شهرري - همه چيز در سال 87 براي انتقال رسمي باشگاه راه آهن در آييني كه در تالار شيخ صدوق حرم مطهر حضرت عبدالعظيم (ع) برگزار شد به خوبي پيش رفت و گفته ها و شنيده ها حكايت از آن داشت تا ري نشينان كه در زمينه ورزش دستي بر آتش دارند، صاحب تيمي ليگ برتري در رشته فوتبال خواهند شد.
آیین واگذاری رسمی باشگاه راه آهن در روزهای گرم مرداد ماه پانزده سال پیش با حضور حسین فدایی نماینده وقت مردم ری در مجلس شورای اسلامی، محمد حسن انصاری فرد مدیر عامل وقت باشگاه راه آهن، مهدی تاج نایب رییس وقت فدراسیون فوتبال، مددی مدیر كل وقت تربیت بدنی استان تهران و جمع دیگری از مسوولان شهرستان ری، ورزشكاران و پیشكسوتان برگزار شد.
برهمین اساس مقرر شد تا با انتقال باشگاه فرهنگی ورزشی راه آهن تهران به شهرستان ری، از این پس بازی های این تیم در لیگ برتر در شهرری برگزار شود.
باشگاه ریشه دار راه آهن در عین قدیمی بودن و بازیكن سازی همیشه از داشتن تماشاگران محروم بوده و این امر كاملا در بازیهای خانگی این تیم كه در ورزشگاه اكباتان برگزار می شود، مشهود است.
یكی از اهداف انتقال این تیم در آن سالها، با توجه به جمعیت جوان شهرری، برطرف شدن یكی از دغدغه های اصلی تیم فوتبال راه آهن یعنی نبود هواداران بی شمار بود و براساس پیش بینی ها، با برگزاری بازی های تیم فوتبال راه اهن در شهرری جوانان زیادی برای حمایت از این تیم به ورزشگاه ری خواهند رفت.
موضوع واگذاری باشگاه راه آهن شهرری تنها به همین آیین و صحبت ها ختم شد و فقط در آن سالها به همت باشگاه تعدادی از دانش آموزان شهرری برای حمایت این باشگاه در بازیهای لیگ برتر به ورزشگاه اكتابان می رفتند.
باشگاه راه آهن از زمان انتقال تاكنون، یكی از بازیهای خود را در شهرستان ری نیز برگزار نكرد و حتی تمرینات این تیم و تیم های پایه این باشگاه قدیمی در شهرری برگزار نشد و تنها اثری كه این انتقال برای ری نشینان بجا گذاشت این بود كه در رسانه ها و برنامه های تلویزیونی، باشگاه فوتبال راه آهن به راه آهن شهرری تغییر یافت.
اما از واقعیت نیز نباید بگذریم، چرا كه تنها امكانات شهرستان ری، استادیوم های شهید مدرس، طالقانی و ورزشگاه باقرشهر، هیچیك به رغم داشتن امكانات اولیه، ظرفیت برگزاری مسابقاتی در سطح لیگ برتر را نداشت.
به هر ترتیب موضوع انتقال باشگاه تا بدانجا پیش رفت كه در اواخر فصل 89، مجددا بحث انتقال این باشگاه به سایر شهرستانها به خصوص مشهد مطرح شد كه مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی در گفت و گوی خود با مطبوعات در خصوص شایعه انتقال تیم راه آهن به شهرستانهای مختلف، گفت: امیدوارم با پیگیریهای لازم موانع انتقال تیم راه آهن به شهرری برطرف شود.
'عبدالعلی صاحب محمدی' یادآور شد: طی دو سه سال گذشته به مردم شهرری وعده داده شد كه تیم راه آهن متعلق به شهر آنهاست. امیدوارم موانع این انتقال هرچه زودتر برداشته شود و ما با حمایتهای استانداری استان تهران، سازمان تربیت بدنی و پیگیریهای خود تعهدمان را به مردم شهرری عملی كنیم.
