مَنْ أَرَادَ الله بِهِ الْخَیْرَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ حُبَّ الْحُسَیْنِ(ع) وَ حُبَّ زِیَارَتِهِ
هر کس که خداوند اراده خیر نسبت به او بکند حب حسین و زیارت او را در قلبش می افکند.
سلام خدمت دوستان گل
این روزا خیلی رفقا قصد سفر کربلا دارن. یا رهسپار شدن یا کم کم دارن رهسپار میشن. ده روز پیش رو، اوج پیک این سفر خاصه.
در مورد زیارت امام حسین بقدری روایت زیاده و معناهای خاص داره که در نگاه اول باعث تعجب میشه اما این نشونه اهمیت ماجراس.
بنده توصیه هایی که بنظرم میتونه به بچه ها کمک بکنه در مورد موضوعات مختلف عرض میکنم. ایشالا بکار بیاد و برای همه دعا کنید. اگر هم نکته ای بنظر خودتون اومد تو کامنتا بگید.
اینا تجربه های شخصیه پس ممکنه بعضیا با بعضیاش موافق نباشن. همچنین میدونم خیلی از بچه های سایت سابقه این سفر دارن و بعضا بارها مشرف شدن.پس این حرفا براشون بدیهیه اما شاید یکی تجربه آنچنانی نداشته باشه و بکارش بیاد.
قبل از شروع عرض بکنم از کفره و مرتدین احتمالی خواهشمندم از توصیه هایی مثل ((دوره این حرف ها گذشته)) ، ((پولاتون همین جا خرج کنید)) ، ((این عربا فلانن)) و... پرهیز کنید چون خودمون میدونیم. پیشاپیش متشکر از دلسوزی شما
اما نکات:
1- رفقا الآن پیاده روی تو اوج گرما افتاده پس بنظرم از همراه کردن بانوان حتی الامکان پرهیز کنید.
2- وسایل همراهتون بیش از یک کوله پشتی نشه که بیش تر از اون بار اضافیه و باعث سخت تر شدن پیاده روی.
3- وسایلی که واجبه دو سه تا لباس زیر ، یکی دو تا تیشرت(بهتره جنسش گرم نباشه) ، یک لباس رسمی، کفش یا دمپایی مناسب پیاده روی(که پاتون اذیت نکنه)، حوله کوچک و اگر داشتید یک کلاه آفتاب گیر، چفیه و عینک آفتابیه.
برای جلوگیری از عرق سوز تو این هوای گرم میتونید پماد مخصوص یا پودر بچه بگیرید. (اگر عرق سوز بشید دیگه پیاده روی خیلی سخت میشه)
4- این وسایل رو به هیچ هنوان از خودتون جدا نکنید. پول نقد،پاسپورت و موبایل حتی داخل سرویس بهداشتی هم با خودتون ببرید. یک کیف گردنی میتونه مشکل شمارو حل کنه.
از گذرنامه و کارت ملیتون عکس بگیرید و توی گوشی داشته باشید تا اگر پاسپورت گم شد اینارو داشته باشید
5- هنگام خروج از مرز ایران و ورود به عراق مهر توی پاسپورتتون بزنید.
6- حتما ارز مورد نیاز(دینار عراقی یا دلار) رو توی ایران تهیه کنید. اگر تومن به عراق ببرید معمولا خیلی گرون تر باهاتون حساب میکنن. شنیدم که بعضی بانک ها دینار میفروشن و احتیاج به خرید از دلال نیست. حتی اگر تو شهر خودتون هم نخریدید، توی مرز ایران تهیه کنید بهتره. دیدم که زوار اون طرف از این بابت اذیت شدن.
7- مقدار ارز مورد نیاز: ببینید این با توجه به قصد مسافر متفاوته. اگر کسی صرفا بخواد از مرز خودش رو به نجف برسونه و از اون طرف هم بیاد مرز، در این صورت یک نفر بیش از 45 الی 50 دینار عراقی نیاز نداره.(کرایه ها در ده سال اخیر تفاوت انچنانی نکرده و کرایه مرزها هم با هم مختلفه. مثلا مرزهای پسرانشهر و مریوان چون از نجف دورتر ستن کرایشون بیش تر از مهرانه. اما برای کرایه یک نفر رفت و برگشت به مرز، بیش از پنجاه دینار نیاز نیست.)
اما این کرایه ی مختصرترین سفر بود. اگر قصد سفر به سامرا و کاظمین داشته باشید- که توصیم اینه حتما برید- پول بیشتری باید تهیه کنید.
8-جمعیت معمولا انقدر زیاده که به سرعت ماشین پیدا میشه اما حتی اگر تنها هم بودید سعی کنید با گروه های پرجمعیت همسفر بشید تا هم راحت تر وسیله پیدا کنید هم امنیت بیشتر باشه.
9- تا اربعین سفره رنگین اهل بیت برای زائرین به راهه. همینطور اسکان. پس هیچ هزینه لازمی از این بابت نمیخواد بکنید.
