مطلب ارسالی کاربران
پرونده های گمشده، قسمت اول؛ شخص ثالث نقل و انتقالات
فوتبال همانند زندگی است. همان طور که زندگی پستی ها و بلندی ها، خوبی ها و بدی ها و زیبایی ها و زشتی ها دارد، فوتبال هم این موارد را در خود جای داده است. در فوتبال، فیفا و سایر قدرت های بزرگ با تمرکز رسانه های بر بخش مثبت باعث شده اند تا ما روی دیگر فوتبال را از یاد ببریم؛ روی زشت فوتبال...
در سلسله مقالات پرونده های گمشده به این موضوع پرداخته خواهد شد و پرونده های فراموش شده ی فوتبال یادآوری خواهد شد.
|
همه چیز از پرتغال شروع می شود؛ کشوری که حالا پیشرفت چشمگیری در فوتبال داشته است. ستاره های گوناگون داخلی و خارجی در تیم هایی مثل پورتو، بنفیکا، اسپورتینگ و .... پرورش می یابند و به تیم های بزرگ پرتاب می شوند. همه چیز عادی است اما تنها در جلوی پرده. در پشت پرده، داستان متفاوت است.
ایجنت ها به عنوان شخص ثالث نقل و انتقالات یاد می شوند.
آنها در فوتبال آنقدر قدرت پیدا کرده اند که کسب و کار خود را داشته باشند و یا بهتر است بگوییم، بسازند. مدیر برنامه ها، برنامه ی جدیدی برای فوتبال پیدا کرده اند؛ یک نقشه ی جدید.
ژرژ مندس، ایجنت مشهور، همان کسی که مدیر برنامه های بازیکنانی چون رونالدو، پپه، فالکائو و حالا هم مهدی طارمی است، اولین مورد و مشهور ترین مورد لیست است.
مندس از نگاه خیلی ها قدرتمند ترین ایجنت فوتبال است. اما این قدرت از کجا نشات گرفته است ؟
روی پینتو پاسخ این سوال را می دهد اما اینکه روی پینتو کیست را بعدا خواهیم فهمید.
ژرژ مندس که انتقال چشمگیر رونالدو به رئال مادرید را رقم زده، با خرید بخشی از سهام یک شرکت تجاری، برنامه ای جدید می چیند. شرکت مذکور، با خرید بخشی از درصد مالکیت فالکائو(که در آن دوران در اتلتیکو مادرید بازی می کرد)، مالک دیگر این بازیکن کلمبیایی می شود. جالب است، نه؟ پورتو و آن شرکت مشترکا مالک رادامل فالکائو هستند؛ یعنی فالکائو در اصل دو مالک دارد. و حالا مالک شرکت تجاری نام برده کیست؟ ژرژ مندس. به زبان ساده، مندس به طور غیر مستقیم مالک فالکائو شده است. او هم مدیر برنامه ی این بازیکن هست و هم مالکش. این حرکت، حرکت مالکیت شخص سوم یا همان شخص ثالث است. ریشه ی این کار به آمریکای جنوبی بر می گردد و علت آن هم این است که همه ی باشگاه ها توان خرید ستاره نداشتند؛ پس، باشگاه ها با کمک گرفتن از شرکت های تجاری، مالکیت بخشی از بازیکن را به شرکت مورد نظر می سپارند و پس از فروش بازیکن، سود ذکر شده را به حساب شرکت مورد قرارداد واریز می کنند.
و فالکائو، فالکائو در اتلتیکو مادرید در ۶۸ بازی، ۵۲ گل به ثمر می رساند. عملکرد او موجب پخش شایعات متفاوت می شوند؛ شایعاتی مبنی بر میل جدی رئال مادرید، منچستر یونایتد و چلسی برای خرید رادامل. در نهایت، نه منچستر، نه چلسی و نه تیم دیگر شهر مادرید، هیچ کدام برای خرید فالکائو اقدام نمی کنند و این بازیکن به موناکو می رود. ماجرا این است که تیم های مذکور دردسر خرید بازیکنی با دو مالک را بر گردن نمی گیرند و تنها موناکو این مهم را بر عهده می گیرد. البته، پس از آن، رادامل به صورت قرضی منچستر یونایتد و چلسی می رود اما، اما او عملکرد فاجعه ای ثبت می کند. شاید اگر او گرفتار این پروسه ی شخص ثالث نمی شد، حالا رادامل را در تیمی دیگر و با سرنوشت دیگر می دیدیم.
اما روی پینتو. سال ها پیش، وقتی روی سن و سال کمی داشت، عشق و علاقه ی عجیب و غریبش به فوتبال باعث شد تا پدرش به او بگوید: "روزی به خاطر فوتبال سرت را به باد خواهی داد." با این حال، روی به این حرف اهمیت لازم را نداد. روی تصمیم گرفت تا سایتی با نام "فوتبال لیکس" تاسیس کند و در فوتبال لیکس به افشای اطلاعات و مدارک بپردازد. او با نام مستعار جان به افشای حقایق مختلفی پرداخت. از نقل و انتقلات شخص ثالث گرفته تا فرار مالیاتی و دوپینگ. اما، روی پینتو در پرونده ی شخص ثالث حقایق عجیبی را فاش کرد. تا قبل از آن معدود کسی از این نقل و انتقالات شخص ثالث خبر داشت. پای چندین و چند فرد معروف، شرکت ها و تیم های بزرگ به پرونده باز شد. از ژرژ مندس، کیا جورابچیان گرفته تا شرکت فوسان و تیم ولورهمپتون؛ حتی پای توز و ماسکرانو هم به این دایره ی تلخفات باز شده بود. روی پینتو با انتشار مکالمات، ایمیل ها و چندین و چند فایل مختلف، افراد شناخته شده ای را محکوم کرد.
روی پینتو پس از تماس با یک شرکت تجاری و اقدام به تهدید به انتشار مدارک آنها، تحت تعقیب قرار گرفت. البته، خود روی پینتو می گفت: "من فقط می خواستم بدانم این اطلاعات چقدر برای آنها مهم است." در نهایت، با وجود دستگیری و پیچش های پرونده ی پینتو، فیفا نقل و انتقالات شخص ثالث را رسما ممنوع اعلام کرد.
پینتو توانست بساط این دسته نقل و انتقالات را جمع کند. تیتر اکثر روزنامه ها یک شخص بود: "روی پینتو". عده ای می گفتند او منجی فوتبال است و عده ای دیگر، با بیان اینکه پینتو تنها یک کلاهبردار است، پای خود را از ماجرا کنار کشیدند. با این حال، پینتو موجب شد چشم مردم به حقایق باز شود؛ تا جایی که مارکش، مدیر روابط عمومی پورتو، می گوید: "مورینیو، ژرژ مندس و کریستیانو رونالدو. حالا آنها با روی پینتو چهار نفر هستند. فوتبال بعد از ظهور روی پینتو، ورزش بهتری است."