وی تاكید كرد: به رسانههاو مطبوعات اعلام كردم تیم راه آهن به هیچ شهری به غیر از شهرری نمی رود.
مدیرعامل شركت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به جمعیت زیاد و جوان شهرری و استعدادهای بكری كه در این شهر حضور دارند، افزود: یكی از برنامههای ما این است كه ضمن انتقال تیم فوتبال راه آهن به شهرری، شرایط را به گونهای فراهم آوریم كه تیمهای پایهای باشگاه و برخی رشتههای ورزشی دیگر نیز فعالیت خود را در شهرستان ری دنبال كنند تا از توان و پتانسیل این شهر بهره لازم نصیب باشگاه راه آهن شود.
در ابتدای لیگ برتر 90-89 بحث انجام بازیهای راه آهن در شهرستان ری جدی شد و مقرر شد در صورت تبدیل چمن مصنوعی ورزشگاه ایثارگران باقرشهر به چمن طبیعی بازیهای تیم فوتبال راهآهن در شهرری برگزار شود.
به همین منظور برای انتقال قطعی تیم فوتبال راه آهن به شهرری جلسات مختلفی با حضور فرماندار ری، نماینده مردم تهران و ری در مجس شورای اسلامی، معاون عمرانی فرمانداری شهرری، مسوولان شهر باقر شهر و مدیرعامل باشگاه راه آهن برگزار و مقرر شد تربیت بدنی شهرستان ری اقدامات لازم برای تغییر این چمن و پرداخت هزینه های آن را انجام دهد.
در صورت انجام شدن این تغییر به احتمال زیاد تیم راه آهن از نیم فصل دوم در آن سال، بازی های خود را به عنوان میزبان در شهرری برگزار می كرد كه این تصمیم نیز عملی نشد و به عنوان پروژه ای ناتمام مسكوت ماند و به حال خود رها شد.
'صادق رییسی كیا' مدیرعامل جدید باشگاه فرهنگی ورزشی راه آهن با اشاره به اینكه انتقال این باشگاه به شهرری به میزان علاقه و اصرار مردم و مسوولان این شهرستان بستگی دارد، گفت: تاكنون نشانه های جدی كه نشان دهد مردم شهرری به این تیم، بازی و نتایج آن علاقمند هستند دریافت نكرده ایم.
وی اظهار كرد: از سوی مسوولان این شهرستان درخواست یا ابراز تمایلی برای انتقال تیم فوتبال و در اختیار گذاشتن استادیوم، دریافت نشده است.
رییسی كیا ادامه داد: این باشگاه با چنین تاریخچه و سوابقی برای حضور و فعالیت در شهرری كه شهری باستانی و مذهبی و مهد بزرگان است و نزدیكترین شهر بزرگ به پایتخت كشور می باشد قابلیت های لازم را دارد.
وی بیان كرد: اگر مردم و فوتبال دوستان شهر ری با حضور در استادیوم و پیگیری مسابقات این تیم یا تشكیل كانون هواداران به صورت جدی به حضور و فعالیت باشگاه راه آهن در شهر خود ابراز علاقه كنند و از سوی مسوولان و مدیران این شهرستان نیز امكانات لازم فراهم شود،تیم درشهرری باقی می ماند.
چندی بعد از مصاحبه مدیرعامل باشگاه راه آهن بود كه رستم زندی معاون اجرایی باشگاه آب پاكی را بردستان همه فوتبال دوستان شهرری ریخت و تاكید كرد این تیم متعلق به تهران است و پسوند شهرری درست نیست.
وی افزود: اظهار نظرهایی كه چند سال قبل درباره انتقال باشگاه راهآهن به شهرری انجام شد، فقط جنبه شفاهی داشت و انتقال باشگاه در هیچ مرجع رسمی و قانونی به ثبت نرسیده است.
