اضطراب احساسی طبیعی در انسان هاست که هرکسی یک بار آن را در زندگیش تجربه می کند. اضطراب در اصل عبارت است از یک احساس ناراحت کننده ، ترس و یا خطر با منشا ناشناخته که بر فرد فرد مسلط میشود.
استرس پاسخ و واکنش بدن ما به شرایط خاص بوده و یک موضوع ذهنیتی است. برخی از انواع استرس ها می تواند به شما کمک کند تا در شرایط اضطراری عملکرد مدرستی از خود نشان دهید.
استرس می تواند سلامت جسمی ، روحی شما را تحت تاثیر قرارد دهد. وقتی در یک محیط استرس زا هستید بدن شما هورمون هایی تولید می کند تا شما را به چالش بکشد.
ضربان قلب شما بالا می رود ، مغز شما سریع تر عمل می کند و یک انرژی ناگهانی در شما به وجود می آید .
انواعی از اضطراب ها وجود دارند و درمان آن نوعی روان درمانی است که به شما یاد می دهد که چظور موقعیت های چالش برانگیز را نوعی دیگر ببینید و به آن پاسخ دهید و در صورت نیاز دارو تجویز می شود.
علائم اضطراب :
احساس ناراحتی ، بی قراری و نگرانی بیش از حد
خشک شدن دهان
مشکل در بلع
خشونت صدا
ناتوانی جنسی
گرفتگی عضلات
سرگیجه
تهوع و استفراغ
کاهش وزن
مشکلات در خواب
انواع اختلال اضطراب به شرح زیر می باشد :
اختلال هرس :
این افراد دچار حملات ناگهانی اضطراب می شوند که معمولا چند دقیقه یا کمی بیشتر طول می کشد. این حملات بسیار اتفاقی است و عامل تحریک کننده آن مشخص نمی باشد.
این افراد دچار تنگی نفس ، ضربان قلب شدید ، عرق کردن ، لرزش ، گیجی و ... می شوند و این علائم آنقدر زیاد هستند که گاهی افراد فکر می کنند دچار سکته قلبی شده اند.
اختلال وسواس جبری :
در این مورد فکر کاری را بر خلاف میلش تکرار می کند . این بیماری می تواند همان وسواس فکری عملی نیز باشد.
زیرا در وسواس فکری فرد نمی تواند احساس یا عقیده ای تکراری و مزاحم را از ذهن خود بیرون کند. افکار وسواسی می تواند باعث شود فرد به سمت وسواس برود یعنی باعث شود عمل یا اعمالی را مکرر تکرار کند.
اختلال اضطراب اجتماعی :
این ترس در اواخر کودکی یا اوایل نوجوانی دیده می شود و ترس از صحبت کردن در جمع ، غذا خوردن ، سرخ شدن و .. در برابر جمع است و با خجالتی بودن متفاوت است. این حالت فرد را به انزوا و گوشه گیری می کشاند.
اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر :
این حالت در افرادی است که مدام نگران وقوع اتفاقی هستند. نگرانی از بیمار شدن فرزندان ، نگرانی از مرگ عزیزان ، نگرانی از سوختن غذا و ... این حالت خطر چندانی ندارد و از علادم آن تپس قلب ، بی قراری ف بی خوابی ، تنگی نفس و ... را نام برد.
7 روش مناسب برای مدیریت کنترل :
از کافئین ، نیکوتین و سیگار استفاده نکنید :
از مصرف نوشیدنی های حاوی الکل و نیکوتین دوری کنید . الکل در مقادیر کم ممکن است حتی به استرس شما کمک کند اگر به مدت طولانی از ان استفاده کنید به عنوان محرک استرس شما عمل می کند. به جای آن می توانید از چای گیاهی ، آب میوه های طبیعی و ... استفاده کنید.
فعالیت جسمانی خود را بیشتر کنید :
ورزش کردن خواص درمانی بالایی دارد برای تقویت قلب ، افزایش سطح انرژی ، کاهش فشار خون و ... نقش مهمی در سلامت روانی شما دارد. بنابراین هنگامی که احساس اضطراب می کنید به پیاده روی در هوای نازه بروید .
بیشتر بخوابید :
کمبود خواب علت اصلی استرس می باشد گرچه کمبود خواب در استرس موثر است اما استرس نیز در بی خوابی تاثیر می گذارد. سعی کنید کمی قبل از خواب کتاب بخوانید و به چیزهایی که نگران کننده فکر نکنید.
زمان خود را مدیریت کنید :
بسیاری از افراد به دلیل کمبود زمان استرس میگیرند در واقع عدم برنامه ریزی صحیح و کمبود زمان شایع ترین دلایل ابتلا به استرس می باشد. به همین دلیل برای خود برنامه ریزی مناسبی داشته باشید و براساس آن پیش روی کنید.
با دیگران حرف بزنید :
صحبت کردن با دیگران می تواند از استرس شما کم کند و به کاهش علائم استرس و اضطراب شدید شما منجر بشود. صحبت کردن باعث می شود تنش از فکر شما بیرون برود و با آرامش بیشتری با مسائل کنار بیایید.
روند تشخیص اختلالات اضطراب :
در صورت وجود نشانه های اضطراب در بیمار قبل از تشخیص اختلالات اضطراب باید معاینات دقیق پزشکی انجام شود. بعضی اوقات ممکن است اضطراب ناشی از بیماری دیگری باشد که ان باید درمان شود.
در صورتی که پزشک دلیل دیگری برای نشانه های اضطرابی پیدا نکند او را به روان پزشک معرفی می کند.
درمان اضطراب :
خود درمانی :
برای این کار یاد بگیرید استرس خود را در زندگی مدیریت کنید.
برای مدتی از کار و درس کنار بکشید و برای خودتان زمان بگذارید.
تنفس شکمی را تمرین کنید. یعنی عمیق و آهسته به واسطه بینی ، هوا را وارد ناحیه شکمی کرده و سپس آهسته از راه دهان هوا را خارج کنید.
با شخصی که حامی تان است صحبت کنید. حمام های گرم و طولانی داشته باشید. ورزش کنید. در اتاقی تاریک استراحت کنید.
تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی :
با توجه به این که بیشتر این اختلالات با دارو و روان درمانی درمان می شود اما تغییر در شیوه ی زندگی نیز می توان روند بهبود را سریع تر کند.
دارو درمانی :
دارو درمانی برای کم کردن اضطراب بیمار می باشد. این دارو شامل گروه بزرگی از داروهای ضد افسردگی ، داروهای ضد تشنج خاص ، دوز پایینی از داروهای ضد روان پریشی و دیگر داروهای کاهش دهنده اضطراب استفاده می شود.
چگونه می توان از اضطراب دوری کرد ؟
راه هایی برای کاهش ریسک درگیر شدن با آن وجود دارد :
مصرف کافئین ، چای ، نوشابه و شکلات
مشاوره با پزشک یا داروساز
ورزش مداوم
داشتن الگوی خواب ثابت
اجتناب از الکل و مواد مخدر
کاری از حزب منچستر کبیر
برای دیدن بقیه مطالب ما روی برچسب حزب منچستر کبیر کلیک کنید.