ونسان ونگوگ، در تاریخ ۳۰ مارس ۱۸۵۳ در یکی از روستاهای برابنات هلند، در نزدیکی مرز بلژیک به دنیا آمد. ونگوگ در دوران کودکی بسیار آرام بود و با دیگر کودکان سر و کله نمیزد. خواهرش الیزابت در این مورد میگوید: برای ونسان نه فقط خواهر و برادرانش بیگانه بودند، بلکه خود نیز برای خود بیگانه بود.
![](https://s8.uupload.ir/files/۲_t6m0.jpeg)
ونسان ونگوگ در دوازده سالگی به قصد تحصیل، محل تولدش را ترک کرد و به مدرسه ژان پروویلی رفت. پدر و مادر او فکر میکردند اگر او را به این مدرسه بفرستند کودکشان اجتماعی تر میشود و معاشرت را یاد میگرد اما برعکس این اتفاق رخ داد و ونگوگ بیشتر افسرده و گوشه گیر شد.
او در همان سن و سال مشغول مطالعه کتاب هایی فلسفی بود که برای سن بالاتر از او است اما با این حال او آن کتاب ها را دوست داشت و به همین خاطر، همانطور باید تکالیف مدرسه اش را انجام میداد، نمیداد.
![](https://s8.uupload.ir/files/۱_35tx.jpeg)
ونسان در طول زندگی خود فقط با برادر کوچکش تئو صمیمی بود و تئو را برای خود تکیه گاه و پناهگاهی امن میدید.
ونگوگ سال ۱۸۷۹ به عنوان مبلغ مسیحی در بین کارگران ذغال سنگ بلژیکی فعالیت داشت. او روز ها صحنه هایی از زندگی روزمره طبقه کارگری را میدید و به همین خاطر علاقه مند بود از این صحنه ها نقاشی بکشد و همین، سبب خلق آثار بسیاری از ونگوگ شد.
ونسان ونگوگ در ۲۷ سالگی کار هنری خود را شروع کرد و تنها پنج سال بعد اثر سیب زمینی خورها را خلق کرد. این نقاشی یکی از مهمترین آثار ونگوگ هست و این را میتوان نقطه عطف ونسان ونگوگ دانست.
اما یک سال بعد یکی از مهمترین اتفاقات ونگوگ اتفاق افتاد یعنی سفر به فرانسه.
![](https://s8.uupload.ir/files/حقایقی-جذاب-درباره-ونسان-ونگوگ_lzei.jpg)
ونگوگ در سال ۱۸۸۶ به فرانسه سفر کرد و در آنجا تحت تأثیر نقاشی رئالیسم به نام ژان فرانسوا میله قرار گرفت و همبن باعث شد او هنر را بسیار جدی بگیرد و با قاطعیت و استواری نقاشی را ادامه بدهد.
یکی از تلخ ترین اتفاقات ونگوگ در ۳۵ سالگی وی اتفاق افتاد یعنی بریدن گوش خود، در مورد این اتفاق یک نظریه وجود دارد که میگوید: ونگوگ به یک روسپی به نام راشل دل بسته بود و قول داده بود که به او یک هدیه گرانبها تقدیم کند، و این هدیه گوش خودش بود، و همین اتفاق هم افتاد و راشل گوش را دریافت کرد.
البته نظریه دیگری وجود دارد که میگوید ونگوگ تحت تاثیر خواب ها و کابوس هایی که میدید و افسردگی و ناراحتی، گوش خود را بریده است.
ونسان ونگوگ درطول ۳۷ سال زندگی خود قریب به دو هزار اثر از خود بجای گذاشته که معروفترین و بهترین آنان در دوسال پایان عمر خود خلق شده یعنی زمانی که وی یکی از گوش های خود را از دست داده بود.
سر انجام ونگوگ در سال ۱۸۸۹ در فرانسه، بر اثر شلیک گلوله درگذشت و محل دفن وی در کنار برادر خود، تئو است.
_بررسی سه اثر برتر ونسان ونگوگ_
گل های آفتاب گردان:
![](https://s8.uupload.ir/files/mo-022-full-sunflowers-f.458-repetition-of-the-4th-version-yellow-background-august-1889.-1van-gogh-museum-amsterdam_u4gj.jpg)
یکی از مشهورترین تابلو های ونگوگ از طبیعت بی جان است. این اثر را ونگوگ تنها یک سال قبل مرگ خود خلق کرده و در این نقاشی پانزده گل آفتاب گردان و یک گلدان ژاپنی وجود دارد. اما این تابلو سرانجام سال ۱۹۸۷به قیمت ۴۰ میلیون دلار به فروش رفت!
سیب زمینی خورها:
![](https://s8.uupload.ir/files/poster_9cf83d13-529f-468a-b12e-c5a10413a843_eqi.jpeg)
ونگوگ بسیار علاقه مند به کشیدن نقاشی از طبقه کارگری است و این نشان دهنده این است که ون گوگ تحت تاثیر رئالیسم هلندی قرار داشته. ونگوگ در مورد این نقاشی به برادرش تئو میگوید:
من خواسته ضمن کار به گونه ای عمل کنم که نشان دهم این انسان های بی چیز که در نور چراغ خود سیب زمینی میخورند و حتی بشقاب را با دست بلند میکنند، خود زمینی را که این سیب زمینی ها در آن رشد کرده را بیل زده اند.
شب پرستاره:
![](https://s8.uupload.ir/files/11-1300x731_30a.jpg)
ونگوگ این اثر را در بیمارستان روانی در نزدیکی روستای سنت پل خلق کرده. این نقاشی یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین ها بر تاریخ هنر است و بسیاری از هنرمندان از این تابلو تقلید کرده اند
نکته جالب در این مورد این است که این نقاشی در روز کشیده شده و ونگوگ با قوه تخیل خود این نقاشی را خلق کرده