رسانه طرفداری طبق روال نیم فصل اول بهترین های لیگ را بر اساس تعداد حضور در هفته های مختلف لیگ برتر انتخاب کرده است اما بر اساس همان نگاه عرفی و البته کارشناسی این رسانه، تغییرات اندکی بین بهترین های فصل بر اساس آمار کاملا فنی و طبقه بندی شده نسبت به بهترین ها بر اساس تعداد انتخاب ها وجود دارد.
به گزارش طرفداری، بی تردید ما هم قبول داریم که بازیکنی ممکن است تعداد بازیهای کمتری را در تیم منتخب هفته حاضر باشد اما ضریب تاثیر گذاری بیشتری در موفقیت تیم خود داشته باشد.
ما در این میان توان و ضریب تاثیر گذاری بازیکنان بر اساس تعداد گلهای زده یا پاس های گل، دخالت در امور تهاجمی و دفاعی تیم ها، دقت در تعداد پاس ها، میزان دوندگی و... را معیار انتخاب بهترین ها قرار دادیم و گروه آنالیز طرفداری، 33 بازیکن را در قالب 3 تیم به عنوان بهترین تیم های اول تا سوم طرفداری برگزید.
تیم اول لیگ 1402-1401 به انتخاب طرفداری
دروازه بان
علیرضا بیرانوند (پرسپولیس): کمترین گل خورده و بیشترین کلین شیت را داشت و نقش مدیریت خط دفاعی تیم خود را به بهترین شکل ممکن بر عهده داشت.
مدافعان
رامین رضاییان (سپاهان اصفهان): به شکلی تابناک، در فوتبال احیا شد و از نقش بازیکن بیرون مانده پرسپولیس، در سپاهان بدل به یک ستاره تابناک شد، 7 گل زد و 7 پاس گل داد و 10 بار در تیم منتخب هفته قرار گرفت.
گئورگی گولسیانی (پرسپولیس): بهترین گلزن در بین مدافعان لیگ بود و خونسردانه در خط دفاعی بازی کرد و گلهایش چه در جریان دربی دور رفت و چه در ضربات پنالتی در قهرمانی این تیم اثر گذار بود.
وحید محمدزاده (آلومینیوم اراک): نقشی شایسته در عملکرد سازمان یافته دفاع تیم اراکی داشت، محمدزاده در حالی در این پست در تیم اول قرار می گیرد که عملکردی شایسته تر از بسیاری از مدافعان میانی نامدار لیگ برتر داشت.
میلاد زکی پور (سپاهان اصفهان): از مسیر حضور در پرسپولیس به سپاهان رفت و در این تیم درخشید، بارها در تیم منتخب هفته رسانه های مختلف قرار گرفت و به نحوی بارز بهترین سال فوتبال خودش را در لیگ جاری تجربه کرد.
خط میانی
مهدی ترابی (پرسپولیس): از مرد افت کرده نیم فصل اول تبدیل به بهترین بازیکن نیم فصل دوم شد، نقش او در اکثر گلهای هشت بازی آخر پرسپولیس در لیگ و جام حذفی که منجر به 8 برد و قهرمانی پرسپولیس در لیگ شد بارز و آشکار بود.
امید نورافکن (سپاهان): یکی از 4 ضلع مربع قدرت فوق العاده سپاهان در لیگ برتر امسال بود، بازیکنی جوان که در منطقه چپ و میانی درخشان است، بازیکنی که به ناحق از تیم ملی در جام جهانی خط خورد اما در لیگ ایران جزو بهترین ها بود.
ریکاردو آلوز (تراکتور): یک خرید بسیار مقرون به صرفه و بسیار مفید خارجی در فوتبال ایران، مردی که 13 پاس گل داد و اگر برخی اختلافات در هفته های آخر رخ نمی داد و به او بیشتر بازی می رسید شاید امروز آمارش از این هم بهتر می شد.
مهدی قائدی (استقلال): کابوس مدافعان تیم های رقیب بود که او هم در نیم فصل دوم خروشید، بازیکنی که در روز آخر هت تریک کرد و یک قدم تا آقای گلی فاصله داشت و در پایان نامش به طور قطع بین یکی از سه بازیکن برتر فصل در کنار مهدی ترابی و شهریار مغانلو قابل ثبت است.