دوستان عزیز وقتی اونجا میرید حقیقتا شرمنده میشید از این مهمان نوازی عجیب که فقط به لطف و دست حسین ابن علیه. اون هم از عراقی هایی که معمولا مقداری تند مزاجی دارن اما اونجا از پدر مادرتون بیشتر شمارو تحویل میگیرن. خدایی چند نفر از ما حاضریم خونمون دو هفته دربست در اختیار نزدیک ترین اقواممون بذاریم و همه نوع خدمت و احترامی بهشون بذاریم؟! حالا شما میبینید که این ها درامد و خونشونو روزها در اختیار کسانی میذارن که حتی زبون خیلیاشونم بلد نیستن. با اون وضعِ غیر تمیزی که زائر توی مسیر داره، باور کنید مادر خیلیامون نمیذاره پامون رو فرش خونه خودمون بذاریم، اما این میزبان، همه رو با همین وضع میاره خونش و افتخار میکنه و قربون صدقه هم میره.
همه اینارو گفتم که بگم اینا همش بخاطر محبت حسینه و این اعتقاد که ((ما هر کس تو رو دوست داشت دوست داریم و هر کس با تو دشمن بود باهاش دشمنیم.))
پس اینو یادمون نره و خدایی نکرده رفتاری نکنیم که با هدف این سفر نخونه. بالاخره اونا میزبانن اونم چه میزبانی و ما مهمانشون. رفتاری که باعث توهین بهشون بشه خلاف مرام و هدف سفره. نهایت احترام به این میزبان شرط عقل، مرام و معرفته.
10-امکان رجیستری مسافری گوشی موبایل برای زائران اربعین تا بعد اربعین برداشته شده پس به هیچ عنوان گوشی نخرید چون نمیتونید رجیستری کنید. تازه قیمت ها توی عراق بیش تر از ایران نباشه کمتر نیست.(برای میان رده ها و پایین تر) و همینطور از اصالت کالا هم مطمئن نیستید و اگه مشکلی داشته باشه کاری از دستتون برنمیاد. یکی از رفقا بهش گوشی کپی فروخته بودن.
11- حتما حتما هر چند صد ستون یک بار با همسفراتون قرار بعدی رو بذارید. مخصوصا برای ورود به شهر کربلا. البته دو سه سالیه امکانات ارتباطی بهتر شده اما بازم احتمالش هست تو شدت شلوغیای کربلا و اطرافش آنتن نباشه پس بهتره قبلش قرار بذارید.
12- دوستان کار این سفر از شلوغی گذشته و جمعیت خیلی جاها قفله از شلوغی. طبیعیه که این حالت کلافگی میاره و عیبی هم نداره اما سعی کنیم هدف سفرو فراموش نکنیم. اگر ما قراره با اذیت کردن یکی دیگه و حق الناس به این سفر بریم، بدون شک این کار با این سفر منافات داره.
رفقا حتما توجه کنید این سفر خیلی خوش میگذره اما یک سفر تفریحی نیست! از خیلی کشورا تو این سفر شرکت میکنن و ممکنه صحنه های مختلفی ببینید. اگر مییخواید دلتون بیشتر مشغول هدف سفر و معنوی تر باشه، سعی کنید نگاهتون کنترل کنید. رفیق گلم اگه به نماز بی توجه باشیم خودمون مسخره کردیم. حسین علیه السلام وقتی شهادتش حتمی بود هم با جان خودش توصیه به نماز کرد تو معرکه جنگ. هدف کسی که داریم به عشقش این همه راه میریم نباید یادمون بره.
منم فقط میدونم اینا درسته و امیدوارم بتونم انجامشون بدم.
13- و نکته آخر
عراق اوضاع سیاسی عجیبی داره و هر کس و ناکسی اونجا یک بساطی داره. در این حد که ممکنه شما نزدیک حرم های مقدس تبلیغات افرادی رو ببینید که دشمن ایران یا مرجعیت عراق هستن. این چیزا اونجا طبیعیه هرچند وضع بهتر شده.
موکب داران هم از انواع و اقسام طیف های سیاسی هستن و معمولا از عکس های مواکب میتونید تشخیص بدید.
از طرفی مطلعید عراق هم در سالیان اخیر درگیر مشکلات مشابه کشور خودمون شده و همونی که حرف هارو بر علیه عراقی ها در این جا پمپاژ میکنه، دقیقا برعکسش رو بر علیه ما در عراق و بین عراقی ها پمپاژ میکنه. مخصوصا ایام اربعین که میشه این قضیه ردخور نداره و میتونید سیل این نفرت پراکنیا و شیطان صفتی رو توی فضای مجازی ببینید.
اینارو گفتم که بگم خدایی نکرده حرف هایی که به این مسائل دامن میزنه نزنید و اگر این مسائل مطرح شد باهاش برخورد کنید.
البته هر سال تلاش مار و روباه مکار بیشتر میشه و هر سال هم جمعیت پرشورتر و بیشتر راهی میشه.
و انصافا عراقی ها هم بندرت این مسائل رو مطرح میکنن و خوب فهمی دارن.
خلاصه که معیار ما برای دوستی و دشمنی نژاد نیست و تعصب نژادی بدون شک از تعصبات جاهلیه.
این مواردی بود که به ذهنم اومد موارد جزئی تر هم رفقا دنبال بودن بفرمان تا جواب بدم. نکته ی دیگه ای هم به ذهن شما میرسید کامنت کنید.
و در آخر سلام الله علی عیونک حبیبی یا حسین
التماس دعا