازم به ذکر است که استفان الشعراوی، گاهی برای اینکه بتواند بیلدآپ (بازیسازی) را سریعتر شکل دهد به عقب زمین میآمد.
نقش کلیدی راده کرونیچ؛ میلان را قدرتمند نگهداشت!
در هنگامی که داویده کالابریا یا تئو هرناندز به میانه زمین میآمدند، این راده کرونیچ بود که در خط دفاع حاضر میشد و نزدیک به مایک مانیان بازی میکرد تا دروازهبان فرانسوی از فضای خوبی برای بازیسازی و انتقال توپ برخوردار باشد و اگر توپ به این هافبک میرسید، خود با حرکت روبهجلو سعی در خلق موقعیت برای تیمش داشت.
در هنگام پرس از سوی رم، میلان توپ را به کنارهها میبرد تا شانس خود را از آنجا امتحان کند. به همین منظور راده کرونیچ نزدیک به فولبک صاحب توپ حرکت میکرد تا اجازه ندهد که تیمش در منطقهای خطرناک توپ را از دست بدهد و بدین ترتیب کرونیچ مهمترین عنصر در حفظ مالکیت میلان بود.
رم برای بازپسگیری مالکیت چه اقداماتی را انجام داد؟
رم در ابتدا سعی کرد تا سیستم خود را به 1-4-5 تغییر دهد تا بتواند علاوه بر اینکه خط دفاعی خود را محکم نگه میدارد، خط دفاع خود را با برایان کریستانته، لیاندرو پاردس، استفان الشعراوی و حسام عوار، دوندگی خود را بالاتر ببرد و اجازه پاسکاری و نفوذ توپ به جلوتر را از سوی میلان ندهد.
پس از تعویض حسام عوار به دلیل مصدومیت و حضور لورنزو پیگرینی، رم کمی توانست تیم خود را بالاتر بیاورد ولی باز هم به دلیل اینکه مالکیت را در دست نداشت، پرس خود را جلوتر بردو از سیستم 3-4-3 استفاده کرد و وقتی که توپ را بدست میآوردند، تلاش کردند وینگبکهای خود را جلوتر بکشند و از کنارهها حملات خود را آغاز کنند.
میلان حملات خود را چگونه شکل میداد؟
آث میلان منطقهای را بعنوان منطقه مورد علاقه خود انتخاب کرده بود و اغلب حملات خود را از فضای بین زالفسکی و دیگو یورنته شکل میداد. فضای این دو بازیکن بسیار باز بود و حضور بازیکنانی همانند روبن لفتوس چیک و داوید کالابریا در این بین پیش از خطای منجر به پنالتی احساس میشد.
در صحنهای دیگر نیز باز هم کالابریا از وسط به کنارهها حرکت کرد و این مالک شاو بود که از سمت راست زمین حرکات خود را انجام میداد تا جای خالی کالابریا را پر کند.
دو نکتهای که بالاتر گفته شد پیش از آن بود که رم خط دفاعی پنج نفره خود را بالاتر بکشد. پس از آن میلان حملات خود را با ارسال پاس بلند به کنارهها برد و سعی کرد تا از فضای پشت سر دفاع بالا آمده رم استفاده کند.
در نیمه دوم دو تیم چگونه حملات خود را شکل دادند؟
دو تیم بیشتر حملات خود را در نیمه دوم از کنارهها انجام دادند و آن جنگ در نیمه دوم بسیار کمتر شکل گرفت و بیشتر توپها از کنارهها رد میشد و دیگر بازیکنانی مانند تئو هرناندز و داویده کالابریا به میانه میدان حرکت نمیکردند. همانند گل دوم میلان که روی ارسال زیبای کالابریا و ضربه تماشایی قیچی برگردان رافائل لیائو به ثمر رسید.
پس از ورود لئوناردو اسپیناتزولا، رم توپهای خود را به کنارهها میبرد و سعی میکرد با استفاده از حرکت در عرض و پشت محوطه جریمه فضایی را برای خلق موقعیت یا شوتزنی پیدا کنند. حرکتی که بارها شکل گرفت و گل لئوناردو اسپیناتزولا نیز سرانجام این برنامه بود.
روند بازی دو تیم پس از اخراج فیکایو توموری چه تغییری کرد؟
پس از اخراج بسیار بچگانه فیکایو توموری، آث میلان پیر کالولو را به حای روبن لفتوس چیک وارد زمین کرد. میلان در ابتدا تیم خود را بالاتر برد تا فشار را از بالا شکل دهد و اجازه ندهد که رم با حضور در زمین میلان، خلاقیت را به چنگ بیاورد. همانند صحنه زیر که مالک شاو به جلو آمده است و کمک به تئو هرناندز از جلو میکند تا توپ را از سمت چپ تیم میلان پس بگیرد.
پس از آن هنگامی که رم حملات خود را جدیتر شکل داد و تیم را به همراه خط دفاعی خود بالاتر آورد، میلان مجبور شد عقبتر بنشیند و در عکس زیر نیز حضور کریس اسمالینگ و همچنین اولیویه ژیرو را در زمین میلان مشاهده میکنید.
نتیجه گیری
آث میلان با استفاده از سبکی پویا و بسیار دونده، علاوه بر سه امتیاز این مسابقه، امید هواداران این تیم را برای آینده بدست آورد. تیم مشکی و قرمز پوش شهر میلان با مهرههای خود موفق شدند که بافکر بازی کنند و به خوبی زهر حملات حریف را از بین ببرند. تیم رم با ژوزه مورینیو اما بسیار ناکام هم در داخل زمین و هم در امتیازگیری ظاهر شدهاند باید ببینیم روند دو تیم ادامه خواهد داشت و اگر پاسخ این سوال نه میباشد، کدام تیم در سراشیبی و کدام تیم در مسیر صعود قرار خواهد گرفت