خط حمله
شهریار مغانلو (سپاهان): 13 گل زده برای بهترین گلزن یک لیگ 16 تیمی رقم نازلی است اما مغانلو به جز گل در ارسال پاس گل برای همبازیانش و دوندگی بسیار غافل نشد تا بهترین بازیکن تیم سپاهان در یک سال عالی ولو این که قهرمانی این تیم از دست رفت، نامیده شود.
رضا اسدی (تراکتور): پرسپولیس با بی میلی چنان با او کج دار و مریز رفتار کرد که او به تیم تراکتور رفت و با ابتکار مربی خارجی این تیم به خط حمله رفت و با زدن 11 گل یکی از بهترین گلزنان فصل هم لقب گرفت، هافبک دفاعی متوسطی که می توانست آقای گل فوتبال ایران شود!
تیم دوم لیگ 1402-1401 به انتخاب طرفداری
دروازه بان
حسین پورحمیدی (آلومینیوم اراک): از نظر تعداد حضور در تیم منتخب فصل، بهترین دروازه بان بود و بعد از بیرانوند، بیشترین کلین شیت را در لیگ امسال داشت، مردی که حالا گزینه حضور در جمع 4 دروازه بان متعارف تیم ملی است.
مدافعان
دانیال اسماعیلی فرد (پرسپولیس): با وجود تمام انتقادات، در ساختار تیمی پرسپولیس خوب جا افتاد، شش بار در تیم منتخب هفته قرار گرفت و ضریب تاثیر گذاریش از نظر ارسال پاس گل و میزان دقت پاس، او را دومین هافبک برتر سال معرفی کرد.
امین حزباوی (فولاد خوزستان): نامش با تیم ملی جوانان به عنوان کاپیتان درخشید، او در نیم فصل دوم برای تیم فولاد عالی درخشید و باعث شد فولاد نام یک مدافع خارجی با تجربه مثل موسی کولیبالی را فراموش کند.
آرمان اکوان (ذوب آهن): مهمترین مردی که عامل بقای ذوب آهن در میانه جدول بود بی تردید آرمان بود، 4 بار در تیم منتخب هفته قرار گرفت و حتی در تهاجم تیمش نقشی ماندگار عهده دار شد.
وحید امیری (پرسپولیس): مرد تمام نشدنی پرسپولیس در نیم فصل دوم و در مسابقات جام حذفی رفته رفته بهتر شد، در تمام حرکات هجومی تیمش با دقت حضور یافت، تاثیر گذار بود و از ارکان قهرمانی پرسپولیس در لیگ بود.
خط میانی
فرشاد احمدزاده (سپاهان): عملکرد او در لیگ بیست و دوم و در اوج دوران تجریه اش خیلی ها را به یاد حضور درخشانش در تیم برانکوی 96 تا 97 انداخت، زمانی که یکی از مهره ای موثر تیم درخشان آن دوران پرسپولیس بود، احمدزاده بهترین عملکرد 5 سال اخیرش را نمایش داد.
میلاد سرلک (پرسپولیس): در هشت بازی آخر پرسپولیس که این تیم با یک هافبک دفاعی بازی کرد، خودنمایی با شکوهی داشت و به خوبی تیمش را در منطقه مورد اشاره مدیریت کرد، او اولین و آخرین گل فصل پرسپولیس را ثبت کرد.
رضا شکاری (گل گهر سیرجان): موثرترین بازیکن فصل تیم خوب گل گهر سیرجان بود، شکاری بارها در تیم منتخب هفته انتخاب شد، یک بار بهترین بازیکن هفته شد، 7 گل زد و پنج پاس گل داد تا بهترین فصل حضورش در لیگ ایران را ثبت کند.
محمد محبی (استقلال): در کنار مهدی قائدی و آرش رضاوند جزو بهترین بازیکن های فصل تیم استقلال بود، هشت گل زد و پنج بار در تیم منتخب فصل قرار گرفت و دوره ای باشکوه از احیا وبرگشت به تیم ملی را بعد از 2 سال تجربه کرد.
مهاجمان
عارف رستمی (مس کرمان): حیف که تیم افت کرده و ضعیف شده مس کرمان وقتی از ریتم خارج شد، بازیهای خوب و درخشش این بازیکن شایسته فراموش شد، رستمی با هشت گل زده می توانست فرصت های بیشتری برای درخشش داشته باشد.