دبیر هیات فوتبال شهرستان ری نیز در این خصوص گفت: این انتقال فقط یك اسم و كار سیاسی بود كه به شهرری آمد و رفت و قبل از اینكه این كار انجام شود مسوولان شهرستان باید زیربنا و تجهیزات مورد نیاز برای تیم را فراهم می كردند.
وی با اشاره به انتقال تیم های پاس به همدان، پیكان به قزوین و صبا باتری به قم خاطر نشان كرد: در زمان انتقال تیم راه آهن، مدیریت باشگاه به تصور آنكه مسوولان شهرستان از لحاظ بودجه و برگزاری مسابقات به آنها كمك می كنند، با این كار موافقت كردند و پس از مدتی متوجه شدند كه در شهرری در این رابطه خبری نیست.
وی با تاكید بر اینكه شهرستان ری به دلیل وجود استعدادهای فراوان، ظرفیت داشتن تیمی در سطح لیگ برتر و یا دسته یك كشور را دارد گفت: این امر منوط به حمایت و اتحاد همه جانبه مسوولان از فرمانداری، شهرداری، امام جمعه، سازمانها و نهادهای مختلف است.
رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان ری نیز در این خصوص گفت: در آن زمان بحث انتقال باشگاهها به عنوان یكی از مصوبات مطرح بود تا براساس آن تیم های تهرانی را بین استانها توزیع كنند و پاس به همدان، پیكان به قزوین و صبا باتری به قم واگذار شد.
'قاسم رسته' افزود: باشگاه راه آهن نیز از جمله باشگاههای تهرانی بود كه قرار بود به یكی از شهرستان برود كه شهرری در نزدیكی تهران بهترین گزینه برای آنها بود و به دلیل استقبال نكردن مسوولان شهرستان از لحاظ مادی، امكانات و استادیوم ورزشی این انتقال انجام نشد.
وی با اشاره به اینكه در آن زمان در پست دیگر مشغول به خدمت بوده گفت: براساس مستندات در آن زمان جلسات مختلفی بین فرمانداری، شهرداری منطقه 20، اداره ورزش و جوانان شهرستان و مسوولان باشگاه راه آهن برگزار شد تا ورزشگاه طالقانی را برای برگزاری مسابقات باشگاه راه آهن آماده نمایند.
رسته ادامه داد: در آن جلسات مقرر شد تا آماده شدن سكوها و زمین چمن ورزشگاه طالقانی شهرری، شهرداری منطقه 20، ظرفیت استادیوم مدرس را تا پنج هزار نفر افزایش دهد تا تعدادی از رقابتها را میزبانی كند كه این كار توسط شهرداری انجام نشد.
وی خاطر نشان كرد: هزینه ساخت سكوهای تماشاگران استادیوم طالقانی، چمن و سایر تجهیزات در آن زمان حدود یكصد میلیارد ریال بود كه متاسفانه مسوولان به هیچیك از وعده های خود عمل نكردند.
رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان ری یادآور شد: بعد از این اتفاقات، جلسات دیگری در فرمانداری با حضور شهردار باقرشهر و مدیرعامل باشگاه راه آهن برگزار شد و در آن جلسات توافق شد تا در یك بازه زمانی شش ماهه، ورزشگاه 15 هزار نفری ایثارگران باقرشهر بعد از تبدیل مصنوعی آن به طبیعی بعنوان محل برگزاری مسابقات راه آهن باشد كه این امر نیز تحقق نیافت.
وی همچنین با اشاره به مذاكرات متعدد خود با مدیرعامل وقت باشگاه راه آهن گفت: در این مذاكرات از مدیرعامل باشگاه خواستیم كه اگر تیم فوتبالتان را به شهرری نمی آورید، حداقل با حضور چندین تیم مطرح شهر در رقابت های كشوری و لیگ های برتر موافقت كنند كه متاسفانه آنان به دلیل محدودیت بودجه با این طرح نیز مخالفت كردند.