محمد عباس زاده (تراکتور): بین تمام گلزنان برتر لیگ امسال کمترین بازی ممکن را از نظر دقائق حضور در زمین داشت، شاید او در نیمی از بازیهای لیگ در تیمش نبود اما 10 گل زد و در 34 سالگی نام خود را در تیم دوم برترین های لیگ برتر ثبت کرد.
تیم سوم لیگ 1402-1401 به انتخاب طرفداری
دروازه بان
محمدرضا اخباری (تراکتور): تبریزی ها در نیمه دوم عالی بازی کردند اما کم گل نخوردند تا بهترین دروازه بان نیم فصل اول، حالا از نظر عملکرد به رتبه سوم بهترین دروازه بان های فصل فوتبال با 4 حضور در تیم منتخب و یک حضور به عنوان بهترین بازیکن فصل سقوط کند.
مدافعان
کوین یامگا (استقلال): یکی از خرید های موفق 2 سال اخیر استقلال از فرانسه که تا فردا صبح هر چه پنالتی بزند گل می شود و همین مساله برای استقلال در این 2 سال موفقیت های بسیاری رقم زده است.
مرتضی پورعلی گنجی (پرسپولیس): وقتی به پرسپولی آمد بازگشته از مصدومیت بود اما تجربه تاثیر گذارش در پرسپولیس باعث ثبت آمار کمترین گل خورده فصل در این تیم شد، پورعلی گنجی در 4 بازی آخرش بهترین بازیهای دوران حضورش در پرسپولیس را نمایش داد.
روزبه چشمی (استقلال): به ضرورت شیوه چیدمان تیم، روزبه را به خط دفاعی اوردیم در حالی که او هافبک دفاعی تیم استقلال است، وقتی استقلال مدام حمله می کرد و گل می زد او عامل اصلی اطمینان خاطر مهاجمان تیمش از ثبات عقب میدان بود.
جعفر سلمانی (استقلال): اطمینان خاطرساپینتو به او باعث شد تا ابوالفضل جلالی، مرد محبوب کی روش در تیم ملی روی نیمکت قرار گرفته و جعفر سلمانی مرد سمت چپ میدان باشد، از ابزار مهم آغاز تهاجمات تیم استقلال یکی هم او بود.
خط میانی
محمد قنبری (تراکتور): از مردان شایسته تراکتور که در نیم فصل دوم درخشید و در بازیهای رفت و برگشت گلهای به یادماندنی به خصوص برابر تیم استقلال به ثمر رساند.
مهدی حسینی (مس رفسنجان): مهم ترین بازیکن تیم مس رفسنجان در لیگ امسال بود که حتی به تیم ملی هم رسید و خوش درخشید، با وجود این که در آستانه سن تجربه در فوتبال است با این حال هنوز راه زیادی برای بیشتر دیده شدن در فوتبال ایران دارد.
آرش رضاوند (استقلال): مهره دیگری که در استقلال امسال احیا شد، زمانی افت کرد و به تیم فولاد رفت اما برگشت با استقلال با برگشتن او به قدرت همراه شد تا همراه محمد محبی و مهدی قائدی سه بازیکن فصل تیم استقلال باشد.
سعید صادقی (پرسپولیس): بهترین پاسور لیگ پارسال، در پرسپولیس نیم فصل اول علیرغم ارائه دو سه بازی خوب گم شد، مدتی مصدوم بود اما بعد از مصدومیت حتی از سعید صادقی گل گهر هم بهتر ظاهر شد و از مردان درجه اول فصل پرسپولیس شد.
مهاجمان
محمدرضا آزادی (آلومینیوم اراک): در تیم آلومینیوم اراک گه کم گل زده است آزادی با زدن 7 گل بهترین بود، او عملکرد درخشانی در لیگ برتر امسال داشت.
محمد عمری (پرسپولیس): پدیده فصل فوتبال ایران بود، عمری تا قبل از مصدومیتش از بهترین های پرسپولیس بود اما رفته رفته جای خود را در ترکیب اصلی و با آغاز مصدومیت در شش هفته آخر به سعید صادقی داد و تنها به دقائق اندک حضور در میدان اکتفا می کرد.